Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 20th, 2009

thastrom

Thåströms nya album, “Kärlek är för dom”, har klättrat upp överst på den svenska albumlistan denna vecka och övertar därmed ledningen från dansbandet Larz-Kristerz. Även U2 får finna sig nedputtade en placering till tredje plats med sitt senaste alster “No Line On The Horizon”. Kevin Borg har halkat ner från tredje till femte plats.

Discofavoriterna Alcazar och deras nya album “Disco Defenders” går direkt in som nykomling på sjätte plats på albumlistan. En positiv effekt av Melodifestivalen ser även hårdrockarna H.E.A.T som tar sig upp från plats 35 till 11 med sitt självbetitlade album, släppt på skådespelaren Peter Stormares skivbolag Stormvox Records.

Det är fortfarande mycket svenskt i topp och inte mindre än 14 av de 20 bäst placerade albumen är från svenska artister.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 20th, 2009

hammerfall-2

Hammerfalls nya album, “No Sacrifice, No Victory”, har nu sålt guld i Sverige i och med att de nått försäljningsgränsen på 20,000 exemplar. IFPI sänkte 2002 gränsen från 40,000 till 20,000 exemplar.

Hammerfalls spelning på Docks i Hamburg den 23 mars kommer att sändas live på NuclearBlast.de och Hammerfall.net.

“No Sacrifice, No Victory” har nått följande noteringar i Europa den första veckan:

#2 – Sverige
#7 – Tyskland
#20 – Schweiz
#21 – Storbritannien (Indie-listan)
#25 – Österrike
#46 – Norge
#95 – Frankrike

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 20th, 2009

bai-bang

Helsingborgs Bai Bang, ett av de mest framgångsrika glamrockbanden i Sverige i slutet av 80-talet, kommer att släppa sitt nya album, “Are You Ready”, den 24 april via tyska bolaget Metal Heaven. Plattan producerades och mixades av Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist, Uffe Larsson och Anders Ringman vid Platform Studios och Rockisland Studios. Ryan Roxie (Alice Cooper, Electric Boys) framför ett gitarrsolo på låten “Only The Best Die Young”.

Låtlista:

01. I Love The Things You Hate
02. Born To Rock
03. Party Queen
04. Are You Ready (I’m Ready)
05. Only The Best Die Young
06. We Come Alive
07. Longtime Cumin’
08. Bad Boys
09. All The Little Things
10. Bigtime Party

Bai Bang kommer i sommar att spela på Wacken Open Air i Tyskland, världens störsa hårdrocksfestival.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 20th, 2009

europe

De svenska hårdrockslegenderna Europe har avslöjat att bandets nya album kommer att bära titeln “Last Look At Eden”. Ytterligare detaljer såsom releasedatum och låtlista kommer att meddelas inom en snar framtid. Skivan kommer sannolikt att släppas i slutet av oktober eller början av november då bandet inleder en tre veckor lång turné i Tyskland tillsammans med schweiziska Gotthard.

I slutet av april kommer Europe att göra tre spelningar i Chile. Den enda svenska spelningen som är inbokad i nuläget är ett framträdande på hårdrocksfestivalen Sweden Rock utanför Sölvesborg i Blekinge i början av juni.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 20th, 2009

marduk

Black metal-bandet Marduk från Norrköping kommer att ge sig ut på en två månader lång turné i Europa med början i slutet av september tillsammans med polska dödsmetallveteranerna Vader. Innan dess kommer de att spendera en månad på vägarna i Nordamerika med början i slutet av maj tillsammans med norska Mayhem och de amerikanska banden Cephalic Carnage, Cattle Decapitation och Withered. En rad europeiska metalfestivaler har också bokats in över sommaren.

Marduks senaste album “Rom 5:12” släpptes i april 2007. Bandets elfte studioalbum förväntas släppas senare i år.

Marduk består av:
Morgan “Evil” Steinmeyer Håkansson – Gitarr
Daniel “Mortuus” Rosten – Sång
Magnus “Devo” Andersson – Bas
Lars Broddesson – Trummor

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 20th, 2009

riltons-vanner

Riltons Vänner är en av Sveriges mest framgångsrika vokalgrupper. De har spelat in 4 skivor, gjort drygt 500 framträdanden och synts i bla Lantz i P4, Allsång på Skansen, Bingolotto, Go´Kväll, Nyhetsmorgon mm. Den senaste skivan ”De vill att vi bugar och niger” släpptes 2008 och trots att de flesta spår är på svenska så har den fått strålande kritik i internationella medier. RARB (The Recorded A Cappella Review Board) har skrivit flera lysande recensioner där skivan får 5/5. Den internationella A Cappella-organisationen CASA har ett eget pris för inspelad A Cappella-musik, CARA Awards. 2005 vann Riltons Vänner med ”Här är passion“ i kategorin Best Folk/World Album. I år har de nominerats i fyra kategorier: Best Pop/Rock Album, Best Folk/World Album, Best European Album, Best Professional Original Song. Vinnarna meddelas den 1 april.

Just nu förbereder Riltons Vänner kommande turnéer och spelningar. Dels planerar de en egen ”Riltons Vänner 10 år”-turné till hösten, dels kommer de turnera som körsektion åt Electric Banana Band. Riltons Vänner ser även fram mot sin japandebut dit de blivit inbjudna för att medverka i en A capella festival och de uppträder på Tokyo Metropolitan Theater i augusti. Vid sidan om har de också roat sig med att spela in en version av Charlotte Perellis ”Hero” som fått oväntat mycket uppmärksamhet och på två veckor har runt 10.000 personer sett videon. Charlotte Perelli kommenterade i sin blogg att hennes barn nu var ännu mer förtjusta i låten, förmodligen tack vare de snygga superhjältedräkterna.

Riltons Vänner – De vill att vi bugar och niger

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 20th, 2009

abalone-dots

Tisdagen den 17 mars lyfte Abalone Dots mot USA för att genomföra nio spelningar på lika många dagar. Man startade med ett antal spelningar på och i anslutning till det gigantiska eventet South by Soutwest i Austin, och avslutar på Le Poisson Rouge i New York den 26 mars. Abalone Dots är nu även klara för Norsk Country Treff i Breim den 9-10 juli och Storsjöyran i Östersund den 30/7-1/8. Förhandlingar med flera andra större festivaler pågår. Bandet är med andra ord på god väg att erövra två kontinenter på samma gång.

Skandinaviska turnédatum:
01.05 Leksand, Ejendals Arena
25-27.06 Borlänge, Peace & Love
08.07 Ljungby, Hembygdsparken
09.07 Breim (N), Norsk Country Treff
10.07 Breim (N), Norsk Country Treff
30.07-01.08 Östersund, Storsjöyran

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 20th, 2009

perssons-pack

Hur många steg kan man vandra innan man hamnar på samma ställe man började? Hur många blir stegen för att hamna där man sig bör? Per Persson och hans pack har tagit både myrsteg och sjumilakliv för att åter befinna sig i sitt rätta element.

Det blödande hjärta som kollektivt tillhör Perssons Pack gav oss debuten “Kärlek och Dynamit” 1989 och genom nittio-talet hänförde de oss med ett flertal skivor till. Någon gång under samma decennium efter ett otal spelningar och harvande blev allt för mycket. En paus som var tänkt att endast bli en liten paragraf i bandets historia blev något längre än vad någon egentligen hade kunnat tänka sig. Tretton år lång.

Nu med 2009 framför sig vänder världen åter sina blickar mot ett band som känns mer vitalt än någonsin. På order av nye gitarristen Love Antell (till vardags medlem i Florence Valentin) tvingades Packet in i en “på tok för dyr studio” och ett par lovsånger till utanförskapet spelades in. Dessa genererade snabbt svar från EMI som kände pliktens kall och lovade att släppa det kommande alstret.

Över comeback-albumet “Öster om Heden”, det sjunde i ordningen (borträknat samlingarna “Diamanter” och “Blod eller Guld”) skymmer en aura av smärta och rus. De trasiga tonerna som ligger både Lars Winnerbäck och Bruce Springsteen nära är kvar och blandingen av eufori och svärta får varje hjärta att vekna. Sveriges samtid har aldrig förklarats på ett så vackert och klart sätt som nu.

TURNÉDATUM
2 april – Stockholm, Debaser Medis
17 april – Smedjebacken, Tea & Tages
18 april – Köping, Ögir
30 april – Uppsala, Katalin
2 maj – Malmö, Debaser Malmö
7 maj – Gävle, Spegeln
8 maj – Umeå, Scharinska
9 maj – Sundsvall, Railway Saloon
16 maj – Göteborg, Vasagatan 43
26 juni – Borlänge, Peace & Love
4 juli – Alfta, Forsparken
25 juli – Holmön, Visfestival Holmön
30 juli – Östersund, Storsjöyran
31 juli – Karlskoga, Putte i Parken

AKTUELLT ALBUM
Albumet “Öster om Heden” som släpptes februari 2009.

BILJETTER
Se respektive spelställe för biljettinformation.

HEMSIDOR
www.perssonspack.com
www.myspace.com/perssonspack

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 20th, 2009

Under våren kommer Disney Channel att arrangera den Skandinaviska musiktävlingen, My Camp Rock, som hämtar inspiration från kanalens succéfilm Camp Rock. Den grupp, eller den soloartist, som vinner tävlingen kommer att få göra en specialinspelad musikvideo med sin cover av en Camp Rock-låt. Videon kommer att visas på Disney Channel runtom i Skandinavien.

Blivande stjärnor mellan 8 och 16 år som vill vara med och tävla, skall skicka in en video på sig själva när de sjunger någon av följande Camp Rock-låtar: We Rock, This Is Me eller den svenska versionen av This Is Me, antingen solo eller som grupp.

Jury utser sex finalister
Tävlingen pågår 1 april till 13 maj. Därefter kommer de bästa bidragen väljas ut och presenteras för en namnkunnig jury. Juryn, vars medlemmar kommer att avslöjas senare, består av kända artister och experter från underhållningsbranschen i de tre länderna.
Juryns uppgift är att bedöma bidragen utifrån talang och “star quality” och att ta fram sex finalister, två från varje land.

Experter och artister tränar de unga begåvningarna
I slutet av juni kommer de unga artisterna från Sverige, Norge och Danmark att få delta i ett musikläger i Stockholms skärgård. Lägret kommer vara av samma typ som det i filmen Camp Rock. Deltagarna får träna upp röst, koreografi och scenframträdande med hjälp av ledande experter från musik- och dansindustrin. Lägerdagarna kommer att spelas in och sändas på Disney Channel i höst. Då kommer tittarna kunna följa hur det går för de unga artistbegåvningarna.

Final
I äkta Camp Rock-anda kommer deltagarna att tävla mot varandra i en stor final på Disney Channel och det kommer vara upp till tittarna att utse vinnaren genom att rösta på www.disneychannel.tv. I ett sista avsnitt avslöjas vinnaren och då kan tittarna se vinnaren framträda.

Casper Bjørner, VD för Disney Channels Scandinavia, kommenterar:

-“Den här tävlingen ger barn och ungdomar en fantastisk chans att visa upp sina sångtalanger och dessutom få hjälp av experter under tiden som tävlingen pågår. Vi är mycket nyfikna på resultatet!”

Tävlingsregler
Både grupper och soloartister är välkomna att skicka in sina bidrag till My Camp Rock mellan den 1 april och 13 maj 2009. Tävlingsvillkor och mer information om hur man anmäler sig till My Camp Rock kommer att finnas på www.disneychannel.tv från och med 1 april.

Camp Rock-filmen
Camp Rock, med platinasäljande artister som Jonas Brothers och Demi Lovato, blev direkt en succé i Skandinavien när den sändes första gången i oktober 2008.

Premiärhelgen lockade till sig drygt 200 000 personer. Premiärsändningen på fredagskvällen den 3 oktober förra året, sågs av fler än 150 000 personer. Det innebar att det är en av Disney Channels mest sedda egenproducerade filmer (Disney Channel Original Movie) någonsin. Den nådde ut till 42% fler än premiären av det stora sång- och dansfilmsfenomenet High School Musical.

...