Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 17th, 2009

selest

SeLest föddes i augusti 2006 efter att år efter år ha vaknat på midsommardagen med frågan: är det här allt?

Det fanns en sån stark vilja och lust att forma dom där orden och tonerna som länge hade ekat inom oss. Bort med alla kompromisser.

Nu är vi här, det är vår 2009 och det finns ett behov av att vara allvarlig, säga dom där sakerna som man lätt håller igen med på grund av rädsla. Rädsla för att visa sig sårbar, missförstådd eller pretantiös. Vi vill ge det missbrukade ordet pretantiös en annan klang genom att markera dess egentliga innebörd; att ha en pretantion, att vilja något.

Vi vill något, vi måste få ut det och det är i allvaret vi möts.

SeLest är:
Simon Ljungman: sång och gitarr
Sebastian Ring: sång, piano och vibrafon
Malin William-Olsson: violin
Emma de Frummerie: violin
Emilia Wareborn: viola
Petra Lundin: cello
Oscar Hallberg: bas
Magnus Boqvist: trummor

Singeln “Född den 4 juli” släpps den 20 april på EMI Music. Ett fullängdsalbum kommer senare i höst.

Lyssna på “Född den 4 juli” här:
www.myspace.com/selestmusik
www.selest.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 17th, 2009

marilyn-manson-2

Nu på söndag kommer TV-profilerna och de till synes för evigt trogna följeslagarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson att sända det första avsnittet av sin nya liveshow “Söndagsparty” från New York i USA. Bland gästerna finns ingen mindre än den kontroversiella rockstjärnan Marilyn Manson som i programmet kommer att möta Jonas Gardell.

“Söndagsparty” är en av de mest påkostade satsningarna Kanal 5 gjort hittills och i kommande avsnitt kommer bland andra skådespelaren Martin Sheen (Spin City, 2 ½ Män) och Twisted Sisters sångare Dee Snider att medverka.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 17th, 2009

Lennart Reimers, professor emeritus i musikpedagogik och ledamot i Kungliga Musikaliska Akademien, avled i Bromma den 24 mars. Han blev 80 år gammal.

Lennart Reimers föddes 1928 i småländska Algutsboda och blev vid 22 års ålder Sveriges yngste musikdirektör. Han verkade som musikkritiker i Stockholms-Tidningen och Svenska Dagbladet och skrev sin doktorsavhandling om Alice Tegnérs barnvisor. 1989 utsågs han till professor i musikpedagogik vid Stockholms universitet och Kungliga musikhögskolan.

Lennart Reimers var också musikförläggare; förlagschef och vd i AB Nordiska Musikförlaget och senare Universal Edition. 1975 grundade han det svenska musikförlaget Edition Reimers. Han skrev även flera böcker; bland annat “Våra skolsånger” till folkskolans 150-årsjubileum.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 17th, 2009

Eftersom den svenska kronan drabbats hårdare av finanskrisen än de flesta av våra grannländer ute i Europa så kommer Roskilde-festivalen i år att subventionera resorna till festivalen. Biljettpriset går dock inte att göra något åt eftersom vem som helst skulle kunna köpa de subventionerade biljetterna på nätet. Alla får därför vara beredda att betala saftiga 2400 kronor för att uppleva hela årets festival.

De subventionerade resorna kommer att erbjudas i samarbete med ett stort svenskt bussbolag vars avtal med Roskilde-festivalens organisation kommer att offentliggöras inom ett par veckor. Sannolikt handlar det om Swebus Express men det är inte helt omöjligt att det blir Festivalbussen.

Det är inte bara Roskilde-festivalen som tänker på de fattiga svenskarna. På Tivoli i Köpenhamn erbjuds svenskar redan 30 procent rabatt på inträdet.

Roskilde-festivalen äger i år rum den 2-5 juli. Nyligen blev Nick Cave and the Bad Seeds, Ulf Lundell, Glasvegas, Jenny Wilson, Lucinda Williams och Grace Jones klara för att uppträda. Sedan tidigare finns världsartister som Coldplay, Nine Inch Nails, Oasis, Pet Shop Boys, Slipknot, Håkan Hellström och Kanye West bland de bokade.

...