Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2009

80-talsrapparen och predikanten Stanley Burrell, mer känd som MC Hammer, är tillbaka i rampljuset. Det handlar om dokusåpan “Hammertime” som innehåller en resa in i hans dagliga liv i Kalifornien där han bor med sin fru och sex barn. Serien kommer att ha premiär på den amerikanska tv-kanalen A&E senare i år.

MC Hammer är mest känd för sin monsterhit “U Can’t Touch His” från 1990. Efter att ha varit bland de mest populära artisterna i världen så förlorade han all sin stjärnstatus mot mitten av 90-talet och gick i konkurs 1996.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2009

Den amerikanska rapparen Earl Simmons, mer känd under artistnamnet DMX, riskerar ytterligare tid i fängelset efter att ha kastat en låda matvaror på en fängelsevakt som anklagat honom för att stjäla mat. DMX avtjänar just nu ett 90 dagar långt fängelsestraff med 18 månaders villkorligt för droginnehav, stöld och djurplågeri.

dmx

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 2nd, 2009

chris-brownArtisten Chris Browns karriär verkar nu ha drabbats ytterligare av den påstådda misshandeln av flickvännen Rihanna. Tidigare har amerikanska radiostationer valt att bojkotta hans musik utan att en rättegång ens har ägt rum och nu har han utelämnats i promoklippen från den kommande filmen “Bone Deep” där Brown är en av huvudrollsinnehavarna tillsammans med rapartisten T.I.

Chris Brown skulle ha haft en framträdande plats i marknadsföringen av filmen och vara med i annonser och affischer. Nu har producenterna dock valt att fokuseras på T.I istället trots att artisten väntar en tid i fängelse för vapenbrott och kan fortfarande sitta inne när filmen lanseras i januari nästa år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2009

jenny-wilson

Efter en sedan lång tid innan slutsåld konsert på Fasching 25 februari kommer Jenny Wilson nu att göra en konsert på Debaser Medis i april. Konserten på Fasching jublades bokstavligen fram, och inget tyder på att konserten på Debaser blir sämre. Förbered klapphänderna med andra ord så ses vi den 11 april!

DATUM OCH PLATS
11 april – Stockholm, Debaser Medis

BILJETTER
Stockholm. 235kr + serviceavgift. Köp dem på www.debaser.se.

SENASTE SKIVSLÄPP
25e februari släpptes andra albumet “Hardships”.

HEMSIDOR
www.jennywilson.net
www.myspace.com/goldmedalrecordings

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2009

Ja alltså, att Frankrike är världens absoluta epicentrum för blipbloppig, smart och dansant electropop vet ju alla. Sebastién Tellier, Justice, Daft Punk, Danger, Air med flera är ju alla trots sina relativa olikheter som bekant megastjärnor på den lysande pophimlen. Att DatA kommer från Frankrike vet man om redan när man hör första låten – det låter franskt, liksom.

Trots att Frankrike bestämmer i electropop-världen, är det inte många artister varken där eller någon annanstans som kan komma undan med “gör-80-talet-ballt-2009”-grejen. Visst, high tops med plös, grälla färger och tighta jeans är grejen nuförtiden, men bortom kläderna är det få som fixar de klassiska 80-talssyntarna och Miami Vice-kitschigt omslag. På EPn “Rapture” tar DatA – eller David om mamma får bestämma – hela receptet ett steg längre och släpper låtar som kombinerar det smarriga från stiligt episka 80-talssoundtrack med modern produktionsteknik. Med på EPn finns även Sebastian Granger från DFA 1979, som gör att titellåten går från att vara en dansgolvspärla till något svingött.

Glöm allt svårmod som alla vältrar sig i nuförtiden, Data har kommit tillbaka med sina axelvaddar för att få sminkade tonåringar att dansa. Det blir ett DJ-set utan dess like!

Som support-akt har Addicts även bokat in våra favoriter “I Always Wanted A Pony” från Östersund för ett live/dj-set!

Cristian Dinamarca värmer upp kvällen, Rasmus Jonsson står för fina visuals.

Vi ses den trettonde!

DATUM OCH PLATS
13 mars – Stockholm, Debaser Medis

BILJETTER
www.debaser.se

HEMSIDA
www.myspace.com/0data0

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2009

Den 31 januari i år avled kompositören Erland von Koch, tre månader innan han skulle fylla 99 år. Han tillhörde den grupp av svenska kompositörer som debuterade på 30-talet tillsammans med bland andra Lars-Erik Larsson och Gunnar de Frumerie.

Erland von Koch föddes i Stockholm 1910 som son till tonsättaren och pianisten Sigurd och konstnären Kaju von Koch. Efter studier vid Kungliga Musikaliska Akademiens konservatorium i hemstaden avlade han organist- och kantorsexamen 1935. Efter några års studier i Tyskland och Frankrike och en tid vid Sveriges Radio arbetade han som lärare i musikteori vid konservatoriet i Stockholm 1953-1975. Han utnämndes till professor 1968.

von Koch var en mångsidig kompositör och skrev bland annat fem symfonier, 12 skandinaviska danser, trilogierna Impusli och Oxberg, 12 konserter för soloinstrument, barnoperan Pelle Svanslös, fem baletter, psalmer och filmmusiken till en av Ingmar Bergmans tidiga filmer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2009

electric-boys-2009

Det legendariska svenska hårdrocksbandet Electric Boys är tillbaka och kommer att återförenas för en spelning på den anrika festivalen Sweden Rock i Blekinge i sommar.

Electric Boys debut “Funk-O-Metal Carpet Ride” var något hittills ohört på den svenska hårdrocksscenen när den släpptes 1989. Blandningen av tung rock och funk där influenserna kunde spåras till såväl Aerosmith som Beatles skilde sig markant från båda den tidens dominerande stilar, pudelrock och thrash. Året därpå släpptes plattan internationellt i en något annorlunda version, och låten “All Lips n’ Hips” uppmärksammades rentav just – internationellt. Ytterligare en platta senare, “Groovus Maximus” (1992), slutade gitarristen Franco Santunione och trummisen Niclas Sigewall, men sångaren/gitarristen Conny Bloom och basisten Andy Christell kompletterade bandet igen och utgav en tredje platta, “Freewheelin'” (1994). Sedan var det tyvärr slut för den gången, och Conny och Andy har på senare år nått en ny nivå av berömmelse i finska Hanoi Rocks (RIP). Nu är emellertid den länge efterlängtade Electric Boys-reunion ett faktum – dessutom i originalsättning. För första gången på femton år ska klassiker som “All Lips n’ Hips”, “Mary in the Mystery World” och “Get Nasty” ljuda från konserttiljorna och få oss alla att vrida sig i ofrivilliga dansspasmer.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2009

På grund av tekniska problem vid pressningen så har DVD:n “Fire Was Born” från Umeås Cult of Luna blivit försenad. Istället för den 23 mars som tidigare utannonserats så planeras den nu att släppas i slutet av april via brittiska Earache Records. DVD:n består dels av en livespelning på Scala i London 1 juli förra året, videoklipp och intervjuer med gitarristen Johannes Persson och keyboardisten Anders Teglund.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 2nd, 2009

bibleblack

Bibleblack, det nya svenska heavy metal-bandet med medlemmar från King Diamond och Memory Garden, kommer att släppa sitt debutalbum “The Black Swan Epilogue” den 4 maj via Vic Records. Bandet har även spelat in en video för låten “Bleed” tillsammans med Owe Lingvall vid Village Road Film. Bibleblack består av:

Kacper Rozanski – Sång
Mike Wead (KING DIAMOND, MERCYFUL FATE) – Gitarr
Simon Johansson (MEMORY GARDEN, ABSTRAKT ALGEBRA) – Gitarr
Jonaz Bülund – Bas
Tobhias Ljung – Trummor

www.myspace.com/bibleblackofficial

...