Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 8th, 2009

caj-karlsson-tillsammans-med-mig

Nästa vecka, den 14 april, är det premiär på Cirkus för en av vårens stora konserthändelser i Stockholm. Caj Karlsson kommer i samband med releasen av duettalbumet “Tillsammans med mig” (Warner/Metronome) också ge sig ut på vägarna med många av de artister som medverkar på skivan. Upplägget för kvällen är att de medverkande artisterna, förutom duettspåret från plattan, också spelar en av sina egna låtar. Bland de medverkande finns Stefan Sundström, Staffan Hellstrand och Lasse Tenander.

Turnén är oerhört populär och igår, tisdag, sålde Caj Karlssons spelning i Karlskrona i Blekinge slut.

Hemsidor:
www.myspace.com/cajkarlsson
www.tillsammansmedcaj.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 8th, 2009

Nu på långfredagen den 10 april kommer det att vara kändistema i underhållningsprogrammet Singing Bee på TV3. Nyhetschefen Fredrik Birging, sångerskan Nina Söderquist, Efterlyst-profilen Hasse Aro, programledarveteranen Renée Nyberg, Johan Peterson, Erik Ekstrand och Johanna Toftby kommer då att sjunga för välgörande ändamål. Det bör poängteras att ingen av dessa behöver sjunga bra i programmet, endast rätt.

Tid:
Fredag 10 april i TV3 kl 21:30 (repris 12 april)

Nina Söderquist

Nina Söderquist

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 8th, 2009

Amerikas förmodligen mest kända musikskola Juilliard School har av många hyllats för sitt specialprogram där fattiga barn i tjugo års tid har erbjudits gratis undervisning och lån av instrument. Att gå på den prestigefulla skolan är i vanliga fall mycket dyrt. Nu ser Juilliard liksom många andra följderna av finanskrisen och det fattas drygt tre milkjoner kronor för att skolan ska kunna genomföra den tvååriga utbildningen. Ingen antagning sker därför i år men skolan hoppas ändå kunna behålla programmet.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 8th, 2009

När Nirvanas sångare Kurt Cobain avled 1994 efterlämnade han ett stort arv till sin mor, sina två systrar, sin bror, sin fru Courtney Love och sin unga dotter. Nu visar det sig att en del av arvet har försvunnit. Enligt Courtney Love själv handlar det om en förmögenhet på en halv miljard dollar i fastigheter och ytterligare 30 miljoner dollar i kontanter, vilka förvaltats av flera personer som påstås ha förskingrat pengarna genom fastighetshandel där bedragarna använt sig av arvtagarnas personnummer.

Courtney Loves advokat Rhonda J Holmes planerar att lämna in anmälningar mot de misstänkta förskingrarna inom 30 dagar.

Nirvana bildades 1987 i delstaten Washington i USA av Kurt Cobain och basisten Krist Novoselic. De kom att bli det mest populära och tongivande bandet inom den nya grunge-rörelsen tillsammans med band som Alice In Chains, Pearl Jam och Soundgarden. De hade stora internationella framgångar under sin karriär men Kurt Cobain hade svårt att hantera kändisskapet och avslutade sitt liv med ett pistolskott i april 1994.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 8th, 2009

Den 75 år gamle veteran-dirigenten Claudio Abbado har ställt ett något ovanligt ultimatum för att återvända till sin gamla arbetsplats på operahuset La Scala i Milano. Stadens myndigheter har under en längre tid försökt övertala honom att komma tillbaka men han har tidigare varit omutbar.

Nu säger han sig dock vara villig att börja på La Scala igen, där han arbetade som dirigent under närmare tjugo år från 60-talet och framåt. Detta under förutsättning att staden planterar inte mindre än 90 000 träd. Ett större skogsområde i närhet till miljonstaden Milano diskuteras just nu.

Abbado, som utöver sitt arbete i Italien även varit chefsdirigent för London Symphony Orchestra, väntas leda två Mahleruppsättningar på La Scala i juni 2010.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 8th, 2009

dark-tranquillity

Det melodiska dödsmetallbandet Dark Tranquillity från Göteborg har nyligen spelat in en ny video för låten “Misery’s Crown” tillsammans med regissören Roger Johansson vilken tidigare arbetat med The Haunted, In Flames och Arch Enemy. Du kan se bilder från inspelningen här.

Låten kommer från bandets senaste platta, “Fiction”, vilken släpptes i april 2007 via Century Media.

Den 31 oktober förra året fick Dark Tranquillity sällskap på scenen i Milano i Italien av Theatre of Tragedys sångerska Nell Sigland med vilken de framförde låten “The Mundane And The Magic” live för första gången någonsin. Ett klipp därifrån kan du se här nedan. Hela spelningen filmades för en DVD som kommer att släppas senare i år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 8th, 2009

Ett helt nytt projekt har bildats av originalmedlemmarna Dino Cazares (gitarr) och Burton C. Bell (sång) från de upplösta industridödspionjärerna Fear Factory. Rykten låter berätta att bandets övriga medlemmar är basisten Byron Stroud från Strapping Young Land (vilken spelade på Fear Factorys två sista album) och trummisen Gene Hoglan (Strapping Young Lad, Dark Angel, Death, Testament).

Det nya bandet kommer att göra flera spelningar under sommaren och planerar att spela in ett studioalbum tillsammans.

Fear Factory bildades i Los Angeles 1989 och släppte sitt klassiska debutalbum “Soul of a New Machine” tre år senare. Bandet gick skilda vägar med Dino Cazares 2002 då han och Bell tröttnat på varandra.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 8th, 2009

her-whisper-disconnected

Det svenska symfoniska metal-bandet Her Whisper från Lysekil har beslutat sig för att byta namn till Disconnected. Enligt keyboardisten Marcus Christensen så är det nya namnet mindre vilseledande än det gamla vilket ledde till att många människor instinktivt märkte bandet som ett goth/emo-band. Marcus tror att de förlorat möjligheten till många spelningar på grund av sådana missförstånd.

Bandets ena gitarrist Christian Widén har nyligen lämnat skutan på grund av förlorat intresse men han kommer inte att ersättas utan de kommer att fortsätta med endast en gitarrist.

Her Whisper bildades 2004 och släppte i februari 2008 sitt andra album “The Great Unifier” via STF Records. Plattan gästas på en låt av King Diamonds gitarrist Mike Wead.

...
Av Redaktionen
2 Kommentarer
Apr 8th, 2009

sonata-arctica

Det finska power metal-bandet Sonata Arctica kommer att ge sig ut på en turné genom Europa i november och december och den avslutas med nedslag i både Göteborg (den 14 december) och Stockholm (den 15 december).

Sonata Arctica spelar just nu in ett nytt album som planeras att släppas i anslutning till turnén. Enligt bandets keyboardist Henrik “Lance” Klingenberg så är det nya materialet något mörkare och mer rakt på än deras senaste platta “Unia”.

“Unia” spelades in vid Finnvox Studios i Helsingfors och sålde guld i hemlandet. I Sverige nådde den en 27:e plats på albumlistan.

Datum:
14 december – Trädgårn – Göteborg
15 december – Klubben – Stockholm

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 8th, 2009

europe

De svenska hårdrocksveteranerna Europe kommer att släppa sitt nya album, “Last Look At Eden”, någon gång i augusti eller september. En singel kommer att föregå fullängdaren i maj eller juni. Ytterligare detaljer kommer att presenteras inom kort.

Europa släppte sitt senaste album “Secret Society” hösten 2006.

...