Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 2nd, 2009

candlemass

Igår släpptes Candlemass nya album “Death Magic Doom” och de stående ovationerna i media lät inte vänta på sig.

4 av 5 / Dagens Nyheter
5 av 6 / Svenska Dagbladet
4 av 5 / Nöjesguiden
4 av 5 / Slitz
Sweden Rock Magazine – Månadens album

Nu firar Candlemass släppet på Rocks i Stockholm imorgon den 3 april.
Ingen mindre än Leif Edling spinner vax och alla är givetvis varmt välkomna.

Candlemass – Death Magic Doom
Releasefest på Rocks
3 april
DJ: Leif Edling
Mariatorget 1
kl.22.00-03.00
Fri entré innan kl.23.00

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 2nd, 2009
Foto: Mikael Eriksson

Foto: Mikael Eriksson

Här kommer ett tips om fredagens premiär av den rykande färska dokumentären “Making the Video-Degenerated” med Backyard Babies, som sänds endast på MTV. För er som inte kan vänta förhandsvisar vi dokumentären online redan idag på mtv.se.

Backyard Babies som har hållit rock´n´roll scenen brinnande i snart två decennier är nu skivaktuella med sitt sjätte studioalbum. I dokumentären visas nyinspelade intervjuer med bandet som berättar om spelningarna, minnena från de tidigare åren och hur rocken har förändrats. MTV tar er också med in, bakom och runt kulisserna på deras nyaste singel “Degenerated”.

MTV sänder dokumentären ”Making the Video-Degenerated” nu på fredag klockan 22.10.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 2nd, 2009
Caroline af Ugglas

Caroline af Ugglas

Caroline af Ugglas stora, folkliga genombrott är nu definitivt ett faktum. Efter albumsläppet gick hon direkt in på albumlistans första plats.

Nu, bara två veckor efter releasen 18 mars, har albumet ”Så gör jag det igen” passerat guld.

Aktuella konsert-datum:
9 april – Stockholm, Rival
11 april – Malmö, KB
12 april – Göteborg, Stenhammarsalen

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 2nd, 2009

Nokia har lanserat sin nya musiktjänst Comes With Music i Italien och den kommer att rulla igång även i Sverige under denna veckan. Tjänsten hade premiär i Storbritannien redan i oktober förra året, följt av lanseringar i Australien och Singapore tidigare i år.

Italien är i nuläget den största marknaden där kunderna genom en prenumeration får tillgång till en katalog med flera miljoner DRM-skyddade låtar genom både sin PC och mobiltelefonen. Samtliga stora skivbolag är med och även en lång rad oberoende bolag har tecknat licenskontrakt med Nokia för tjänsten.

Kunderna kan behålla låtarna de laddat ner på sin PC och handset även efter det att prenumerationen löpt ut.

Tjänsten har premiär i Sverige imorgon den 3 april.

Ytterligare lanseringar planeras i Mexiko, Portugal, Norge och Sydafrika under de kommande månaderna. Någon lansering i USA har ännu inte bekräftats även om det är en möjlighet till hösten.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 2nd, 2009

meshuggah

Metalbandet Meshuggah från Umeå tvingas ställa in sina kommande spelningar i Skandinavien eftersom trummisen Tomas Haake drabbats av diskbråck och måste genomgå en operation. Bandet hoppas ändå kunna genomföra de planerade spelningarna i Europa i sommar.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Apr 2nd, 2009

dreamscape

Det tyska progmetal-bandet Dreamscape har rekryterat svenske Erik “E.Z.” Blomkvist som sin nya sångare. Erik var tidigare sångare i Platitude som hann släppa tre album innan de gick skilda vägar kring julen 2008. Dreamscape har spelat in de instrumentala delarna av sitt kommande album “Everlight” och planerar påbörja sången i maj. Plattan kommer att släppas senare i år genom Silverwolf Productions.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 2nd, 2009

hail

Det nya amerikanska allstar-projektet Hail! planerar en skandinavisk turné i September. Hail! består av sångaren Tim “Ripper” Owens (Judas Priest, Beyond Fear, Yngwie Malmsteen, Iced Earth) gitarristen Andreas Kisser från Sepultura, basisten David Ellefson (Megadeth, F5) och trummisen Jimmy DeGrasso (Alice Cooper, Megadeth).

Bandet genomförde fem spelningar i Chile i januari och framförde då följande låtar:

* Ace of Spades (MOTÖRHEAD)
* Territory (SEPULTURA)
* Symphony of Destruction (MEGADETH)
* Grinder (JUDAS PRIEST)
* Fucking Hostile (PANTERA)
* Walk (PANTERA)
* Balls To The Walls (ACCEPT)
* Neon Knights (BLACK SABBATH)
* Wrathchild (IRON MAIDEN)
* The Green Manalishi (JUDAS PRIEST)
* Metal Gods (JUDAS PRIEST)
* Peace Sells / Paranoid / Peace Sells (MEGADETH – BLACK SABBATH medley)
* Refuse/Resist (SEPULTURA)
* Whiplash (METALLICA)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 2nd, 2009

sonjagon

När Aftonbladet nyligen bad Sveriges mest etablerade A&Rs att lista vilka band som de själva helst skulle se på sina skivbolag så kom Sonjagon högt upp på den summerade listan, långt före en hel del etablerade akter.
Tidningen City trodde tidigt på Sonjagon och har vid ett flertal tillfällen nämnt de som ett av Sveriges stora framtidshopp. Nu debuterar Sonjagon med “Arches”

Sedan ett och ett halvt år tillbaka har namnet Sonjagon dykt upp lite här och var i den svenska musikvärlden. Kanske kan man säga att det liksom har svävat som ett mörkt moln utan att ännu riktigt ha sänkt sig över oss. För dem som har hört och sett Sonjagon står det klart att det kommer ske snart och att det blir massivt. Både bland andra musiker, publik och recensenter har det snackats och spekulerats en hel del.

De fick omedelbart sin demo recenserad med kommentaren ”en oslipad diamant” och Per Sinding Larsen satte dem på listan över veckans favoriter på sin SVT-site www.psl.se. De musikaliska referenserna har duggat tätt där deras dova och episka ljudvärld har liknats vid allt från Radiohead till Jeff Buckley, och själva har de mycket höga tankar om Nick Drake och Sonic Youth. Man har möjligen haft något svårt att ringa in exakt vad Sonjagon håller på med eller vart de är på väg. Det blir dock mer och mer tydligt att bandet har utvecklats musikaliskt och måste nu sägas vara på väg ifrån tydliga referenser och anknytningar för att istället bryta egen mark i den ljudvärld de befinner sig i. Sonjagon är resultatet av fyra barndomsvänner som vid tolv års ålder repade och spelade in hemma hos varandra, i garage och källarutrymmen bland lådor och trähästar.

2008 spelade de in sitt debutalbum, ”Arches” som släpps den 6:e maj.

Aristocrat

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 2nd, 2009

saga

I månader har tusentals Sagafans oroligt frågat sig: hur kommer bandet att låta efter att sångaren Michael Sadler har slutat? Innan vi går in på fler detaljer så svarar vi på den stora frågan: på sitt senaste album, The Human Condition, låter Saga fortfarande tveklöst som Saga med ett mycket fräscht sound. De väsentliga elementen i musiken som bandet kontinuerligt har utvecklat under åren, deras rockiga attityd, deras slingrande melodier, virtuosa solon och de intelligenta arrangemangen har inte ändrats ett dugg år 2009. Och dessutom har bandets medlemmar Ian Crichton (gitarr), Jim Crichton (bass, keyboard) och Jim Gilmour (keyboard) använt den nyligen ändrade line-upen till en konstnärlig utveckling av sitt uttrycksfulla sätt. För att göra en lång historia kort: The Human Condition är 100% Saga, och mycket mer därtill. Eller som Ian Crichton säger: ”Det är fortfarande vi, självklart med en ny tvist, några av idéerna på skivan är mer progg än innan.”

The Human Condition släpps den 24 april.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 2nd, 2009

stockholm-pride-logga

Soulstjärnan Dusty Springfield hyllas på Stockholm Pride av några av Sveriges största och mest intressanta artistnamn. Marit Bergman, Motoboy och Rebecka Törnqvist är några av stjärnorna som kommer att tolka Springfields största hits på Pridescenen i Pride Park.

– Valet av en Dusty Springfield-tribut kombinerar två syften, att lyfta frågan om hur heteronormen begränsar hbt-personers liv kombinerat med att skapa en musikalisk upplevelse utöver det vanliga, säger Fredrik Thorell, scenansvarig.

Dusty Springfield blev en av världens största stjärnor med låtar som “Son of a Preacher Man” och “I Just Don´t Know What To Do With Myself”. Först i slutet av sitt liv kunde hon berätta om sin kärlek till kvinnor, då samhällsklimatet tidigare inte gav utrymme för att leva som öppet homosexuell.

– Ingen skall behöva gömma sig undan andras fördomar och fördömanden. Vi har kommit en bit på väg idag och då Dusty Springfield inte kunde synas i sitt rätta element när hon levde får vi hedra hennes minne här, på årets Pridefestival, avslutar Fredrik Thorell.

Tributen till Dusty Springfield öppnar årets Pride Park, den 30 juli, och huserar för sista året i Tantolunden på Södermalm. Pride Park har öppet 30 juli – 2 augusti. Stockholm Pride startar den 27 juli med stor invigningsgala i Kungsträdgården på det nya festivalområdet Pride Garden.

Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival och arbetar för att synliggöra hbt-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella och transpersoner och de könsuttryck som finns inom hbt-rörelsen.

Stockholm Pride är en ideell organisation där allt arbete med festivalen sker på volontär basis. Årets festival pågår mellan den 27 juli – 2 augusti.

Årets [Tema: Hetero] vill belysa hur heteronormen begränsar människor i vardagen, i synnerhet hbt-personer, och vilka konsekvenser den för med sig.

...