Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 23rd, 2009

ICS Festival Service GmbH, organisationen bakom den tyska hårdrocksfestivalen Wacken Open Air, har berättat att de just nu förhandlar med Manowar om att vara huvudakt för årets upplaga av festivalen som går av stapeln 30 juli-1 augusti. De kommer även att träffa Metallicas bokningsagent John Jackson i slutet av månaden för att förhandla om ett framträdande på Wacken Open Air 2010.

Bland banden som bokats till årets upplaga finns Axel Rudi Pell, Bullet For My Valentine, Cathedral, DragonForce, Heaven And Hell, Lacuna Coil, Motörhead, Napalm Death, Testament, Tristania och UFO samt de svenska banden Amon Amarth, Hammerfall och In Flames.

De 70,000 biljetterna till Wacken Open Air tog slut redan innan nyår och det är första gången någonsin som en festival i den storleken sålt ut två gånger inom ett år.

woa_2009

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 23rd, 2009

amon-amarth

Det svenska dödsmetallbandet Amon Amarth från Stockholm presenterar nu sin nya video “Guardians of Asgaard” där L-G Petrov från Entombed medverkar på ett hörn. Låten kommer från bandets sjunde fullängdare, “Twilight of the Thunder God”, som sålde i mer än 11,000 exemplar i USA under första veckan och debuterade på plats nr 48 på Billboard-listan.

“Twilight of the Thunder God” spelades in i Fascination Street Studio i Örebro och innehåller gästframträdande av L-G Petrov, gitarristen Roope Latvala från Children of Bodom och det finska cello-bandet Apocalyptica.

Amon Amarth befinner sig just nu i slutskedet av sin europaturné “Full of Hate” tillsammans med Obituary, Legion of the Damned och Keep of Kalessin. I april bär det åter av till USA för en turné tillsammans med Goatwhore, Skeletonwitch och Lazarus A.D., i maj är flera spelningar i Latinamerika planerade och under sommaren en lång rad europeiska festivalspelningar, bland dessa Sweden Rock i Blekinge, franska Hellfest, Roskildefestivalen i Danmark och Unirock Festival i Istanbul.

Guardians Of Asgaard ft. LG Petrov

Making Of “Guardians Of Asgaard” Video

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 23rd, 2009

Trummisen Jimmy Chamberlin har lämnat det återförenade amerikanska rockbandet Smashing Pumpkins och grundaren Billy Corgan är nu ensam kvar. Han planerar dock att fortsätta skriva musik och spela in under namnet Smashing Pumpkins och planerar att gå in i studion under våren.

Chamberlin blev medlem i bandet 1988 och spelade på alla album utom “Adore” (1998).

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 23rd, 2009

ace-of-base

Det har pratats länge och väl om att Ace of Base ska göra comeback i svenska sammanhang. Nu tar de det första steget och spelar på tre svenska stadsfestivaler i sommar. Spelningarna, som i ett pressmeddelande presenteras som “exklusiva händelser”, äger rum i Sundsvall den 2 juli, Töreboda den 3 juli samt Skellefteå den 4 juli.

Ace of Base är numera en trio. Sedan Malin Berggren hoppat av består gruppen av syskonen Jenny och Jonas Berggren samt Ulf Ekberg.

Faktum är att Ace of Base tidigare bara uppträtt en enda gång i ett offentligt konsertsammanhang i Sverige. Det var när kronprinsessan Victoria firade sin 20-årsdag på Öland 1997.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 23rd, 2009

dead_by_april

Popmetal-bandet Dead By April från Göteborg presenterar nu sin första officiella video – “Losing You”, vilken du kan se nedan. Bandet väntas släppa sitt debutalbum i vår eller sommar via Universal Music Sweden. Plattan producerades av Henrik Edenhed som tidigare arbetat med artister som Robyn, Lambretta, Teddybears och The Sounds.

Dead By April består av medlemmar som tidigare spelat med välkända lokalband såsom Nightrage, By Night och Evildoer.

Dead By April – Losing you (Official video)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 23rd, 2009

staind

Staind behöver knappast någon vidare presentation vid det här laget, Staind slog igenom 2001 med plattan ”Break The Cycle” med singlarna ”It’s Been A While” och ”Outside” och är aktuella med sitt sjätte album ”The Illusion of Progress”.

Aaron Lewis har med sin lättigenkännliga röst och djupa texter banat väg för Stainds framgång, under de nio år de hållit på har de sålt över 12 miljoner album världen över.

Deras senaste spelning i Sverige var i januari när de gjorde en bejublad spelning som avslutning på Bandit Rock Awards. Den sålde ut direkt och vi är glada att redan ha dem tillbaka för en spelning på KB den 8 juni!

Hemsidor:
www.staind.com
www.myspace.com/staind

Speldatum:
MÅNDAG 8 JUNI – KB, MALMÖ

Biljetter till konserten släpps den 24 mars, kostar 350 kr+ serviceavgift och säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt lokala Ticnet-ombud. Bokade biljetter kan lösas ut hos valfritt ATG-ombud.

Åldersgräns: 13 år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 23rd, 2009

the-crystal-caravan

Rockbandet The Crystal Caravan från Umeå släpper sitt självbetitlade debutalbum fredagen den 3 april. Skivan har producerats av Dennis Lyxzén (tidigare Refused, International Noise Conspiracy) och mixats/mastrats på Tonteknik i Umeå av Pelle Henricsson.

The Crystal Caravan säger sig vara influerade av band som MC5 och The Doors.

Ett releaseparty kommer att hållas på Scharinska Villan i Umeå den 3 april då bandet spelar live tillsammans med The Most. Biljetter finns på Burmans Musik för 120 kr. Alla som öper förköp får ett exemplar av skivan på spelstället i utbyte mot förköpsbiljetten.

Hemsida:
www.myspace.com/crystalcaravan

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 23rd, 2009

ulf-lundell

I helgen avslutade Ulf Lundell sin publik- och kritikerrosade turné ”Omaha” inför ett utsålt Globen. Till sommaren får vi åter chansen att möta Lundell på den svenska sommarscenen då han tillsammans med sitt band ger sig ut på en stor turné med premiär på festivalen Peace & Love i Borlänge den 26 juni.

Musikerna på turnén i sommar är Jan Bark (gitarr), Andreas Dahlbäck (trummor), Jens Frithiof (gitarr), Christer Karlsson (keyboard), Marcus Olsson (keyboard/piano) & Josef Zackrisson (bas).

Turnéplan
26.6 Borlänge, Peace & Love-festivalen
27.6 Kiruna, Kirunafestivalen
2.7 Töreboda, Törebodafestivalen
3.7 Sundsvall, Gatufesten
4.7 Boden, Boden Arena
15.7 Karlshamn, Östersjöfestivalen
16.7 Falkenberg, Rådhustorget
18.7 Ystad, Öja Krog
23.7 Stockholm, Skansen
25.7 Nordfjordeid, Malakoff Rockfestival (NO)
29.7 Karlskoga, Putte i Parken
30.7 Helsingborg, Sofiero Slott
31.7 Östersund, Storsjöyran
5.8 Borgholm, Borgholms Slottsruin
7.8 Göteborg, Trädgår´n
8.8 Linköping, Bergs Slussar
14.8 Arvika, Arvika Hamnfest

Biljetter
Biljetterna släpps den 25 mars med undantag för vissa festivaler. Biljetterna säljs via LiveNation.se, Ticnet 077-170 70 70, Eventim-ombud & callcenter 0771-561 000 samt sedvanliga lokala förköpsställen.

...