Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 9th, 2009

För första gången någonsin berättar en medlem ur ett av tidernas största rockband sin, och deras, historia. Rå, galen, farlig och fascinerande – en fantastisk resa helt enkelt. Ronnie Woods familj var vattenburna zigenare och han blev den första i barnaskaran som föddes på torra land. Familjen flyttade sedan till en hyreslägenhet nära Heathrows flygplats där hans uppväxt präglades av drömmar om att bli antingen konstnär eller musiker.

Eftersom han var både enträgen och talangfull lyckades han under 60-talet få in en fot som gitarrist till band såsom The Birds, Jeff Beck Group, Faces och The Creations. Men det var först när han slöt sig till Rolling Stones 1974 som han blev riktigt erkänd för sin begåvning. I den här djupgående självbiografin får vi inte bara följa livet kring Ronnie och Stones. Vi får även läsa om några av de största rockikonerna genom tiderna – Erik Clapton, Rod Stewart, Jimmy Page, Keith Moon, Jimi Hendrix och Pete Townshend för att nämna några ¬- som alla varit del av Rons liv.

RONNIE är en revolutionerande och berikande bok och det kan garanteras att det man som läsare aldrig fått ta del av rockvärlden på det här närgångna sättet tidigare.

Om författaren
Ronnie Wood har varit medlem av Rolling Stones i över 30 år. Hans meritlista inkluderar även att ha varit gitarrist i välkända band såsom The Birds, The Creation, Jeff Beck Group, Small Faces och Faces. Idag bor han i Surrey, England och på Irland med sin familj.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 9th, 2009

Nu ges möjligheten att återuppleva Sweden Rock Festival 2008 genom dokumentären “Som en lunga”, vilken presenteras på en exklusiv DVD. I filmen får man följa Robban – trogen festivalbesökare och tvåbarnsfar – före, under och efter festivalen. Även artister och andra kända personligheter ger sin syn på hårdrock och Sweden Rock Festival.

Filmen är gjord av två hängivna festivalbesökare och independentfilmare: Mikael Eriksson och Philip Recht. En varm eftermiddag under Sweden Rock Festival 2007 fick de idén att skildra festivalen och dess besökare på film. Året därpå återvände de med kameran på axeln. Resultatet blev dokumentären “Som en lunga” – en film om den trogna festivalbesökaren Robban och fenomenet Sweden Rock Festival.

– Vår tanke med filmen är att ge en nyanserad bild av festivalbesökaren, både i den grå vardagen och i den sprudlande festivalyran, berättar Philip Recht. Filmen skiljer sig markant från tidigare produktioner om Sweden Rock, vilka fokuserat på själva livespelningarna.

Hårdrockande pappa
Filmen är en independentproduktion från idé till färdig produkt. Philip Recht och Mikael Eriksson har inte bara filmat och klippt, de har även valt att själva distribuera filmen via sajten www.festivalfilm.se.

– Förmodligen är det många hårdrocksfans därute som kommer vara intresserade av filmen, men vår förhoppning är att den även ska kunna intressera personer som aldrig varit på en festival eller ens lyssnar på hårdrock. Filmens huvudperson Robban är ju inte bara hårdrockare utan även pappa. Utanför festivalen lever han ett “vanligt” liv med samma vardagliga bestyr som vilken förälder som helst. Framför allt är Robban en äkta entusiast med alla de karaktärsdrag som kännetecknar en sådan, vare sig man är frimärkssamlare, biltokig eller hårdrockare. Här tror vi att många människor kan känna igen sig, säger Philip Recht.

Massor av bonusmaterial
“Som en lunga” är den enda filmen som spelades in under Sweden Rock Festival 2008. DVD:n innehåller även ocensurerat extramaterial, stillbildsgalleri och exklusiva intervjuer med artister som Disturbed, Mustasch, Joe Satriani, Joacim Cans med flera. Den totala speltiden är cirka 105 minuter.

Fakta
I juni månad varje år träffas över 30 000 människor från hela världen i Norje, en liten by i Blekinge med normalt 800 invånare. Det som lockar besökarna är Sweden Rock Festival; enligt många Sveriges enda riktiga hårdrocksfestival. Årets festival pågår 3-6 juni med ZZ Top, Twisted Sister och In Flames som några av dragplåstren.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 9th, 2009

orquesta-tipica-fernandez-fierro

Orquesta Típica Fernández Fierro, eller “La Fierro” som de kallas i folkmun är tangoorkestern från Buenos Aires som har kommit att innebära en nytändning för tangomusiken. Med sin attityd, utseende och passion för tangon lockar de en ny och stor publik till tangon. När OTFF nu för första gången kommer till Sverige är Malmö första staden som gästas på deras Sverigeturné. OTFF innebär en scen- och musikupplevelse utöver det vanliga, innerligt, kraftfullt och sinnligt på samma gång. Det är tango på liv och död.

Äntligen är det Sverigedebut för Orquesta Típica Fernández Fierro, orkestern som tagit den akustiska tangon in i 2000-talet. Med tre fioler och fyra bandoneons fångar 12 manna bandet i mycket den rådande stämningen i dagens Argentina. I en annars traditionell sättning, särskiljer de sig från andra grupper tack vare sin originella attityd till tangon och sitt kraftfulla punkiga sceniska uttryck. I början av 2000-talet fanns det få ställen att spela på, så gruppen började framträda på Buenos Aires gator. Där drog de runt med piano, kontrabas, bandoneon och fiol till invånarnas och turisternas stora glädje. Snart vann de folkets hjärta och räknas numera som den mest populära gruppen i sin generation. Deras första CD blev en succé och ledde fram till att de startade en egen klubb, CAFF. I det legendariska Gardelkvarteret Abasto skapades därmed en kultplats för milongas. De trogna fansen infinner sig, utan tvekan, varje gång “La Fierro” spelar på CAFF. Tack vare de solida kompositionerna, finurliga arrangemangen virtuositeten och det färgstarka uttrycket, har Orquesta Típica Fernández Fierro inte bara skakat om tangons traditionella fundament, utan de har också gjort stor succé utanför Argentina. Nu kommer de alltså till Sverige och Malmö för första gången, var beredd på icke traditionell, traditionell tango.

Orquesta Típica Fernández Fierro:
Federico Terranova – Violin
Pablo Jivotovschii – Violin
Bruno Giuntini – Violin
Juan Carlos Pacini – Viola
Alfredo Zuccarelli – Cello
Yuri Venturín – Double bass
El Ministro – Bandoneon
Julio Coviello – Bandoneon
Pablo Gignolli – Bandoneon
Eugenio Soria – Bandoneon
Santiago Bottiroli – Piano
Walter “Chino” Laborde – Vocals

Turnédatum:
17 april – Palladium (Södergatan 15), Malmö kl. 19:30
18 april – Konserthuset, Göteborg
19 april – Södra Teatern, Stockholm

Konserten i Malmö arrangeras av Mix Musik & Musik i Syd i samarbete med Tangoakademin Malmö som står för dansuppvisning i samband med konserten.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 9th, 2009

crucified_barbara

Den 5 mars i år var tjejbandet Crucified Barbara gäster i “Nyhetsmorgon” på TV4 där de framförde låtarna “Sex Action” och “Pain & Pleasure” från det nya albumet “Til Death Do Us Party”. Du kan själv se framträdandet nedan. Plattan producerades av Mats Levén (Therion, Yngwie Malmsteen, Krux etc.) och innehåller gästframträdanden av både Levén och Motörheads gitarrist Phil Campbell.

“Til Death Do Us Party” släpptes i februari och består av följande låtar:

01. Killer On His Knees
02. Pain & Pleasure
03. Sex Action
04. Creatures
05. Jennyfer (feat. Mats Levén)
06. Dark Side (feat. Phil Campbell)
07. Can’t Handle Love
08. Blackened Bones
09. Danger Danger
10. Rats
11. Feels Like Death

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 9th, 2009

Det svenska metal-bandet Solution.45 med medlemmar från Scar Symmetry, Sonata Arctica och Angel Blake, har skrivit på för det tyska skivbolaget AFM Records efter några månaders förhandling. Bandet kommer att gå in i Panic Room Studios i september tillsammans ped producenten Tomas “Plec” Johansson för att spela in sitt debutalbum.

Solution.45 består av:

Christian Älvestam (Ex-Scar Symmetry, Miseration, Unmoored) – Sång
Mikko Härkin (Ex-Sonata Arctica, Kotipelto) – Keyboard
Jani Stefanovic (Miseration, The Weakening) – Gitarr
Tom Gardiner (Hateform, Ex-Mors Principium Est) – Gitarr
Anders Edlund (Angel Blake, The Few Against Many) – Bas
Rolf Pilve (Miseration, Essence Of Sorrow) – Trummor

Hemsida:
www.myspace.com/solution45

...