Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2009

giana-factory

Vad krävs det för att glömma danska förkastligheter som Aqua, Dynamit-öl och Anders Fogh Rasmussen? Svaret på denna retoriska fråga är möjligen Giana Factory. Detta band som ännu inte ens har släppt en singel, än mindre ett album, debuterade på scen som förband till media-darlings Glasvegas, har sedan roterats löjligt mycket på danska P3 och håller nu på att skapa sig en stor skara av dedikerade fans. Man kan bara spekulera i vad som kommer att hända när väl debut-albumet finner sin väg till fansen.

Giana Factory, vars embryo sattes till världen sent 2007, skulle kunna vara det lilla barnet sprungen från en mörk mash-up av Ladytrons melankoli och Spector-aktig eufori. I ”Bloody Game”, en demo-låt som man hittar på deras myspace-sida, finner man TR-808:ans syntiserade handklapp invävda i basiga syntar, ödesmättat gitarrplock och ljuvligt vacker stämsång. ”Go Bananas”, som öppnar med ett hårt ”Hey Mickey”-stomp, osar The Pipettes och, med lite fantasi, en uns Yeah Yeah Yeahs. Allt känns som en skön lekstuga utan regler men dock: seriositeten består!

Utan tvekan kommer Giana Factory synas mer 2009 och det är inte utan att vi önskar att alla som har möjligheten ska gå och se dem. Ingen kommer att ångra sig. Inte inte…

DATUM
1 maj – Malmö, Debaser Malmö
8 maj – Göteborg, Vasagatan 43 (förband till James Yuill)
9 maj – Stockholm, Debaser Slussen/Fritz’s Corner

BILJETTER
Se respektive spelställe

HEMSIDA
www.myspace.com/gianafactory

RAINBOW GIRL

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2009

cocorosie_lykkeli

CocoRosie är uppväxta på skilda håll och återförenade sedan 2003 då syster Bianca lämnade Brooklyn för att oannonserat dyka upp hos syster Sierra i Paris. De upptäckte då att båda hade odlat en kärlek för musik och sång.

Sex år och många skivor senare har de gjort sig ett starkt namn som indie-folk-tronic-duo. Med en arsenal av instrument charmar de soluppgången, systrarna Casady.

CocoRosie spelar på leksaker, harpa, flöjt, gitarrer, speldosa och en massa slagverk. Ett slagverk, kanske är det just vad de är. Om slagverket inte alls hade slagits men gått på bensin och varit guldmålat och åkt runt runt i kärlekstunneln på ConeyIsland: »…life is like a rollercoaster…«.

Tankarna hamnar lite hos M. Ward, lite hos Björk och lite hos Bone Thugs ’N Harmony. Det raspar om något som förmodligen är en orgel och fragmentariska melodisnuttar väses fram och avslutas så som om luften på riktigt hade tagit slut, för att sedan avlösas med ett yxigt svängigt stompigt komp för att hissa en högst upp i klocktornet och ta en stilla sakral ton i väntan på nästa… slagverksattack.

Det är inte första gången CocoRosie kan höras på Dramaten, förra året var nämligen CocoRosies album “The Adventures of Ghosthorse and Stillborn” musiken till den utsålda svenska succeföreställningen av Hamlet.

Lykke Li berättade i början av sin karriär kaxigt och tvärsäkert om sina ambitioner med musiken, hon skulle åka på stora turnéer i hela världen och spela för utsålda hus. Nu nåt år senare stämmer det rysligt väl med verkligheten. En hel del jobb resulterade i ändlösa kritikerrosor av debutalbumet, hyllade turnéer och skivsläpp i alla möjliga delar av världen. Någon form av segertågsrekord måste det vara.

En spelning med Lykke Li skiljer sig från allt annat, den som varit med om en vet att luften börjar darra och så även poppojkarna. Trollbindande, berusande Lykke sjunger och hela världen lyssnar. Det framgår snabbt att superlativen inte var ryckta ur luften. Tänk er då att se henne på Dramatens magiska scen… samma kväll som CocoRosie… halleluja

DATUM
6 juni – Stockholm, Dramaten

BILJETTER
www.dramaten.se eller ring 08-667 06 80

HEMSIDA
www.myspace.com/cocorosie
www.myspace.com/lykkeli

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2009
dedeI december 2007 blev DeDe som första svenska artist inbjuden till Kina för att spela på stora klubbar i Peking. Den 13:e december framträdde DeDe på Club Mix och den 15:e december på Club Cargo, som båda hör till Pekings mest välkända och välbesökta dansklubbar. Spelningarna arrangerades i samarbete med China Radio International, Hit FM 88,7 och svenska ambassaden. Den 21 november – 4 december 2008 reste DeDe återigen till Kina för att sjunga på Handelskammarens 10-årsjubileum i Peking och Shanghai, samt inleda en klubbturné tillsammans med sitt liveband. I november 2008 tecknade DeDes bolag DLP International licensavtal med A – Peer Synergy för Kina och Taiwan. Mellan den 19 – 26 april är DeDe i Shanghai för att marknadsföra nya albumet “Black Lace & Leather”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2009

allen-toussaintOm man ser tillbaka på producentens, kompositörens, arrangörens och sessionsmusikerns enastående karriär står det klart att New Orleans-födde Allen Toussaint verkligen förtjänat epitetet levande legend. Han har varit inblandad i milstolpar till inspelningar för artister som Ernie K. Doe, Lee Dorsey, Dr. John, the Meters, the Pointer Sisters och Labelle samt släppt kritikerrosade album på egen hand. Den 70-årige pianisten, redan invald i Rock and Roll Hall of Fame, var mottagaren på den senaste Grammy Awards telecast av prestigefyllda priset Recording Academy’s Trustee Award som hyllade honom för en livstids arbete i studion – både bakom scenen och längst fram. På The Bright Mississippi, hans Nonesuchdebut som släpps 22 april, fortsätter Toussaint att bryta ny mark i studion med sitt första jazzorienterade set, dock med samma oförtröttliga swing och avslappnade charm som han är känd för inom klassisk rock and roll.

Toussaint nytolkar klassisk jazz- och bluesrepertoar uppbackad av en stjärncombo som låter som en grupp gamla vänner från förr när de ger sig i kast med sånger som gjordes klassiska av New Orleans-storheter som Louis Armstrong, Sidney Bechet, Jelly Roll Morton och Joe “King” Oliver, så väl som stycken komponerade av resande likar som Django Reinhardt, Duke Ellington och Thelonious Monk. Han överlåter producentstolen till sin vän Joe Henry, som satt bakom bordet när Toussaint bidrog till Our New Orleans, Nonesuch Records storsäljande välgörenhetsalbum från 2005 där inkomsterna gick till behövande efter orkanen Katrina. Albumet spelades in under en fyra dagar lång session i Manhattans Avatar Studio där Toussaint samlat Marc Ribot (Costello, Tom Waits), basist David Piltch (k.d. lang), klarinettisten Don Byron, trumpetaren Nicholas Payton och trummisen Jay Bellerose (Robert Plant /Alison Krauss, Sam Phillips) kring sig. Brad Mehldau (piano) och Joshua Redman (saxofon) kom förbi och medverkade på en låt var.

“Det var underbart”, beskriver Allen sessionen. “Allt är live, såklart. Detta är inte den sortens musik där någon monterar karossen här och chassit där. Allt gjordes samtidigt, så alla tog näring av varandra, av deras personlighet och musikalitet.”

Lennart Persson skriver i senaste Sonic “Att få producera Allen Toussaint måste kännas som attt få audiens hos Gud. Hedrande, extremnervöst och overkligt.” Men slutresultatet är så gudabenådat vackert att det är ofrånkomligt att man under lyssningen faller handlöst för Allens uppenbara kärlek för sitt New Orleans – och genast vill flytta dit.

Allen Toussaint har gett sig ut på vägarna under våren, och kommer i maj uppträda på New Orleans Jazz & Heritage Festival, samla sitt The Bright Mississippi-band för sex kvällar på Manhattans Village Vanguard innan han åker vidare för framträdanden i Japan. I juni väntar framträdanden på Tennessees Bonnaroofestival och i juli på Montreux Jazz Festival.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2009

green-day

Know Your Enemy, första singeln från Green Days kommande åttonde studioalbum 21st Century Breakdown, släpps 16 april.

Videon till Know Your Enemy, som regisserades av Matthew Cullen från Motion Theory, kommer att ha exklusiv premiär på MTV, VH1, The N, Palladia, MTV2, mtvU, MTV Tr3s, MTV Hits, MTV.com, VH1.com, såväl som på MTV och VH1’s internationella kanaler på fredagen 24 april vilket gör det till den första globala videopremiären någonsin inom MTV och VH1’s nätverk.

Nittio sekunder från Know Your Enemy hördes vid öppningen av CBS Sports’ 2009 NCAA Division I Men’s Basketball Championship Game 6 april.

21st Century Breakdown, som släpps på Reprise Records över hela världen 15 maj är den bästsäljande trions första studioalbum sedan 2004 års dubbelt Grammy Award-vinnande punk-rockopera American Idiot, som gick rakt in på Billboardlistans förstaplats, innehöll fem hitsinglar, och sålde fantastiska 12 miljoner album världen över. I en nyligen publicerad artikel skrev tidningen Rolling Stone att 21st Century Breakdown var “even more ambitious than American Idiot” och “a record of die-hard punk ideals…tightly scripted, continually ascending classic-rock excitement.”

Sångaren och gitarristen Billie Joe Armstrong, basisten Mike Dirnt och trummisen Tre Cool har arbetat med att skriva, arrangera och spela in 21st Century Breakdown sedan tidigt 2006 och lägger just nu sista handen vid albumet tillsammans med producenten Butch Vig, som är känd från tidigare arbeten med Nirvana, Smashing Pumpkins, Garbage, och många andra.

Hemsida
www.greendaymusic.se

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Apr 16th, 2009

Miss Li

Miss Li

De första artisterna till Helsingborgsfestivalen, 23-25 juli är klara. I år satsas på unika inslag som Miss Li och Salem al Fakir varvat med legendariska akter som Eldkvarn. Rix FM festival väljer även i år Helsingborg och förväntas dyka upp med en starkare artistelit än någonsin.

Miss Li blev en av Sveriges allra hetaste artister under 2007 och gjorde succé under Allsång på Skansen förra sommaren. Den 1 april släpptes hennes allra färskaste album “Dancing the whole way home”. Miss Li blandar musical, jazz, soul, pop, electric, blues och även rock i sin unika sång- och musikstil. Hennes sång “Oh boy” har medverkat i TV serierna “24” och “Lost” och sången “Don´t try” kan höras i en episod av den enormt populära serien “Grey´s Anatomy”.

Miss Li har varit Grammynominerad för Bästa kvinnliga artist, och även varit nominerad till det prestigefyllda Rockbjörnen i kategorin Bästa kvinnliga artist och Årets nykomling. Med sig till Helsingborgsfestivalen tar Miss Li bandet som består av Clas Lassbo, Gustav Nahlin, Lars Åhlund, Sonny Boy Gustafsson, Johanna Dahl-Cello och Magnus Wiklund.

Återkommande succékavalkaden Rix FM dyker upp under festivaltorsdagen med både etablerade artister och en del stjärnskott, alla gemensamt att det är de största artisterna som spelas i radio.

Salem al Fakir är yrkesmusiker i flera genrer och hans personliga blandning av soul och folkmusik har redan gett honom smeknamnet Sveriges Stevie Wonder. Hans föräldrar satte tidigt honom och hans fem syskon i instrumentlektioner hos privatlärare. Redan fyra år gammal började Salem att spela fiol och har utvecklats till en erfaren klassisk violinist. Salem har spelat med artister som Robyn, Wille Crawford och hiphopgruppen Snook och 2008 kammade han hem hela fyra stycken grammisar för bästa nykomling, bästa manliga artist, bästa kompositör och bästa producent på Grammisgalan.

25 mars släppte Salem al Fakir sitt nya självproducerade album “Astronaut”, uppföljaren till publiksuccén och platinasålda “This is Who I Am” som släpptes 2007. Under året som gått har Salem, förutom att sitta i studion och arbetat på det nya albumet, turnerat runt i hela landet, spelat med Sveriges Radio Symfoniker på Berwaldhallen och omarbetat sin låt “It’s only you (part II)” för Volvos XC60 reklamfilm. I och med skivsläppet kommer Salem att turnera runt i Sverige.

– Det ska bli otroligt kul att åka på turné igen. Jag längtar efter att få spela de nya låtarna live säger Salem.

Vem har inte hört talas om Plura med sitt Eldkvarn? Bandet har funnits i hela 38 år och blivit lite av en institution inom svensk musik. I november kom bandets nya skiva Hunger Hotell.

– Redan förra året var trycket på oss att boka in bandet men vi valde att vänta till i år, jättekul med tanke på att de då i år även kan spela låtar från deras senaste album, avslutar Bertil Alm.

För mer information se: www.helsingborg.se/festival

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2009

queensryche

Det amerikanska prog/metal-bandet Queensrÿche med Geoff Tate i spetsen är klara för en exklusiv spelning på Rockweekend i Kilafors.

1988 släppte de konceptalbumet Operation: Mindcrime som hyllades bland fans och i pressen och som retrospektivt sett är deras mest kända och uppskattade verk även om det massiva kommersiella genombrottet kom 1990 med skivan Empire. Totalt har Queensryche sålt över 20 miljoner skivor under åren.

2006 släpptes Operation: Mindcrime II som, precis som titeln antyder, är en uppföljare till tidigare nämnda album. Skivan och den efterföljande turnén blev en enorm succé.

2009 är Queensryche åter aktuella igen, med den nya plattan American Soldier och framförallt en exklusiv sverigespelning på Rockweekend i Kilafors!

Samtliga i nuläget klara band är som följer:
ARCH ENEMY
CHICKENFOOT
D-A-D
DIMMU BORGIR
EDGUY
H.E.A.T
L.A. GUNS
MEMORY GARDEN
NAPALM DEATH
NIGHTINGALE
PURE MANIA
QUEENSRYCHE
SATOR
SCAR SYMMETRY
TESTAMENT
THE FAST FORWARDS
U.D.O.
W.A.S.P.
WOLF
WOLVERINE

www.rockweekend.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2009

mans-zelmerlowMåns Zelmerlöw åker ut på en stor sommarturné med showen “The MZW Tour”. Måns hoppar in i turnébussen tillsammans med ett femmannaband och fyra dansare och utlovar en riktig showkväll.

– Jag vill vara en entertainer och bjuda publiken på riktigt stora föreställningar. Jag går aldrig upp på scenen och satsar mindre än 100 procent, säger Måns Zelmerlöw.

Måns Zelmerlöw har på kort tid etablerat sig som en av Sveriges mest populära artister. Hans andra album “MZW” släpptes i slutet av mars. Första singeln “Hope & Glory” tog Måns direkt vidare till Melodifestivalens final i Globen och ligger just nu etta på Svensktoppen och tvåa på singellistan. Låten är skriven och producerad av Zelmerlöw/Kempe/Wikström, som också låg bakom Måns hit “Cara Mia” som tävlade i Melodifestivalen 2007. Måns Zelmerlöw vann “Let’s Dance” 2006.

Turné sommaren 2009:
Västerås fredag 26 juni, Västerås City Fest
Kiruna lördag 27 juni, Kirunafestivalen
Malmö fredag 3 juli, Malmö Folkets Park
Motala lördag 4 juli, Motala Festivalen
Skivarp lördag 11 juli, Möllevallen
Lidköping söndag 19 juli, Läckö Slott
Sunne onsdag 22 juli, Frykdalsdansen
Piteå torsdag 23 juli, Piteå Dansar och Ler
Lysekil torsdag 30 juli, Havsbadsparken
Helsingborg fredag 31 juli, Sofiero Slott
Örebro fredag 7 augusti, Stadsparken
Sandviken lördag 8 augusti, Högbo Bruk
Eskilstuna torsdag 13 augusti, Strömsholmen
Stockholm fredag 14 augusti, Gröna Lund
Linköping lördag 15 augusti, Kungsparken

Fler spelningar tillkommer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 16th, 2009

heat

Lördagen den 18 april kommer 80-talshårdrockarna H.E.A.T att signera och dela ut sitt album Stormvox i form av vouchers* som kan användas på Nokia Music Store. Bandet kommer även att bjuda fansen på en akustisk spelning i The Phone House butik vid Stureplan i Stockholm.

I samband med att Nokia lanserar sin musiktjänst Comes With Music kommer det anordnas skivsigneringar och spelningar med både etablerade och oetablerade artister i utvalda The Phone House-butiker i hela landet.

När: Lördag, 18/4, kl 13.00
Plats: Kungsgatan 3

*Antalet vouchers är begränsat och vi reserverar oss för att de kan ta slut (värde 10 euro)

...