Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 14th, 2009

procol-harum

Procol Harums klassiska hit “A Whiter Shade of Pale” från 1967 har utnämnts till den mest hörda inspelningen på samtliga offentliga platser i Storbritannien under de senaste 75 åren. Listan har ställts samman av licensieringsorganisationen PPL (Phonographic Performance Ltd) för att markera deras 75-årsjubileum. Mätningarna gäller såväl klubbar och caféer som stormarknader och radio.

Det brittiska bandet Procol Harum var en av föregångarna inom progressiv och symfonisk rock på 60- och 70-talen. De kammade hem förstaplatsen före det minst lika legendariska rockbandet Queen. Vi hittar även svenskt på listan i form av Abbas superhit “Dancing Queen” på en hedervärd åttonde plats.

Topp tio på PPL:s lista:
1. Procol Harum, “A White Shade Of Pale”
2. Queen, “Bohemian Rhapsody”
3. The Everly Brothers, “All I Have To Do Is Dream”
4. Wet Wet Wet, “Love Is All Around”
5. Bryan Adams, “(Everything I Do) I Do It For You”
6. Robbie Williams, “Angels”
7. Elvis Presley, “All Shook Up”
8. Abba, “Dancing Queen”
9. Perry Como, “Magic Moments”
10. Bing Crosby, “White Christmas”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 14th, 2009

Idag tillträdde Olivier Montfort som ny VD för EMI France. Han kommer att vara direkt underställd David Kassler (VD för EMI i Europa, Mellanöstern och Afrika) och ersätter Nathalie Collin som lämnade företaget i januari för ett nytt jobb på tidningen Liberation.

Montfort började sin karriär 1982 på den franska musikkedjan Fnac och började på Virgin 1988 för att lansera Virgin Megastores i Frankrike. Mellan 1993 och 2004 arbetade han för Sony Music France och 2004-2005 för Sony BMG France. Han arbetade bland annat med artister som Jean-Jacques Goldman och Céline Dion.

Den senaste tiden har Montfort arbetat för det franska filmproduktions- och distributionsbolaget Europacorp, grundat av den världsberömde filmregissören Luc Besson.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 14th, 2009

En spansk domstol har dömt en 22-årig man till sex månaders fängelse för att han drivit en illegal fildelningssida på nätet. Domen sammanfaller med installationen av landets nya kulturminister Ángeles Gónzalez-Sinde som har tagit ställning mot sådan verksamhet och dess effekter på på musik- och filmindustrin.

Detta är det första målet mot illegal fildelning i Spanien som lett fram till en fällande dom. En dom i Pirate Bay-rättegången här hemma i Sverige väntas i Stockholm nu på fredag den 17 april.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 14th, 2009

ram

Hårdrocksbandet RAM från Göteborg har tecknat kontrakt med det tyska skivbolaget AFM Records vilka kommer att släppa bandets andra album “Lightbringer” i juni. Bandet är influerat av storheter som Judas Priest, Iron Maiden och Mercyful Fate. RAM kommer att kunna ses på den ständigt utsålda tyska festivalen Keep It True i sommar.

RAM är:
Oscar Carlquist – Sång
Harry Granroth – Gitarr
Daniel Johansson – Gitarr
Leif Larsson – Bas (Frozen Eyes, Nme Within)
Morgan Pettersson – Trummor (Commander, B-Thong)

www.myspace.com/rammetal

RAM – Swordbrothers Festival

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 14th, 2009

FLO RIDA kommer till Sverige för att uppträda live på sin releasefest i Stockholm. Nu har du chansen att vinna en exklusiv biljett till festen.

Efter superhiten Low har nu Flo Rida kommit med en ny platta. Albumet heter R.O.O.T.S. och innehåller låten Right Round som slagit flera rekord på listorna i USA.

För att fira detta kommer Flo Rida himself att dyka upp i Stockholm och uppträda på Lilla Hotellbaren. Du har nu chansen att vinna en exklusiv plats på gästlistan till kalaset för dig och en vän. Du kommer till tävlingen genom att klicka på bilden nedan.

flo-rida-banner

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Apr 14th, 2009

Den svenske basisten Victor Brandt har lämnat det norska black metal-bandet Satyricon. Victor har turnerat tillsammans med Satyricon de senaste åren och har dessutom spelat på bandets senaste album “The Age of Nero” samt varit med i videon för låten “Black Crow On A Tombstone” vilken du kan se nedan.

Victor Brandt fortsätter att spela med sitt ursprungliga band Totalt Jävla Mörker från Umeå vilka kommer att släppa sitt nya album “Söndra och Härska” under sommaren via Malmö-baserade Regain Records. Han finns nu även tillgänglig för andra band som söker gitarrist eller basist.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 14th, 2009
Caroline af Ugglas

Caroline af Ugglas

Caroline af Ugglas kommer i sommar att gästa Tomas Ledin på sex av hans konserter. Caroline inleder konsertkvällen med start i Helsingborg följt av Varberg, Borgholm, Linköping, Leksand och Stockholm.

”Jag blev så smickrad när jag blev tillfrågad om att åka med Tomas Ledin. Han e liksom en legend inom svensk musik. Känns som ett erkännande”, säger Caroline.

Caroline gick rakt in i hjärtat på den svenska publiken under Melodifestivalen med ”Snälla Snälla”. I mars släpptes uppföljaren till hennes Janis Joplin-platta. Det nya albumet ”Så Gör Jag Det Igen” gick rakt in i topp på den svenska albumlistan och har redan sålt guld.

Turnéplan
3.7 Skellefteå, Stadsfesten
4.7 Sundsvall, Gatufesten
8.7 Kristianstad, Kristianstadsdagarna
9.7 Helsingborg, Sofiero Slott*
10.7 Varberg, Socitetsparken*
11.7 Svedala, SommarRock
15.7 Borgholm, Borgholms Slottsruin*
17.7 Linköping, Bergs slussar*
22.7 Halmstad, Tylösand
24.7 Leksand, Sammilsdal*
25.7 Åbo, Turku Sea Days (FI)
30.7 Stockholm, Skansen*
31.7 Luleå, Luleåkalaset
1.8 Vallsta, Orhalla
8.8 Örnsköldsvik, Folkets Park
15.8 Arvika, Arvika Hamnfest
20.8 Göteborg, Liseberg
21.8 Porsgrund, Rådhusamfiet (NO)
22.8 Sarpsborg, Kullåsparken (NO)

* Caroline af Ugglas gästar.

www.carolineafugglas.com
www.tomasledin.com

Biljetter
Biljetter säljs via LiveNation.se, Ticnet 077-170 70 70, Ticnet- och ATG-ombud samt lokala biljettkontor. För festivalsbiljetter se respektive festivals hemsida.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 14th, 2009

wavves

Välkomna sovrums-neurotican som sparkar in barrikaderade dörrar med hjälp av vitt brus, distorsion och Johnny Ramone. No-fi-estetiken är numera någorlunda rumsren och tillsammans med en färsk dos nihilism så personifierar Nathan Williams, den unge mannen från San Diego som lystrar till namnet Wavves, den amerikanska punken som rinner i blodet på barnen i California.

Fem-enigheten i Wavves värld består av gräs, skating, pizza, 40’s och milkshakes; en amerikansk cocktail som slukas glatt. Hurvida denne utgör essensen för det musikaliska perspektivet låter vi vara osagt men musiken speglar mentaliteten och vice versa. I samma kohort som No Age, Times New Viking, Japanther och annan shitgaze, maler detta en-mans-projekt (två personer live) ner det mesta i sin väg. Wavves andra album, ”Wavvves”, är utgivet på Fat Possum vars stall inkluderar storheter som RL Burnside, Fiery Furnaces och Dinosaur Jr. ”Wavvves” projiceras på en stökig ljudvägg där de många olika, ibland sublima, teman som en uttråkad ungdomsgeneration tvingas leva efter tar form. Att vi som är över trettio och hatar våra jobb glatt kan sjunga med och känna samma saker som Nathan Williams är bara en bonus. Njut av en lika solig som regnig dag!

TURNÉDATUM
10 juni – Stockholm, Debaser Slussen
11 juni – Oslo, Garage Bar
12 juni – Göteborg, Vasagatan 43
13 juni – Malmö, Debaser Malmö
14 juni – Köpenhamn, Loppen

BILJETTER
Se respektive spelställe för biljettinfo.

HEMSIDA
www.myspace.com/wavves

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 14th, 2009

depeche-mode-2009

Depeche Mode är sedan länge ett av de största namnen inom elektronisk musik. Den 20 april släpper de “Sounds of the Universe”, bandets första nya album på fyra år. Med början idag så kan premium-användare på Spotify i Sverige, Norge och Finland förhandslyssna på hela albumet.

Förutom denna unika förhandslyssning så kommer dessutom en lyckosam premium-användare att vinna två biljetter till Depeche Modes spelning på Arvika-festivalen den 3 juli i sommar. Tågtransport från Stockholm till Arvika ingår och dessutom kommer vinnaren att få en chans att träffa bandet.

Det är ännu inte för sent att bli premium-medlem. Vinnaren i tävlingen kommer att utses nästa vecka när albumet släpps officiellt.

depeche-mode-sounds-of-the-universe

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 14th, 2009

anathema

Det brittiska metalbandet Anathema skulle nyligen ha gjort en utsåld spelning i Tunisiens huvudstad Tunis inför 1000 förväntansfulla fans. Spelningen ställdes dock in eftersom någon enligt bandets gitarrtekniker Darryl Anthony informerat inrikesministeriet om att Anathema är satansdyrkare som äter svarta katter och dricker deras blod. Bandet hoppades kunna genomföra spelningen några kvällar senare men spelningen ställdes in ytterligare en gång.

Efter det att spelningen, som skulle ägt rum i en gammal katedral, ställts in så försökte Anathema gottgöra sina nordafrikanska fans så gott de kunde genom att göra en enklare akustisk spelning på sitt hotell.

Bandmedlemmen Danny Cavanagh säger att det hela är en absurd situation och att deras texter tvärtom ofta handlar om helande och är både ljusa och positiva. Han misstänker att det handlar om en konkurrerande konsertarrangör som velat sabotera spelningen.

...