Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 7th, 2009

iron-maiden-flight-666-2

I februari 2008 gav sig Iron Maiden ut på turnén ”The Somewhere Back in Time World Tour”. Målet var att spela världen runt genom att flyga från plats till plats i ett specialchartrat Boeing 757 tillsammans med bandmedlemmar, crew, 12 ton musik- och scenutrustning ombord samt att spela inför 23 utsålda arenor i 13 länder på bara 45 dagar. Närmare en halv miljon fans såg turnén. Bakom rattarna på flygplanet, som naturligtvis fick namnet Ed Force One, satt ingen mindre än sångaren och flygkaptenen Bruce Dickinson.

Filmen Iron Maidens Flight 666 ger full insyn till livet bakom kulisserna; i cockpiten, bakom scen och livet lediga kvällar. Filmen illustrerar på ett naket och avskalat sätt bandmedlemmarnas hård liv och den dramatik, upphetsning och hysteri som följde bandet jorden runt varje gång planet landade i ett nytt land. Filmen kommer att visas digitalt på 37 biografer runt om i Sverige med premiär den 21 april.

www.ironmaiden.com/flight666

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 7th, 2009

hot-leg-2

Tidigare sångare i The Darkness. En frontman av rang med en alldeles speciell falsett. Justin Hawkins kommer till Sweden Rock med sitt nya band HOT LEG. Tyska RAGE kommer för att leverera klassisk metall och DEATHSTARS dyker upp med sin “dödsglam”. En trio med hårdrock/sleaze/rocknroll/glam blir det i form av VAINS OF JENNA, BABYLON BOMBS och INNOCENT ROSIE. Tunga riff från svenska WITCHCRAFT och en kvinnlig metalltrio i FOUREVER. Vi avslutar med Sveriges och kanske Europas bästa Led Zeppelin tributeband HINDENBURG.

Nu är samtliga band klara till årets festival och den kompletta spelordningen kommer att dyka upp förhoppningsvis redan denna veckan.

Nu är det hög tid att köpa biljett till årets bästa festival!

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Apr 7th, 2009

Natten mot tisdagen den 7 april drabbades det svenska promotion-bolaget Triada Promotion av inbrott i sitt kontor i Göteborg. Tjuvarna kom över samtliga datorer och även företagets backuper. All mailkonversation och en hel del annat material är därför borta. Triada Promotion ber alla kunder och mediakontakter om ursäkt för de besvär som denna situationen förorsakat och hoppas på överseende med detta.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 7th, 2009

beatles-rubber-soul

London, England – 7 april 2009 – Apple Corps Ltd och EMI Music är glada att presentera nyreleasen av alla Beatles studioalbum, som för första gången har remastrats digitalt. Samtliga CD releasas onsdagen den 9 september 2009 (09-09-09), samma datum som det emotsedda dataspelet ”The Beatles: Rock Band” släpps. Varje album behåller sin ursprungliga design, och har kompletterats med unika bilder och utökade CD-häften med nyskrivna kommentarer. Under en begränsad period kommer varje CD också att innehålla en kort dokumentärfilm om respektive album. Samma datum, den 9 september 2009, släpps också två nya CD-boxar med The Beatles.

Albumen har remastrats under en fyraårsperiod av ett hängivet team på EMI’s Abbey Road Studios i London. Med hjälp av den allra modernaste tekniken, kompletterad med den ursprungliga studioutrustningen från sextiotalet, har teamet varit noggranna med att behålla äktheten och integriteten i de ursprungliga analoga inspelningarna. Resultatet av denna omsorgsfulla process är den bästa ljudåtergivningen av albumen sedan de releasades för första gången.

Releaserna inkluderar alla 12 Beatlesalbumen i stereo, med låtordning och utseende som de ursprungligen releasades i England och i Sverige, samt ’Magical Mystery Tour’, som har varit en del av The Beatles albumkatalog allt sedan CD-skivorna först releasades 1987. Dessutom är nu ’Past Masters Vol I och II’ sammanslagna till en dubbel-CD, vilket gör att det totalt är 14 album som releasas, varav två är dubbel-CD. Detta är första gången som de första fyra Beatlesalbumen releasas i stereo i sin helhet på CD. Dessa 14 album, tillsammans med en DVD som innehåller de korta dokumentärerna om varje album, kommer också att releasas tillsammans i en stereobox.

I varje CD-häfte ingår detaljerade inspelningsdetaljer och en historisk tillbakablick på respektive album. Med undantag av ’Past Masters’, så innehåller varje album QuickTime-filer med nyproducerade minidokumentärer om respektive inspelning, regisserade av Bob Smeaton. Dokumentärerna innehåller arkivfilmer, unika bilder och aldrig tidigare publicerat småprat i studion mellan tagningarna, vilket ger en unik och mycket personlig insyn i studioatmosfären.

En andra CD-box har satts samman för den riktige Beatlessamlaren. ’The Beatles In Mono’ sammanställer för första gången alla The Beatles inspelningar som någonsin mixats för en monorelease. Boxen innehåller 10 av albumen med sina ursprungliga monomixar, varav flera aldrig tidigare har släppts på CD. Dessutom ingår i boxen ytterligare två discar som samlar ihop övriga monomixar (lite av samma tanke som med stereoinspelningarna på ’Past Masters’). Som en extra bonus innehåller CD-skivorna till ”Help!” och “Rubber Soul” dessutom de ursprungliga stereomixarna från 1965, vilka aldrig tidigare releasats på CD. Dessa album förpackas som mini-vinyler av LP-skivorna för CD, komplett med respektive innerpåsar och etiketter.

Förhandlingar angående den digitala distributionen av The Beatles katalog fortskrider, här finns för närvarande ingen ny information.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 7th, 2009

madness

Den 20 maj släpps Madness nya album ”The Liberty of Norton Folgate” (Naïve/Playground), det första sedan 1999 års ”Wonderful”. Det brittiska popbandet har blivit en institution i England med sina hittills 23 låtar på Englandslistans Topp 20 och är i Sverige mest kända för hitlåten ”Our House” från albumet ”The Rise And Fall”, som båda toppade de svenska listorna. ”The Liberty of Norton Folgate” kommer lagom till Madness 30-årsjubileum och de är aktuella med konserter på Hultsfred och Roskilde i sommar.

Hemsidor:
www.madness.co.uk
www.myspace.com/madnessofficial

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 7th, 2009

hayseed-dixie

Hayseed Dixie bjuder till dans på Debaser Slussen!

Hayseed Dixie härstammar från Deer Lick Holler “deep in the heart of the Appalachia,” där bandet bara spelade bluegrass tills den dag då en bil kraschade i närheten och omkom, men tursamt nog kunde Hayseed Dixie rädda den omkomnes medhavda samling av AC/DC-plattor och ur detta föddes A Hillbilly Tribute to AC/DC.

Nästan. En något modifierad historia kan man tänka sig men en ypperlig förklaring av hur Hayseed Dixie låter. Och låt dig inte luras av den något buskisartade bild de avger på papper, Hayseed Dixie vet hur man fyndigt skruvar till både ett och annat.

Den 24 maj bjuder Hayseed Dixie in till dans på Debaser Slussen och där kommer vi få njuta av bluegrass-versioner av allt mellan nämnda AC/DC och Scissor Sisters!

Hemsidor:
www.hayseed-dixie.com
www.myspace.com/hsdx

Speldatum:
SÖNDAG 24 MAJ – DEBASER SLUSSEN, STOCKHOLM

Biljetter till konserten släpps den 7 april, kostar 230 kr+ serviceavgift och säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt via Debaser på www.tickster.se.

Åldersgräns: 18 år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 7th, 2009

daniel-merriweather

Australiensaren Daniel Merriweather kommer äntligen med eget material, nyligen släpptes första singeln “Change” (feat. Wale) från det kommande debutalbumet “Love&War” som släpps i juni 2009. Albumet är producerat av Mark Ronson som bl a jobbat med Lily Allen och Amy Winehouse, plattan gästas även av stjärnskottet Adele. I England är succén varit ett faktum där “Change” gick rakt in topp tre på topplistan.

Vi hörde Daniels röst för första gången för två år sedan i Mark Ronsons cover av The Smiths “Stop Me” och kort efter det blev han signad till Ronsons egna label Allido Records och J Records.

Hemsida:
www.myspace.com/danielmerriweather

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 7th, 2009

simon-and-garfunkel

Det legendariska bandet Simon & Garfunkel har återförenats för en unik turné som kommer att ta sin början i Nya Zeeland den 13 juni, följt av inte mindre än sju spelningar i Australien. Detta är första gången duon besöker Australian sedan Summer Evening-turnén 1983.

Det har spekulerats om en återföreningsturné ända sedan Paul Simon och Art Garfunkel gjorde en överraskande spelning på Beacon Theatre i New York den 13 februari i år. Fans över hela världen får nu hålla tummarna för att det blir fler spelningar än de i Australien och Nya Zeeland.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 7th, 2009

the-rolling-stones

Det legendariska rockbandet Rolling Stones kommer att presentera remastrade versioner av inte mindre än 14 av sina album vilka kommer att släppas i tre omgångar med början den 4 maj. Detta som en del av det nya kontrakt bandet tecknat med Universal Music Group. Samtliga album kommer även att finnas tillgängliga i digital versioner. Bandets klassiska album “Exile on Main Street” från 1972 kommer att firas av skivbolaget med ett separat släpp senare i år.

Nyutgåvorna kommer att släppas följande datum:

4 maj:
Sticky Fingers
Goats Head Soup
It’s Only Rock ‘N’ Roll
Black And Blue

8 juni:
Some Girls
Emotional Rescue
Tattoo You
Undercover

13 juli:
Dirty Work
Steel Wheels
Voodoo Lounge
Bridges To Babylon
A Bigger Bang

En speciell samlarbox som rymmer samtliga album kommer att finnas tillgänglig.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 7th, 2009

Den skånske jazzpianisten Jan “Tollarparn” Eriksson avled igår i sitt hem i Tollarp utanför Kristianstad där han levde hela sitt liv. Eriksson gjorde sig känd som huspianist i Lasse Holmqvists tv-program “Här är ditt liv” på 80-talet. Han syntes dock i TV redan 1962 då han medverkade i programmet “Jazztrumpeten” som sändes från Malmö. Han hann även med att ackompanjera en rad folkkära svenska artister under åren, bland andra Sonja Stjernqvist, Lasse Lönndahl och Thore Skogman.

“Tollarparn” komponerade egen film- och TV-musik och gav ut flera soloplattor tillsammans med Arne Castell från Degeberga och Ingvar Callmer från Tyringe. Han utsågs till Årets Skåning 1990.

...