Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 10th, 2009

Universal Music Group och Google slöt nyligen ett avtal för att skapa en ny musikvideotjänst under namnet Vevo vilken väntas lanseras före slutet av detta år. Vevo är till en början tänkt att fungera som ett centralt arkiv för allt videomaterial från Universal såsom musikvideor, intervjuer, konsertfilmer och så småningom planerar man att inkludera även de andra stora skivbolagen samt oberoende bolag.

Teknologin bakom tjänsten kommer att tillhandahållas av YouTube som sedan en tid tillbaka ägs av Google. Universal har tidigare haft avtal med Yahoo, MTV och AOL men dessa kommer att löpa ut inom en snar framtid.

YouTube har den senaste tiden hamnat i tvist med flera skivbolag angående licenser och priser men Googles högste chef Eric Schmidt hoppas att Vevo-tjänsten kommer att lösa dessa problem.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 10th, 2009

Det senaste årtiondet så har ett företag baserat på Cayman-öarna haft domänen celiacruz.com i sin ägo. Nu kommer domänen dock att övergå till den framlidne kubanska salsadrottningen Celia Cruz sterbhus efter det att de vunnit en tvist vid World Intellectual Property Organization’s Arbitration and Mediation Center i Genève. Detta sedan Eventus Entertainment tog över förvaltarskapet över Cruz tillgångar förra året. VD för Eventus är Omer Pardillo vilken tidigare var Celias manager.

Celia Cruz föddes i Havanna 1925 och var under sin långa karriär en av de mest framgångsrika salsaartisterna fram till sin död 2003.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 10th, 2009

Måndagen 5 oktober samlar Stim musikskaparna för ett stort medlemsevent på Nalen i Stockholm. Tanken är att erbjuda en mötesplats fylld med aktiviteter som på olika sätt ger dem mervärde och inspiration i deras musikskapande.

Stim Music Expo är ett evenemang som Stim arrangerar för sina medlemmar. Avsikten är att skapa en mötesplats där de som skriver (eller arrangerar) text och musik kan ta del av seminarier, workshops, paneldiskussioner, demonstrationer m.m.

Moderator vid paneldiskussionerna blir Petra Markgren Wangler från SVT:s Kulturnyheterna.

– Låtskrivarens funktion i musikbranschen är viktigare än någonsin, vilket alla inte har förstått. Men detta är ett faktum på grund av musikindustrins strukturella kollaps där skivbolagen nästan har raderats ut, säger Petra Markgren Wangler.

– Vi vill bjuda våra medlemmar på en dag där musikskapandet får stå i centrum. Vår ambition är att Stim Music Expo både ska inspirera och ge nya insiker till upphovsmännen, säger Susanne Bodin, Stims kommunikationschef.

Stim har över 50 000 medlemmar som sysslar med vitt skilda musikstilar och är aktiva som musikskapare i olika stor utsträckning. Därför blir utmaningen med Stim Music Expo också att hitta infallsvinklar som intresserar så många av medlemmarna som möjligt.

– Stim är en bred organisation som tillvaratar alla musikskapares ekonomiska intressen – vare sig man är ung, gammal, välkänd eller doldis, avslutar Susanne Bodin.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 10th, 2009

promoe

Mårten ” Promoe” Edh har sedan 1992 figurerat som en av de tre huvudpersonerna i ett av Sveriges största och mest inflytelserika hiphopband, Looptroop Rockers. För drygt åtta år sedan släppte han sin första soloskiva ”Goverment music”. Sedan dess har han fortsatt att leverera rytmer, rim och revolution på albumen ”The Long Distance Runner”, ”White Mans Burden” och ”Standard Bearer”.

Promoe har visserligen släppt låtar på svenska på vinyltolvor och samlingsskivor, men på sina soloskivor och med Looptroop har Promoe hållit sig ifrån det svenska modersmålet. För första gången släpper han nu ett helt album på svenska.

Albumet har titeln ”Kråksången” och medverkar gör producenter som Astma, Rockwell Filthy, DJ Large och Jimmy Ledrac samt gästvokalister som Timbuktu, Organismen, Supreme, Afasi, PSTQ, Magnus Betnér och Vincent.

Promoe går på “Kråksången” allt djupare in i sina observationer av vår värld och i denna tid med rådande lågkonjunktur behöver vi hans röst mer än någonsin.

Turnédatum:
11 april – Stockholm, Allhuset
22 april – Västerås, Pluto/Klubb Solid
29 april – Uppsala, Smålands Nation/Clap To This
30 april – Örebro, Frimis/Tillsammans 2009
1 maj – Sundsvall, Stadshuset /Soundvilla
7 maj – Linköping, Platens Bar
8 maj – Arvika, Tiki Room
9 maj – Karlstad, Arena Nattklubb
15 maj – Jönköping, Bongo Bar
16 maj – Göteborg, Fängelset
16 maj – Göteborg, Nefertiti
28 maj – Malmö – Inkonst
29 maj – Orminge/Boo, Centrala Parken/Ormingekarnevalen

Biljetter
Se respektive spelställes hemsida.

HEMSIDA
www.promoe.nu

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 10th, 2009

kavalkad-logga

Lionheart International kan idag stolt presentera sin senaste satsning; Dansbandslabeln Kavalkad Musik. Målet är att bli det självklara valet för artister i genren och redan nu är artister som Black Jack, Drifters, Jonas & Jive och Jannez signade till labeln.

– Det känns extra kul att få vara med i uppstartsfasen av en ny label och ge dessa fantastiska artister ett egen hem, säger Pär Winberg, bolagets A&R

– För oss var Kavalkad Musik det självklara valet som skivbolag. De har ett nytt och fräscht tänk och är beredda att ge vår musik lika stor uppmärksamhet som alla andra genrer, säger Kent Liljefjäll, kapellmästare i Drifters.

Många av artisterna kommer även att bokas via MLP och förläggas av Lionheart Music.

Lionheart International AB ingår i den svenska musikkoncernen LEG tillsammans med musikförlaget Lionheart music, skivbolaget M&L Records samt management / bokningsföretaget MLP.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 10th, 2009

faith-no-more

Det legendariska och nyligen återförenade amerikanska rockbandet Faith No More kommer att göra sin enda svenska spelning på festivalen Peace & Love i Borlänge i sommar.

Faith No More bildades i San Francisco 1982 och hade stora internationella framgångar under sin långa karriär, framför allt med hitlåtarna “Epic” och Commodores-covern “Easy” till dess att de gick skilda vägar 1998. Sångaren Mike Patton har sedan dess varit mycket aktiv med flera olika projekt, till exempel Mr. Bungle och Fantômas.

www.peaceandlove.nu

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Apr 10th, 2009

riceboy-sleeps

Jon Thor (Jónsi) Birgisson är mest känd för sin roll som sångare i det isländska rockbandet Sigur Rós men han har även under de senaste åren arbetat med olika typer av utställningar under namnet Riceboy Sleeps tillsammans med sin partner Alex Somers. För ett par månader sedan så gestaltade sig även det första musikaliska resultatet av detta samarbeta i form av låten “Happiness”.

Den 22 juli kommer Parlophone Records / EMI Music att släppa det självbetitlade debutalbumet från Riceboy Sleeps. Plattan är uppbyggd av 68 minuter drömlik och fascinerande instrumental musik och består av följande låtar:

Happiness
Atlas Song
Indian Summer
Stokkseyri
Boy 1904
All The Big Trees
Daníell In The Sea
Howl
Sleeping Giant

“Riceboy Sleeps” kommer definitivt att vara något utöver det vanliga.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 10th, 2009

magnus-lindberg

Legenden Magnus Lindberg (Landslaget, Grymlings) har med nyfunnen energi och efter några år i tystnad spelat in ett helt nytt studioalbum.

Albumet “Ett eget liv”, som innehåller singeln “Lycklig man”, släpps den 22 april.

Musik, bilder och biografi hittar du här.

...