Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 16th, 2009

grand-archives

Den amerikanska indierockscenen har på senare år återigen dominerats av band ifrån Seattle, utgivna på kvalitetsetiketten Sub Pop, med fantastiska namn som Band of Horses och Fleet Foxes. Från samma stad, skivbolag och ur samma scen kommer också suveräna Grand Archives vars frontfigur Mat Brooke en gång startade Band Of Horses tillsammans med sångaren Ben Bridwell (de hade ett förflutet ihop i kulthjältarna Carissa’s Wierd), men lämnade bandet strax efter deras första skiva kommit ut. Istället satsade Brooke vidare med egna bandet Grand Archives vars styrka ligger de starka, solskensvarma popmelodierna som bygger på vansinnigt snygg flerstämmig sång och lekfulla folkarrangemang i stil med 60-70-tals hjältar som Beach Boys, Bee Gees och Crosby Stills Nash & Young.

Deras debutplatta “The Grand Archives” fick välförtjänta lovord och på flera håll har den omnämnts som en av de starkaste skivor från förra året överhuvudtaget. Här finns även låten “Crime Window” vars infernaliskt blåsförstärkta driv lägger sig mitt emellan ett hungrigt Arcade Fire och en ung Bruce Springsteen. Grand Archives hoppfulla och generösa indierockscountrypop är ett måste för alla som fallit för band som Fleet Foxes, The Shins, Band Of Horse och The Elected på senare år och ett av de bästa banden vi vet just nu.

Turnédatum
20 april – Århus, Voxhall
21 april – Stockholm, Debaser Slussen
22 april – Göteborg, Pusterviksbaren/Woody West
23 april – Malmö, Debaser Malmö

Biljetter
Stockholm. 140kr + 15 kr serviceavgift (165kr i dörren). KÖP BILJETT.
Lugerbiljetter säljs på www.luger.se/biljetter.
Biljetterna säljs även på Pet Sounds, Record Hunter och Sound Pollution.

Se respektive spelställe för övriga städer.

HEMSIDA
www.grandarchives.com
www.myspace.com/grandarchives

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 16th, 2009

u2

312.000 biljetter såldes under två dygn

Extraföreställningar tillagda i schemat i Göteborg, Milano och Amsterdam och Dublin. Biljettsläpp i England, Frankrike, Irland, Italien och Polen den här veckan.

Med över 312.000 biljetter sålda under 24 timmar får U2:s fans världen över göra sig beredda att ”get on their boots” när U2 360° Tour, som presenteras av Blackberry®, bekräftar utsålda arenor i Göteborg, Milano och Amsterdam under helgen som var.

I fredags morse var trycket på biljetterna till U2 på Ullevi den 31 juli så högt att en ytterligare show, den 1 augusti, adderades efter bara en timme. Innan dagen var slut hade 56.000 biljetter per show sålt ut. I Amsterdam, där biljetterna till showen på ArenA den 20 juli släpptes i lördags, sålde man samtliga 60.000 biljetter på 15 minuter. Ytterligare en show den 21 juli bekräftades och sålde ut under dagen. I Milano, där kapaciteten på San Siro ligger på 80.000, såldes arenan slut på en dag och ytterligare en show adderades för den 8 juli. Biljetterna till den släpps nu på fredag, den 20 mars.

I Dublin var reaktionerna på förra veckans turnébekräftelse så starka att ett andra datum på Croke Park utannonserades innan biljetterna ens släppts. Biljetter för både den 24 och 25 juli släpps på fredag den 20 mars. Andra länder som släpper sina biljetter den här veckan är Paris och Nice; Chorzow, London, Glasgow, Sheffield och Cardiff.

Enligt tradition välkomnar U2 en rad fantastiska supportakter till sin turné. Bland dessa återfinns Snow Patrol (Milano, Nice, Göteborg); Glasvegas (Dublin, Glasgow, Cardiff), Elbow (London, Sheffield), Kaiser Chiefs (Paris, Dublin), och Black Eyed Peas. Fler artister kommer att bekräftas.

U2 360° Tour följer releasen av bandets tolfte studioalbum “No Line On The Horizon” som gick in som nummer ett i över trettio länders försäljningslistor.

U2 360° Tour sponsras av BlackBerry® och produceras av Live Nation Global Touring.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 16th, 2009
Arch Enemy

Arch Enemy

De svenska dödsmetallbanden Amon Amarth från Stockholm och Arch Enemy från Halmstad har bokats till festivalen Uni-Rock i Istanbul i Turkiet. Festivalen äger rum den 17-19 juli i sommar och övriga inbokade band i nuläget är amerikanska L.A. Guns, brittiska Paradise Lost och Rotting Christ från Grekland.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 16th, 2009

bob-dylan-together-through-life

Idag presenterar Columbia Records stolt releasen av Bob Dylans nya studioalbum, “Together Through Life”. Albumet spelades in i slutet av förra året tillsammans med producenten Jack Frost och släpps den 29 april i Sverige.

Det nya albumet är Bob Dylans 46:e i ordningen och uppföljare till 2006-års platina album “Modern Times”.

“Modern Times” gick rakt in som #1 på Billboard top 200 och har sålt mer än 2.5 miljoner exemplar. Plattan bidrog till att Dylan fick ytterligare två Grammys till sin samling.

Bob Dylan har även blivit tilldelad Pulitzer Prize (2008), Kennedy Center Honors (1997), Polarpriset (2000) samt åtskilliga utmärkelser och hyllningar.

Den 29 april släpps “Together Through Life”

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 16th, 2009

the-fray

Denverbandet The Fray är tillbaka med albumet “The Fray”, som släpps den 25 mars.

Medlemmarna Isaac Slade, Joe King, Ben Qysocki och Dave Welsh fick det där stora genombrottet de flesta artister bara kan drömma om med debutplattan “How To Save A Life”, som släpptes 2005. När TV-serien Grey’s Anatomy använde sig av titellåten i ett av avsnitten var det internationella genombrottet ett faktum.

Med 3.2 miljoner sålda exemplar, Grammynomineringar och utsålda konserter över hela världen är det nu dags för uppföljaren. Första singeln från det självbetitlade albumet är låten “You Found Me”, som också fått profilera en TV-serie – denna gång nya säsongen av Lost i form av en exklusiv video, vilket gjorde att den gick direkt upp som etta på billboardlistan i USA. Singeln släpptes till svensk radio i mitten av februari och det ser ut som att The Fray återigen kommer att erövra världen med sitt karaktäristiskt storslagna sound av filmisk pianorock.

...