Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 30th, 2009

alexander-rybak-soraya

Under tisdag till torsdag har Norges respektive Spaniens Eurovisionkandidater Alexander Rybak och Soraya befunnit sig i Stockholm för promotion. Norge kvalar den 14:e maj för den stora finalen den 16:e och Spanien är redan direktkvalificerade till finalen.

Både Alexander med sitt bidrag “Fairytale” och Sorayas “La Noche Es Para Mi” (Som är skriven av de svenska upphovsmännen Dimitri Stassos, Ginni Gill och Irini Michas) ligger bra till på bettingsiterna runtom i Europa.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 30th, 2009

johan-palm

Idag har Johan Palms singel “Emma-Lee” videopremiär på nya hemsidan www.johan-palm.se. Videon är uppdelad i två entagningar efter Johans idé, och skapade stora rabalder vid inspelningen i Stockholm city då tillresta fans tog chansen att få träffa idol-stjärnan.

Den 20 maj kommer debutalbumet “My Antidote” med en tung låtskrivararsenal bestående av Johan Palm, Niklas Frisk, Andreas Mattson, Peter Månsson, Anders Wikström, Linda Sundblad, Jonas Sohn, Peter Kvint, Tobias Gustavsson, Ashley Hicklin, Mårten Eriksson, Lina Eriksson och Mattias Edlund.

Den 6 juni är det turnépremiär i Folkets Park i Malmö och därefter följer en gedigen Sverigeturné.

Följ äventyret på Johans hemsida.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 30th, 2009

ashley-tisdaleAshley Tisdale, sångerskan och skådespelerskan, känd av miljoner som stjärnan i succén High School Musical, kommer att släppa sitt andra album hos Warner Bros. Records, Guilty Pleasure, den 17 juni 2009.

Med ett vasst, gitarrdrivet, poppigt rocksound är Guilty Pleasure ett kreativt och moget steg framåt för denna tilltalande unga sångerska och låtskrivare, som kastades in i en karriär som soloartist med debuten Headstrong som sålde guld 2007. “Headstrong var en stor erfarenhet för mig, det var mitt första album”, säger Tisdale. “Denna gång gick jag in och visste precis vad jag ville göra och vilket budskap jag ville förmedla – att jag är 23 år och är inte bara den där söta, gulliga, blonda tjejen ni känner från Disney. Jag har en tuffare sida och jag älskar rock, vilket är saker folk förmodligen inte vet om mig. På varje album man gör får man dela med världen vem man är som person och jag ville att mina fans skulle få se en annan sida av mig. Detta album reflekterar verkligen vem jag är som person just nu.”

Guilty Pleasure är definitivt en äkta avspegling av en tjej som växer upp och uttrycker sina tankar i sånger som i den första singeln “It’s Alright, It’s OK” – en modig uppbrottslåt som handlar om att vara singel och ha kontroll över sitt eget liv för första gången. “Jag älskar uppbrottslåtar”, erkänner Tisdale. “På det här albumet talar jag ut om en massa känslor som tyngt mig från ett tidigare förhållande för att bli av med all frustration som funnits inom mig. Alla kan relatera till dessa ögonblick. Den här låten handlar om hur man måste stå upp för sig själv och inte låta någon stampa på en; det är ett budskap jag vill ska nå ut till andra tjejer.”

Jobbandes med ett urval av de absolut bästa producenterna och låtskrivarna, såsom Kara DioGuardi (Kelly Clarkson, Carrie Underwood), Toby Gad (Beyoncé, Fergie), Billy Steinberg (Madonna), Emanuel Kiriakou (David Archuleta, Nick Lachey) och det svenska produktionsteamet Twin (som var med och skrev Headstrong-singlarna “Not Like That” och “Be Good To Me”), skrev Tisdale flera spår på Guilty Pleasure, bland annat “Acting Out” men även “Overrated”, om att inte förändra sin personlighet för en kille och även två ballader “What If” och “Me Without You”. En annan höjdpunkt på albumet är den självsäkra “Masquerade”, kanske den mest sofistikerade låt Tisdale har gjort hittills.

“Jag växer och det här är musik jag själv skulle lyssna på”, säger Tisdale. “På detta album tar jag inte hänsyn till någon annan än mig själv och den jag är som person. Jag tror att alla dessa sånger har ett meddelande och en berättelse som vem som helst kan relatera till. Jag skulle inte kunna sjunga dem om jag inte hade kontakt med mig själv och mina känslor”.

www.ashleytisdale.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 30th, 2009

moneybrother

Artisterna fortsätter att bokas till årets Helsingborgsfestival. Moneybrother dyker upp likaså lokala gruppen Svenska Akademin och karismatiska Jenny Wilson.

Sångaren Anders Wendin bildade bandet Moneybrother 2000. Drygt tre år senare, 2003, släpptes singeln “Reconsider Me” som slog stort i Sverige. Singeln följdes upp av fullängdsalbumet Blood Panic, en omedelbar succé, som gav Moneybrother en Grammis för bästa rockalbum och Sveriges Radio P3:s utmärkelser “Årets manliga artist”, “Årets nykomling” och “Guldmicken”. Efter en oenighet med skivbolaget som Moneybrother var kontrakterad av startades ett eget skivbolag och 2006 släpptes det svenskspråkiga albumet Pengabrorsan under uppmärksammande former. Moneybrother är återigen skivaktuella och släppte sitt fjärde album “Real Control” den 15 april.

– Festivalspelningen Moneybrother gör är en av få spelningar i sommar. Vi känner oss verkligen privilegierade att få hit dem, säger Bertil Alm, programansvarig.

Reagge/rap gruppen Svenska Akademien, med sina rötter i Landskrona, bildades 1999. Debuterade med “Snapphaneklanen” 2001, och har sedan dess släppt fyra fullängdsalbum; Med anledning av_ (2002), Tändstickor för mörkrädda (2004), Resa sig opp (2005) och Gör Det Ändå (2007).
Svenska Akademien är ett av landets flitigaste liveband, under 2004 gjorde man kring 50 spelningar över hela landet. Under samma år nominerades man dessutom till bästa live-akt på P3 Guldgalan och Manifest. Under 2005 & 2006 har bandet förutom att fortsätta spela mycket i Sverige även börjat skapa sig ett namn i Danmark och Norge. I sommar kommer bandet äntligen göra en ny spelning med ny repertoar och nytt material!

Kanske är det mixen av kreativitet och konstnärlighet som gör Jenny Wilson till en artist som sticker ut från mängden. Hennes egensinniga uttryck spåras tillbaka till popbandet First Floor Power där hon bidrog med sång och text till bandets lekfulla, speciella sound. Det underfundiga, detaljrika och lustfyllda har blivit lite av Wilsons riktmärke, för att inte glömma historieberättandet. Med debutalbumet “Love and Youth” vann Jenny Wilson priser som P3-guld och var nominerad till såväl Grammisgalan som Manifest. Publik och kritikerkår var enade om sina hyllningar och även internationellt var mottagandet varmt, då hon turnerade i länder som Australien, England och Tyskland. I sommar spelar hon på The Tivolis scen under Helsingborgsfestivalen.

– Programmet i sin helhet börjar ta form och det känns roligt att vi har ännu fler artister att presentera inom en snar framtid, avslutar Bertil Alm.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 30th, 2009

Den 11 mars öppnade Rikskonserter ett upprop för en nationell plattform för musik på sin webbplats. Nu, drygt sex veckor senare, har 7 115 personer, svenska och utländska, satt sina namn under uppropet. Idag skickar Rikskonserter listan till kulturdepartementet.

– Det stora och framför allt breda stödet för den nationella plattform för musik som vi tycker behövs glädjer oss mycket, säger Björn W Stålne, chef för Rikskonserter. Det är den roll Rikskonserter spelar idag, och det visar att det är många som tycker det är nödvändigt med en central samordnande funktion med nationellt ansvar i svenskt musikliv.

Artister och kulturpersonligheter som Ken Wennerholm, Tommy Nilsson, Magnum Coltrane Price, Christian Lindberg, Ulf Wakenius, Elise Einarsdotter, Tiina Rosenberg, Per Myrberg, Georg Riedel, Okko Kamu, Ted Ström, Salem Al Fakir, Nils Landgren, Dan Wolgers, Agneta Pleijel och LaGaylia Frazier återfinns på listan. Likaså en rad svenska tonsättare – Anders Hillborg, Csaba Deak, Henrik Strindberg, Ingvar Karkoff, Bengt Emil Johnson, Jan Sandström, Kim Hedås, Paula af Malmborg Ward, Pär Lindgren, Thomas Jennefelt, Åke Parmerud och Tommy Zwedberg med flera.

Listan omfattar också en stor mängd utländska ensembler, artister, organisationer, konserthus, festivaler och arrangörer från alla världsdelar.

Förutom Rikskonserters upprop finns gruppen “Bevara Rikskonserter” på Facebook, som samlat cirka 950 namn till stöd för Rikskonserters verksamhet.

Rikskonserter drabbades redan vid årsskiftet av en neddragning av anslaget på tio miljoner. 1/3 av personalen har sagts upp efter nyår samtidigt som Kulturutredningen i praktiken föreslår en nedläggning av Rikskonserter inklusive skivbolaget Caprice Records.

– Just nu skriver vi på vårt remissvar samtidigt som vi planerar för säsongen 2010/11, säger Björn W Stålne. Vi har också inlett ett omfattande förändringsarbete vilket ska resultera i ett delvis nytt Rikskonserter som är än mer anpassat efter nya krav och arbetsuppgifter.

Mer information om uppropet och den nationella plattformen:
www.rikskonserter.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 29th, 2009

britney-spears-cirkus-2009

CIRKUSEN KOMMER TILL STAN!
Så är det äntligen dags – världsstjärnan Britney Spears kommer till Sverige! Närmare bestämt till Ericsson Globe den 13 juli. Gör er redo.

Det är inte konstigt att hela världen följer hennes minsta rörelse. Låtarna Baby one more time – (You drive me) crazy – Oops I did it again – Toxic – I’m a slave 4 u – Piece of me – Everytime – Stronger – If you seek amy – talar alla för sig själva. Britney är onekligen en av vår tids största stjärnor.

Britney Spears är aktuell med sitt sjätte studioalbum ”Circus” som innehåller flera redan framgångsrika singlar. Konserten på Ericsson Globe kommer att gå i cirkusens tecken med scenen placerad i mitten av arenan, som en klassisk cirkusmanege. Förväntningarna är skyhöga och det kommer tveklöst att bli en spektakulär show!

Hemsidor:
www.britneyspears.com
www.myspace.com/britneyspears

Speldatum:
MÅNDAG 13 JULI – ERICSSON GLOBE, STOCKHOLM

Biljetter till konserten släpps den 11 maj kl 09:00. Biljetter kostar 695 – 995 kr + serviceavgift och exklusiva VIP-biljetter kostar 1450 – 4500 kr + serviceavgift och säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt lokala Ticnet-ombud. Bokade biljetter kan lösas ut hos valfritt ATG-ombud. Mer info om de olika biljettyperna kommer att finnas på Ticnet.

Åldersgräns: 13 år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 29th, 2009

hardcore-superstar

Göteborgarna i Hardcore Superstar gick i veckan in som högsta nykomling på den Svenska singellistan med låten Beg For It. Singeln har nu även passerat guldstatus. Låten är tagen ifrån den kommande skivan med samma namn som släpps i Sverige den 3 juni (Gain/Sony Music). Live Nation har nu också offentliggjort sommarens festivalspelningar. Första spelningen i Sverige blir på Gröna Lund den 17 juni men innan dess spelar bandet på två av Europas största rockfestivaler Rock Am Ring och Rock Im Park i Tyskland. Sommaren innehåller även festivalen Rock Gone Wild vilket blir den första festivalen på Amerikans mark för bandet. Sedan tidigare har det varit klart att bandet även kommer att spela med Mötley Crüe i Norge och Danmark.

Turnésommar 2009
14.5 Vitoria, Azkena Rock Festival (Spanien)
5.6 Nürburgring, Rock Am Ring (Tyskland)
6.6 Nürberg, Rock Im Park (Tyskland)
8.6 Bergen, Vestlandshallen (Norge)
10.6 Köpenhamn, KB Hall (Danmark)
17.6 Stockholm, Gröna Lund
21.6 Lu Monferrato (Italien)
27.6 Balingen, Bang Your Head! (Tyskland)
11.7 Karlskrona, Hasslöfestivalen
25.7 Piteå, Piteå Dansar och Ler
1.8 Korso, Ankkarock (Finland)
8.8 Lustenau, Szene Openair Festival (Österrika)
15.8 Arvika, Arvika Hamnfest
21.8 Iowa, Rock Gone Wild (USA)
29.8 Rejmyre, Skogsröjet

Fler datum tillkommer

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 29th, 2009

susanne-alfvengren-det-basta

Visbydottern Susanne Alfvengren har mycket att fira i år. Inte nog med att hon fyllt 50 utan hon firar dessutom 25 år som skivartist efter att ha slagit igenom på allvar med låten “Magneter” 1984.

För 17 år sedan var hon TV4 Nyhetsmorgons allra första musikgäst någonsin. Se det gamla klippet här och hör Susanne berätta om sin karriär och sitt nya album.

Idag släpps Susanne Alfvengrens efterlängtade dubbelalbum ”Bortom tid och rum – det bästa av Susanne Alfvengren”. 2 CD:s, 36 låtar, både gamla favoriter som ”När vi rör varann”, ”Som stormen river öppet hav”, ”Basilika” och nyskrivna hits som årets Melodifestivalslåt ”Du är älskad där du går”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 29th, 2009

lars-bygden

Det var under 90-talet som Lars Bygdén med sitt kritikerrosade The Thousand Dollar Playboys på allvar tog alt.countryn till den svenska musikscenen. När bandet lades på is 2004, var det för att Bygdén kände ett behov att ändra sin musikaliska omgivning. Tillflyktsorten stavades punkbandet The Bukks och innebar en välbehövlig paus, men det dröjde inte länge förrän lyckan skulle prövas på egna vingar.

När han nu skulle stå på egna ben så fann det sig naturligt att gå tillbaka musikaliskt till rötterna och den inspiration han alltid hittat i förebilderna Leon Russell, Willie Nelson och Jackson Browne. Resultatet blev debutskivan ‘Trading Happiness for Songs’, vilken visade upp en imponerande spännvidd som låtskrivare där popigare låtar naturligt samsades sida vid sida med ballader som t.ex. Ane Brun-duetten This Road.

Lite dryga tre år har passerat och nu kommer äntligen uppföljaren ‘Family Feelings’ ut. Det är en väl avvägd historia som precis som föregångaren spänner över hela Bygdéns register med en imponerande balans. Från skönt svängiga ‘Good Times’ till de vackert finstämda titelspåren som i sex delar knyter ihop skivans röda tråd. Vi har fått vänta – men väntan har varit väl värd det – men det allra viktigaste är att den är över nu.

Nu är det dags för Lars att ge sig ut på vägarna med sitt kompband.

Speldatum
5/5 – Kafé Spegeln, Gävle (support till Mark Olson & Gary Louris)
6/5 – KB, Malmö (support till Mark Olson & Gary Louris)
11/5 – Kägelbanan, Stockholm
15/5 – Sundsvalls Teater, Sundsvall

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Apr 29th, 2009

kartellen

”Eftersom Kartellens resa började på Myspace vill vi under 3 dagar visa vår nya video Gå Loss exklusivt för våra fans innan den kommer ut” /Kinesen, Kartellen

Tanken med Kartellen var aldrig att framstå som ett kriminellt gäng. Kinesen och Babyface, som bildade Kartellen i ett finskt fängelse, ansåg att Sverige behövde riktig verklighetsbaserad hiphop, en musikalisk rörelse där man för fram gatans budskap och representerar alla program. Musiken blev ett sätt för dom att ta sig igenom tiden av isolering. Efter att de gjort två låtar anslöt Kinesens vänner Choka, Chucky, Woody, Habibi, Malmusch, Bez, Aje och Josef och de fann snart de unga rapparna Sebbe och Kaka med liknande bakgrund. Kartellen la upp en sida på MySpace med låtar och surret började gå inom den svenska hiphopvärlden. I juli 2008 gjorde Kartellen sitt första framträdande, som förband till Ice Cube.

Nu, ganska exakt ett år efter att de registrerade sin sida, har Kartellen över 1.000.000 lyssningar på MySpace.

Kartellen ”Gå Loss” (extended-version) featuring Lazee, Adam Tensta, Json, Glaciuz, Eboi, MOFO. Videon är regisserad av MIKEADELICA och låten producerad av ISHI.

Kartellens MySpace: www.myspace.com/kartellen

Kartellen feat Labyrint-PrOGramrebeller

...