Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 3rd, 2009

hot-leg-2

HOT LEG, det nya rockbandet från sångaren Justin Hawkins från The Darkness, kommer att spela på festivalen Rockweekend i Kilafors för sin första spelning någonsin i vårt land. Justin bildade HOT LEG efter det att The Darkness splittrades 2006 och släpper sin debut “Red Light Fever” den 20 april.

De brittiska doom-pionjärenra PARADISE LOST, tjejerna i CRUCIFIED BARBARA och veteranerna TAD MOROSE från Bollnäs är också klara för festivalen!

Måndagen den 13 april höjs biljettpriset för festivalen så vill du spara en slant bör du surfa in på deras hemsida och säkra ditt festivalpass redan nu!

www.rockweekend.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 3rd, 2009

Den franska nationalförsamlingen, motsvarigheten till svenska riksdagen, röstade igår igenom en ny lag som ger statliga myndigheter rätten att stänga av bredbandet för de som bryter mot upphovsrätten efter det att de tilldelats två varningar.

Lagen instiftas för att tackla det växande problemet med illegal nedladdning och har mött en del kritik från både politiker och konsumentgrupper men beslutet välkomnades av representanter den internationella musikbranschen.

Både IFPIs VD John Kennedy och IMPALA, vilka representerar 4000 oberoende skivbolag över hela Europa, sade sig vara nöjda.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 3rd, 2009
General Surgery

General Surgery

Demonias blog har laddat upp två videoklipp från det svenska dödsmetallbandet General Surgerys spelning på Kafé 44 i hemstaden Stockholm. Det handlar om låtarna “Ambulance Chaser” och “Ichor”, den senare med ett gästinhopp av Karl Envall från Kaamos.

General Surgery släppte i mars sitt nya album “Corpus In Extremis: Analysing Necrocriticism” via franska Listenable Records. Om ett par veckor kommer de att göra en spelning i Polen och i maj bär det av till USA där de spelar på LA Murderfest i Los Angeles och därefter gör flera spelningar längs västkusten innan de avslutar turnén med Maryland Deathfest den 22 maj.

www.myspace.com/generalsurgery
www.generalsurgery.se

General Surgery, www.demonia.webblogg.se

General Surgery, www.demonia.webblogg.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 3rd, 2009

Where The Action Is 2009 kryper närmare och så här i vårsolen kan vi presentera två aktuella herrar som ligger oss alla varmt om hjärtat: Moneybrother och Olle Ljungström.

Förra året klädde vi ju upp Where The Action Is i finkostym, bredde ut oss på anrik mark och bjöd in våra absoluta favoritband. I år ville vi inte vara sämre. Två dagar, den ena fantastiska artisten efter den andra och som vanligt ett av Sveriges finaste festivalområden. Ses i parken!

Klara artister sedan tidigare:
Neil Young and his Electric Band
Nick Cave & The Bad Seeds
Duffy
The Pretenders
Pixies
Fever Ray
Jenny Wilson
Seasick Steve
Markus Krunegård

Fler artister tillkommer.

Moneybrother
Vilka ingredienser behövs det för att laga till en grym tomatsoppa? Kanske inte reggae, punk, soul eller pampiga stråkar. Men dessa ingredienser, tillsammans med hjärta och smärta på ett lekfullt sätt, är alla komponenter till Moneybrother.

Att jämföra Moneybrother med en tomatsoppa kanske känns aningen märkligt men om vi tänker efter finns det många likheter. Båda håller i längden, de är tidlösa och ger oss det vi behöver, fast med mersmak. De är något vi känner igen, som väcker fina minnen, men de kanske även framkallar känslor vi helst vill glömma. Jaja, jämförelsen kanske är långsökt men nu, i samband med släppet av Moneybrothers fjärde album ”Real Control”, lanserar han även sin alldeles egna tomatsoppa.

Alla har vi en relation till Moneybrother, han är en av Sveriges mest luttrade liveartister med en energi som aldrig avtar. Hans gedigna livegrund lade han på nittiotalet i bandet Monster. Med debutalbumet ”Blood Panic” tog han emot ett regn av lovord, Grammisar och Guldmickar. Efter det har Moneybrother med skivorna ”To Die Alone” och ”Mount Pleasure” höjt ribban och fördjupat relationen. Han har även nått framgångar långt utanför Sveriges gränser.

Nya skivan ”Real Control” utlovas att vara en ännu punkigare soulskiva än Moneybrothers tidigare alster. Tre olika producenter har varit inblandade, Jari Haapalainen, Björn Yttling och Christoffer Roth. Visst kommer även ”Real Control” att sticka till i våra hjärtan för; ”Moneybrother kommer att skrika högre, gråta, stöna och sucka mer än andra. Det är därför han finns!”.

Frågan om Moneybrother går att jämföra med en tomatsoppa kvarstår men han är i alla fall en av de delikata rätterna som kommer att serveras på W.T.A.I.

Olle Ljungström
Det skrapar och det skär, nakna ljud och tankar kommer i kaskader av skeva verkligheter. Olle Ljungström har hittat hem. I den mån Olle kallar någonting hem. Han är i fas med världen eller åtminstone får man hoppas att världen är i fas med Olle. Dubbelt aktuell med sitt nya alster ”Sju” och med dokumentären ”En film om Olle Ljungström” finner vi honom balanserande på en bräcklig egg som vid fall landar honom i antingen misär eller pur glädje.

På ”Sju”, sin första skiva på sju år, så har Olle Ljungström samarbetat med Torsten Larsson, som bland annat även arbetat med The Soundtrack of Our Lives, och tillsammans har det ohämmat och utan regler spelat in ett album som Olle själv kallar sin ”17-åringsskiva”, en sådan där salig lek med skrammel och oljud. Vid tillfällen kan man ana att Johnny Thunders och Neil Young, hand i hand, står i kulissen o ler.

Kan 2009 tillhöra Olle Ljungström eller är han fortfarande för ”där ute”, så som han var på 80-talet med Reeperbahn. Udda, ja, men det finns en given plats för Olle Ljungström och alla borde ta chansen att se honom på Where The Action Is. Det är en uppmaning.

www.wheretheactionis.se

Nu två dagar: 12-13 juni 2009
Stora Skuggan, Stockholm

Biljetter:
Biljetterna kostar 1260 kr + 45 kr serviceavgift och säljs via www.wheretheactionis.se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 3rd, 2009

andreas-tillianderDen svenska elektroniska musikens kung är tillbaka på tronen! Fem år efter succén med det kritikerrosade och grammisvinnande albumet World Industries släpper Andreas Tilliander nya albumet Show på Adrian Recordings, följt av en turné av dansant och poppig elektronisk musik. Idag spelar han i Köpenhamn. Den svenska turnépremiären ser vi på Kafé De Luxe i Växjö den 20 maj. Biljetter släpps lokalt.

Andreas har definitivt inte för vana att ligga på latsidan. Under de fem år som har gått sedan World Industries har han startat eget skivbolag (Repeatle) där han släppt tre tolvor med djup dubtechno. Han har även skeppat ut vackert knastrande ambient och mullrande drones/noisemusik under sitt alias Mokira, samt techhouse med bandet Bulgur Brothers tillsammans med Mikael Stavöstrand och Johan Skugge. Till detta kan vi även addera programledarskap i radioprogrammet Ström i P2 samt turnerande med Johan T Karlssons electropopprojekt, mer bekant som Familjen.

På det nya albumet Show, som beskrivs som dansant medlodiskt, medryckande, tungt och mjukt på samma gång, medverkar även sångaren och gitarristen David Fransson från punkrockbandet Division of Laura Lee på tre av spåren. Vi hör honom sjunga på bland annat den självklara hitlåten Caught In A Riot som förutspås rotera friskt i radio och på alla dansgolv runt om i världen 2009. Även Jocke Berg från Kent bidrar på Show genom att göra en sällsynt sånginsats hos en annan artist än egna bandet. Med det mörkare, krispigare dock melodiösa samt klart dubinspirerade soundet på Show tar Andreas Tilliander svenskt elektronisk musik till nya höjder!

I vår skickar vi ut electrons finest på svenska vägar. Det blir Andreas, några synthar, några vänner och dans, dans, dans!

Lyssna på singeln ”Caught in a Riot” på Spotify här.

Turnéinfo:
3.4 Köpenhamn, 2nd Society Festival (DK)
20.5 Växjö, Kafé De luxe
23.5 Stockholm, Debaser Medis
29.5 Göteborg, Vasagatan 43
5.6 Eskilstuna, Eskilstuna 350 år
3.7 Arvika, Arvikafestivalen

Fler datum tillkommer, se LiveNation.se

Biljettinfo:
Biljetterna släpps lokalt. Kontakta respektive spelställe för information samt se LiveNation.se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 3rd, 2009

hardcore-superstar

Den första singeln och titelspåret från hårdrocksbandet Hardcore Superstars kommande album “Beg For It” finns nu att streama på bandets MySpace-sida. “Beg For It” kommer att släppas den 5 juni via det tyska skivbolaget Nuclear Blast med vilka de nyligen tecknade ett kontrakt.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 3rd, 2009

a-hawk-and-a-hacksaw

A Hawk and A Hacksaws hybrid av östeuropeisk och amerikansk folkmusik är den självklara föregångaren till Beirut och har gett dem kultstatus hos den initierade indiepubliken.

A Hawk And A Hacksaws ledare Jeremy Barnes tillhörde en gång de innovativa supergänget Neutral Milk Hotel och hans rastlösa och experimentella själ har fört honom från Mexiko till Europa i jakt på inspiration och skapat bandets unika zigenarsvängande balkan-indie-folk. Bandets andra huvudsakliga medlem är fantastiska violinisten Heather Trost.

Barnes har även hunnit spela med Bright Eyes en period och A Hawk And A Hacksaw är ett mycket respekterat namn på den amerikanska alternativscen. Deras mestadels instrumentalt rusiga balkan-groove fylls med, rop, tjut och sång i ett sällsynt sväng, vilket gjort dem till en mycket uppskattad liveakt och de har turnerat med band som Calexico, Olivia Tremolor Control och redan nämnda Beirut.

Start 28 maj kl. 21:00, Lilla Klubben, Insläpp från 20:00
Biljetterna kostar 160:- plus serviceavgift, och kan köpas här!
Åldersgräns 18 år!

Hemsidor:
www.ahawkandahacksaw.co.uk
www.myspace.com/ahawkandahacksaw

A Hawk And A Hacksaw live at South Street Arts Centre, Reading

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 3rd, 2009

Tomas Ericsson har tillträtt som ny chef för Media och internationella marknader på Stim, musikskaparnas organisation. Tomas ska ansvara för överenskommelser kring musikanvändning på tv, radio och internet/online.

En stor del av Stims intäkter kommer idag från media- och internetområdet. Ny teknik och kreativa användningsområden för musik medför att dessa marknader växer allt snabbare och befinner sig i ständig förändring.

– Vi måste vara väl insatta i utvecklingen som pågår eftersom det ständigt dyker upp nya sätt att använda musik. Musikskaparna ska kunna lita på att de får betalt när deras musik spelas, oavsett om det sker i radio, på konserter, via internet eller i en mobiltelefon. Då gäller det att vi har god kännedom om de nya musikmarknaderna och är öppna för nya typer av överenskommelser med våra kunder, säger Tomas Ericsson.

Genom ett beslut av EU-kommissionen kan Stim och motsvarande organisationer i Europa inte längre samarbeta under samma former som tidigare. Det innebär också att Stims verksamhet måste anpassas till de nya förhållandena.

– Den nya situationen innebär tuffare konkurrens, men Stim är redan idag väl rustat för framtiden. Nu tar vi ytterligare ett steg i rätt riktning genom att knyta an Tomas Ericsson som har den kompetens och erfarenhet som krävs för att ta media- och internetområdet in i framtiden, säger Stims vd, Kenth Muldin.

Tomas Ericsson har över 15 års erfarenhet från bland annat data-, telekom-, försäkrings- och underhållningsbranschen. Han har sedan 2006 arbetat inom Stimkoncernen, senast som vd för CEE Services AB och ICE, ett samarbete mellan Stim och brittiska PRS for Music som administrerar datavolymer.

– Stim är ett framtidsorienterat och modernt sällskap och jag tror att vi inom en snar framtid är väl representerade i och utom Europa med vår musikrepertoar. Stims tekniska lösningar, som alltid legat i framkant, är en förutsättning för att omsätta upphovsrätten i praktiken, säger Tomas Ericsson.

Om Tomas Ericsson

Ålder: 41

Karriär: Mer än 15 års erfarenhet inom ekonomi/finans bland annat som vd för Universal Pictures Nordic, finanschef för Dell Computer Corporation i Norden och Beneluxländerna samt finanschef för telekombolaget Glocalnet.

Bor: Villa i Bromma.

Favoritmusik: Gärna Nickelback, Pink, Metallica, men också mer västkustorienterad rock/soul såsom Michael McDonald och Journey.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 3rd, 2009

Legendaren Johnny Cashs låtar ska släppas i nya versioner på en kommande skiva – producerad av hiphopstjärnan Snoop Dogg. Det skriver NME.

På albumet, som ska heta “Johnny Cash remixed”, tolkar moderna electronica- och hiphopartister låtar från Johnny Cashs 50-talsperiod.

Sonen John Carter Cash är medproducent på skivan tillsammans med Snoop Dogg och Beyonces pappa Mathew Knowles.

Min pappa trotsade själv de normala, accepterade sätten att göra musik på. Han skulle ha älskat den här remixskivan, säger John Carter Cash.

Bland låtarna som remixas återfinns klassiker som “Get rhythm”, “I walk the line” och “Folsom prison blues” Medverkande artister är bland andra Alabama 3, Midnight Juggernauts, hiphoparen Pete Rock och experimentella Apparat.

“Johnny Cash remixed” släpps den 15 juni.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 3rd, 2009
Coldplay

Coldplay

Coldplay tänker spela in ett nytt album – trots att sångaren Chris Martin tidigare sagt att han vill pensionera sig som artist. Bandet har redan mycket nytt material färdigt och fortsätter samarbetet med Brian Eno, rapporterar BBC.

Vi hade ett stort möte i dag och drog upp planerna, skriver basisten Guy Berryman på bandets hemsida.

Så sent som i november i fjol avslöjade sångaren Chris Martin att han tänkte “pensionera” sig.

Jag är 31 år gammal nu och jag tycker inte att band ska fortsätta efter 33 års ålder. Så vi försöker hinna med så mycket som möjligt, sade han till music-news.com.

Coldplays senaste succéskiva “Viva la vida or Death and all his friends” var även den producerad av Brian Eno.

...