Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 6th, 2009

metallsvenskan

Lördagen den 9 Maj drabbar den Svenska metal-eliten samman i en historisk batalj under namnet Metallsvenskan.

En Fotbollsturnering hårdare och grymmare än någonsin! 8 lag gör upp via gruppspel, därefter semifinal och till sist final.

NYHETER PÅ www.myspace.com/metallsvenskan: Filmad intervju med Niklas från Wolf inför Metallsvenskan!
Presentation av Team Fc Glenn
Presentation av Team The Haunted/Dark Tranquillity
Tävling med 2 st Heldagsbiljetter. Veckans fråga: Vad hette Behrn arena tidigare?

Moderna Behrn Arena i Örebro är spelplats och lagen består av medlemmar från:
In Flames, Sabaton, Millencolin, The Haunted, Bullet, Wolf, Dark Tranquillity, Witchcraft, Tiamat, Engel, Illdispose (DK), Heat och Close-Up Magazine

Konferencier är ingen mindre än film/metal-gurun Orvar Säfström och nere på planen håller Marika Eriksson från TV4-Sporten koll på spelarnas status och humör.

Som den perfekta avslutningen lägger Sveriges största Metalband till en konsert till sina tidigare bokade gig på Scandinavium och Hovet. Örebros största inomhusarena CONVENTUM ARENA kommer på kvällen att intas av inga mindre än HAMMERFALL, SABATON och skivaktuella WOLF!

METALLSVENSKAN 2009 ÄR HÄR. VÅGA INTE MISSA DETTA!

Varje fredag kommer ni att kunna ta del av de senaste nyheterna, videoklipp, presentation av spelarna o.s.v. på:
www.myspace.com/metallsvenskan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 6th, 2009

deportees

Finsnickrade popslingor från Norrland med lika mycket vemod som hopp, lika mycket kärlek som sorg. Umeås Deportees är tillbaka med singeln ”Under The Pavement, The Beach”. I maj släpps albumet med samma namn och redan i veckan drar turnén igång. Biljetter släpps lokalt.

När Deportees dök upp på den norrländska popscenen för några år sedan var det singeln ”Arrest Me Til’ It Hurts” som ledde vägen till musiksveriges hjärtan. Grunden till vad som komma skulle hade lagts redan sommaren 2003, när bröderna Peder och Anders Stenberg tog med sig vänner och bekanta in i en studio i Umeå för att spela in några låtar. Några låtar som senare hamnade i helt rätt händer vid helt rätt tidpunkt. Debutplattan ”All Prayed Up” släpptes i oktober 2003 och togs emot med öppna armar av både kritiker och publik. Grammisnomineringar och långa turnéer både i Sverige och utomlands var ett faktum och 2006 följdes framgångarna upp av bandets andra fullängdare: ”Damaged Goods”.

Efter ett drygt års tystnad är Deportees nu tillbaka. I maj släpps albumet ”Under The Pavement, The Beach” och redan nu är det dags för turné. Missa inte Deportees på svenska klubbscener och festivaler i vår och sommar!

Lyssna på Deportees: www.myspace.com/deporteesmusic

Turnéinfo:
8.4 Örebro, Frimis
9.4 Malmö, Debaser Malmö
10.4 Jönköping, Bongo Bar
11.4 Västerås, Sigurdsgatan 25
17.4 Östersund, Storsjöteatern
18.4 Umeå, Scharinska
22.4 Eskilstuna, Raw
23.4 Karlstad, Koriander Bar
24.4 Arvika, Tiki Room
25.4 Uppsala, V-Dala Nation
8.5 Växjö, Kafé De Luxe
9.5 Stockholm, Debaser Medis
28.5 Hässleholm, Siesta!
30.5 Göteborg, Vasagatan 43
26.6 Borlänge, Peace & Love
30.7 Östersund, Storsjöyran

Fler datum tillkommer.

Biljettinfo:
Biljetter släpps lokalt, kontakta respektive spelställe eller se LiveNation.se för mer info.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 6th, 2009

porcupine-tree

Hösten kommer med progressiv musik.

Och det är inte vilken progressiv musik som helst, utan smått kultförklarade och genialiska Porcupine Tree. Sedan starten för snart 20 år sen har Steven Wilson och hans band sprungit stadigt framåt i både utveckling och popularitet. Förutom små avstickare som att samarbeta med Opeth och få tron tillbaka för musiken genom nutidens metal fortsätter Steven Wilson att göra experimentell och orginell musik med Porcupine Tree.

Under sin senaste spelning i Stockholm frågade Steve publiken ”Are you ready for something long and dark?” och inlyssnade fans vet precis vad som väntar trots att Porcupine Tree gjort sig kända för att vara ett av de mest svårdefinerade banden idag, de rör sig mellan psykedeliska trip-hop världar och progressiv metal utan att någonsin tappa fotfästet.

Porcupine Tree är en upplevelse live som du inte ska missa och därtill kommer nytt album i september!

Hemsidor:
www.porcupinetree.com
www.myspace.com/porcupinetree

Speldatum:
MÅNDAG 19 OKTOBER – ARENAN, STOCKHOLM
LÖRDAG 24 OKTOBER – MEJERIET, LUND

Biljetter till konserterna släpps den 8 april kostar 350 kr+ serviceavgift i Stockholm och 300 kr+ serviceavgift i Lund. Biljetter till Stockholm säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt lokala Ticnet-ombud. Bokade biljetter kan lösas ut hos valfritt ATG-ombud. Biljetter till Lund säljs via www.eventim.se.

Åldersgräns: 13 år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 6th, 2009

lenka

Våren i år bjuder inte bara på friska känslor och nyutslagna blommor utan även på en lika sprudlande dam från Australien. Gör dig redo att bli vårfrälst med Lenka!

Den 10 juni kommer AEG Live, Rockparty och Sony Music bjuda in till ett kalas-showcase på Södra bar med framträdande av Lenka. Det självbetitlade debutalbumet släpps samma dag och hennes singel ”The Show” är redan en riktig favorit på YouTube med mängder av visningar och singeln har onekligen potential till att bli ett av soundtracken till sommaren 2009.

Lenka från Australien pluggade drama för Cate Blanchett och tog film- och TV-roller på hemmaplan, innan hon som 22-åring kom på att hon ville syssla med musik i stället. Efter en tid med electronicagruppen Departed Ring flyttade hon till LA för att satsa på solokarriären. Lenka är bekräftad för årets Hultsfredsfestival.

Hemsida:
www.lenkamusic.com
www.myspace.com/lenkamusic

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 6th, 2009

Beatles-gitarristen George Harrison kommer nu att få en egen stjärna på den legendariska Walk of Fame i Hollywood. Ceremonin kommer att ske den 14 april och stjärnan kommer att placeras utanför skivbolaget Capitol Records. Dessutom har regissören Martin Scorsese påbörjat arbetet på en dokumentär om Harrison.

George Harrison föddes i Liverpool 1943 där hans far arbetade som busschaufför. Efter det att Beatles splittrats så påbörjade han en framgångsrik solokarriär och han bildade även produktionsbolaget Handmade Films och samarbetade bland annat med Madonna och medlemmar i Monty Python. Han avled av lungcancer i Los Angeles 2001, 58 år gammal.

george-harrison

...