Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 31st, 2009

tom-jonesHan kallas tjuren från Wales men han är mycket mer än så. Med nya albumet ”24 Hours” i bagaget kommer äntligen Tom Jones, en av världens största underhållare, till Sverige i september för tre spelningar i Stockholm, Karlstad och Malmö. Biljetterna släpps den 3 april.

I närmare fem decennier har han försett världen med musik som älskats högt i både öst och väst och av både gammal som ung. Ändå är han så långt ifrån att vara inaktuell en artist någonsin kan vara. I slutet av 2008 släppte Tom Jones det nya albumet ”24 Hours”, på det har Tom Jones tagit klivet från att framföra andra artisters låtar till att presentera egenskrivet och personligt material. Det är hans mest intima skiva någonsin, en där den riktiga Tom Jones får utrymme att berätta stora och passionerade historier om sig och sitt liv, familjen och barnen, livet och döden, och minnen; både från det förflutna och sådana som hela tiden skapas nya. ”Den här gången ville jag göra musiken om mig, med mina berättelser om mitt liv”, säger Tom Jones om det nya materialet.

Med sina nästan 50 år som artist är Tom Jones en levande legend inom musikvärlden. Han är en underhållare av stor rang, en veteran som lyckats hålla sig ständigt aktuell i den föränderliga värld som kallas showbiz. Med ett tilltal som lockar både en ung och äldre publik har han lyckats med konststycket att aldrig stelna, ständigt utvecklas och röra sig framåt genom varje år som artist.

1999 kom albumet ”Reload” där Tom Jones gjorde duetter med en rad av världens största artister, däribland Sveriges egen Nina Persson (och vem minns inte ”Burning Down The House”). 2006 adlades han för sin långa gärning i musikbranschen. 2003 såg hans svenska fans honom senast på Scandinavium och Globen. 2009 kommer han äntligen tillbaka!

Den 22 september spelar Tom Jones på Globen i Stockholm, den 25 september på Löfbergs Lila Arena i Karlstad och den 26 september på Malmö Arena i Malmö. Biljetterna släpps klockan 09.00 den 3 april.

För mer information se Livenation.se eller Tomjones.com

Biljettinformation:
22.9 Stockholm, Globen
25.9 Karlstad, Löfbergs Lila Arena
26.9 Malmö, Malmö Arena

Biljetterna kostar 460 – 545 kr exklusive serviceavgift och säljs via Livenation.se och Ticnet 0771-70 70 70, samt Ticnetombud. Ingen försäljning via ATG – enbart uthämtning.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 31st, 2009

florence-valentin-ny-skiva

Bandet Florence Valentin startade som ett kollektiv i Haninge, söder om Stockholm City. De debuterade med EP:n “Allt dom bygger upp ska vi meja ner” våren 2003 på MNW-etiketten Mistlur. Då hade de redan gästat TV-programmet “Sen kväll med Luuk”.

Med ojämna mellanrum har de gett ut en handfull singlar, samt fullängdsalbumen “Jonny Drama” (2004) och “Pokerkväll i Vårby Gård” (2007). Bandet har frekvent gett konserter runtom i landet, och har också kunnat ses i folkliga Allsång på Skansen.

Love Antell skriver texterna och musiken. Han är även verksam som konstnär och illustratör, och som gitarrist i Perssons Pack.

Turnédatum
3 april – Stockholm, Strand /Klubb Popaganda
23 april – Göteborg, Vasagatan 43
24 april – Helsingborg, The Tivoli
2 maj – Huskvarna, Popadelica /Popadelica
3 maj – Stockholm, Cirkus /Support till Glasvegas
15 maj – Norrköping, Skandiateatern /Lucky You
20 maj – Malmö, KB
23 maj – Lund, Smålands Nation
29 maj – Uppsala, Västmanlands-Dala Nation/Velvet
30 maj – Sundsvall, Aveny

Biljetter
Se respektive spelställe för biljettinformation.

HEMSIDA
www.myspace.com/florencevalentin

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 31st, 2009

jack-rocks-swedenJack Rocks Sweden bygger på ett internationellt koncept initierat av amerikanska Jack Daniel´s. Årligen genomför man olika rock- och musiktävlingar runt om i världen, där respektive land står som avsändare och arrangör: Daniel´s Live Tour (Italien), The JD Set (England), Jack Daniel´s Backstage (Spanien), Rock Nights (Tyskland), Rock ‘N’ Roll Rider (Australien). T ex deltog Black Rebel Motorcycle Club i den amerikanska upplagan för flera år sedan.

Jack Rocks logo Sweden med Jack Daniels2006 startade Jack Rocks i Sverige. Som segrare stod de sex killarna i rockbandet H.E.A.T. (dåförtiden Trading Fate). Förstapriset bestod av musikutrustning för 20.000 kronor men uppmärksamheten bandet tilldrog sig efter tävlingen resulterade i en resa till USA, skivkontrakt, festivalspelning och förbandsgig till både Alice Cooper och Toto samt kröntes av det definitiva, stora genombrottet i årets Melodifestival. 2007 hade Jack Rock´s ett uppehåll men återkom igen 2008. Bandet The Fast Forwards>> vann finalen som hölls den 29 januari i år. Bandet vann en skivinspelning, 20.000 kr i musikutrustning samt en festivalspelning.

Årets pris består av 30.000 kr i musikutrustning, inspelning av en trespårs CD, samt produktion av t-shirts och affischer och festival-gig under sommaren. Vilka festivaler som blir aktuella meddelas 7 april.

Juryn för 2009 är klar! David Mortimer-Hawkins kommer även i år att vara juryordförande. David arbetar som A&R på Universal, han har signat bl a Dead by April, Anna Ternheim och PAIN. Övriga jurymedlemmar består av Patrik Wirén, frilansskribent som skriver om musik i bl a Close-Up Magazine, Metro och Upsala Nya Tidnings fredagsbilaga. Tomas Jernberg, manager åt bl.a Mustasch, Dead by April och All Ends. Per Aldeheim, musikproducent och låtskrivare som arbetat med artister som Def Leppard (UK), Lambretta, Nick Carter (US), Lesley Roy (IR) mfl. Carolina Eriksson, artistmanager och musikentusiast. Per Lundberg marknadsansvarig på Groove Magazine. Sari H Wilholm, projektledare för Jack Rocks som arbetat med projektet sedan -06 och arbetat med musik på ett eller annat sätt sedan slutet av 80-talet.

Nu drar den tredje upplagan av Jack Rocks Sweden igång.

Tävlingen vänder sig till band i alla genrer. Kravet för att delta är att man är osignad och över 20 år. Det som eftersöks är ett unikt band; något kaxigt, träffsäkert och oförglömligt. Tävlingen bjuder en unik chans att visa upp sina färdigheter för musikbranschen och stor möjlighet att slå igenom på bred front.

Från och med nu kan banden anmäla sig på www.jackrockssweden.se.

Anmälningstiden sträcker sig fram till 31 september.

Under sommaren startar Jack Rocks uppsökande verksamhet. Man kommer t ex att ha aktiviteter på några av sommarens stora festivaler, såsom Sweden Rock Festival, Rockweekend m.fl.

Juryarbetet tar vid under hösten, då semifinalister och därefter finalister skall utses. Semifinalerna hålls under oktober.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 31st, 2009

hakan-hellstrom-2009

Göteborgs favoritson Håkan Hellström har tillsammans med sitt band lämnat följande hälsning till sina trogna fans:

Hallå gott folk! Vi vill än en gång tacka den fantastiska publiken som kommit till spelningarna i år. Vi har aldrig haft så här roligt någonsin. Tyckte att det var dags för en ny bandbild, den enda som fattas är björn som var sjuk när bilden togs. Tack till WEC360 också för den grymma bilden, ses i sommar. igen!
Kram Håkan

Se och åk runt i bilden HÄR.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 31st, 2009

erik-hassleErik Hassle är 20-åringen med det lockiga håret som sjunger bättre än alla andra och vars låtar slår andras med hästlängder. Han är dessutom den svenska artisten som via Artist Company Ten förra veckan tecknade ett stort världstäckande avtal med Island Recordings. I vår ser vi Hassle ute på landets scener. Turnépremiären går av stapeln den 24 april på Trädgårn i Borås.

Hassle skulle kunna beskrivas som artistdrömmen personifierad. Det började med ett samarbete mellan Artist Company Ten och Hassle, gick vidare till bejublade livegig i hemlandet och lyfte sen till ett avtal med ett av världens idag viktigaste skivbolag, Island Recordings. Avtalet är ett av de största som undertecknats i den engelska musikbranschen de senaste åren och innefattar alla länder förutom Nordamerika. Första singeln släpps i England under sommaren och i Sverige är debutsingeln Hurtful nu en av de 20 mest spelade låtarna på radio.

Men det handlar ju inte bara om skiva. Det handlar lika mycket om live.

”Jag får alltid rysningar av att få agera och, och interagera, med publiken. Att fullständigt släppa efter för vad musiken skapar i ens kropp och få ett direkt gensvar är magi. Att dessutom ha förmånen att åka runt med sina gamla polare är helt enkelt sjukt kul. Vår ”arenasoul” gör sig väldigt bra på stora scener under ljumma sommarkvällar, men jag lovar att vi levererar på vilken liten källarscen som helst”, säger Erik.

The Guardians musikskribent Paul Lester hyllade för några veckor sedan Hassle: “The Stockholm wunderkind Erik Hassle … Is he destined to be the new, young Robbie Willams?”

Hassle är med stor sannolikhet Sveriges nästa stora musikexport. Nu är det turnédags!

Turnédatum:
24.4 Trädgårn, Borås
25.4 Södertälje Stadshus, Södertälje
30.4 Bongo Bar, Jönköping
1.5 Sivans, Växjö
2.5 Vasagatan 43, Göteborg
5.5 Mosebacke, Stockholm
7.5 L’orient , Linköping
8.5 Söderports Café, Kalmar
9.5 Metropol/Puben, Hultsfred
29.5 Raw, Eskilstuna
30.5 Arena, Karlstad
26.6 Peace & Love, Borlänge
28.6 Strand Hotell, Borgholm
1.7 Liseberg, Taubescenen, Göteborg
2.7 Gatufesten, Sundsvall
3.7 Stadsfesten, Skellefteå
9.7 Hultsfredsfestivalen, Hultsfred
11.7 Tivoliscenen, Kristianstad
29.7 Putte i Parken, Karlskoga
30.7 Storsjöyran, Östersund
29.8 Skogsröjet, Rejmyre

Fler datum tillkommer.

Biljettinfo:
Biljetter släpps lokalt. Kontakta respektive spelställe eller se LiveNation.se för mer information.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 31st, 2009

a-camp

A Camp har knappt påbörjat sin vårturné förrän den efterlängtade sommarturnén är bokad och klar. I sommar gör trion åtta spelningar runt om i Sverige, alla utom en är festivalspelningar. Premiär blir det på Peace & Love Festivalen i Borlänge den 25 juni.

För den som vill se A Camp på en intimare konserthusspelning redan nu så hade vårturnén premiär i Oslo den 27 mars och övriga Sverigekonserter startar imorgon i Jönköping, följt av konserter i Göteborg, Malmö Konserthus, Stockholm, Uppsala och med avslutning den 9 april i Norrköping.

I januari släpptes albumet ”Colonia” som redan sålt guld. Singeln ”Stronger than Jesus” håller på att bli bandets största hit någonsin och den ligger just nu topp 20 på Radiolistan. Den 2 april uppträder A Camp i TV4 som enda musikaliska gäst på Climate Conference i sällskap med Tony Blair och Bill Clinton.

A Camp är inne på sitt åttonde år, 2001 kom debutsingeln ”I Can Buy You” från det självbetitlade albumet som gav dem storslam på Grammisgalen. De fick stora framgångar såväl i Sverige som internationellt. Idag är bandet lika eftertraktat och hett som för åtta år sedan. I år har duon, Nina Persson och låtskrivaren Niclas Frisk, dessutom utökats med en person – Nathan Larson.

Hemsida
www.acamp.net
www.myspace.com/acamptheband

Turnéplan
25.6 Borlänge, Peace & Love Festival
26.6 Göteborg, Liseberg
2.7 Sundsvall, Sundsvalls Gatufest
10.7 Hultsfred, Hultsfredsfestivalen
11.7 Kristianstad, Tivolirock
24.7 Piteå, Piteå Dansar & Ler
30.7 Karlskoga, Putte i Parken
31.7 Östersund, Storsjöyran

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Mar 31st, 2009

lisa-ekdahl

Lisa Ekdahl är tillbaka med albumet “Give Me That Slow Knowing Smile” som släpps den 8 april i Sverige.

Under franskt kontrakt kommer skivan att lanseras i hela 14 länder under våren och till sommaren väntar en europeisk turné.

Efter att ha bott i New York bestämde sig Lisa Ekdahl för att hon ville göra ett engelskt album, det första på nio år. Tillbaka i Sverige stängde hon därför in sig i sin hemmastudio i Stockholm och spelade in de nio egenhändigt skrivna sångerna på albumet “Give Me That Slow Knowing Smile”.

Sju spår på albumet är producerade av Mathias Blomdahl, två av Tobias Fröberg. Studiolegenden Ronny Lahti har mixat på Atlantis i Stockholm och albumet gästas av bland andra Ane Brun, Teitur, Vanna Rosenberg och Keren Ann.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 31st, 2009
The Klinik

The Klinik

Tinitus, Stockholms enda och Skandinaviens största synthfestival, fyller 10 år och har dessutom sin sista tillställning någonsin. Allt går av stapeln under påskhelgen då stora band som And One och The Klinik gästar Münchenbryggeriet.

– Det här är det största arrangemanget vi har gjort och den bästa line-up vi haft, säger arrangören Daniel Jonasson.

Sedan 1999 har synthare runt om i Norden, ja hela Europa vallfärdat till vad som genom åren blivit Skandinaviens största synthfestival.

Tinitus har tidigare gästats av Howard Jones, Alphaville och Lustans Lakejer som har bakats ihop med norsk-amerikanska Hellectro-bandet Combichrist, de belgiska stormtrupperna Front 242 och Nitzer Ebb.

I år är vi extra stolta då belgiska The Klinik återförenas för att göra en av sina sällsynta spelningar, dessutom står de tyska synthpopgudarna And One på scenen. Andra band som spelar är de brittiska bulldoggarna i Portion Control; stenhård huligansynth sedan 1982, norska maximalist-techno-kungarna Northborne och en Tinitusklassiker i form av Suicide Commando, som också spelade på Tinitus 2001.

Det kanske mest exotiska inslaget på festivalen är franska Die Form, en slags fetisch och performance-grupp som har varit aktiva i över 20 år som aldrig har spelat i Sverige tidigare.

– Vi ser fram emot 10 band och en nära på tvåtusenhövdad publik som tillsammans kommer att dansa, digga och göra årets påsk till en synthhögtid, säger Daniel Jonasson.

Fakta:

TINITUS FESTIVAL 2009

The Klinik * And One * Die Form * Suicide Commando * Combichrist * Portion Control * Spectra Paris * Noisuf-X * Northborne

Långfredag & Påskafton 10-11:e April
Münchenbryggeriet Stockholm

Hemsida: www.tinitus.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2009

a-camp

A Camp, med Nina Persson från Cardigans vid rodret, har precis dragit igång en stor världsturné och nu på torsdag får Jönköping njuta av den första av sex Sverigespelningar.

Turnédatum:
2/4: Jönköping, Konserthuset
3/4: Göteborg, Konserthuset
4/4: Malmö, Konserthuset
6/4: Stockholm, Cirkus
7/4: Uppsala, Konsert & Kongress
9/4: Norrköping, Louis de Geer

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Mar 30th, 2009

Den svenska musiktjänsten Spotify börjar inom kort sälja mp3-filer med musik. Hittills har användarna enbart kunnat lyssna på deras musikbibliotek genom så kallad streaming, men nu har företaget slutit avtal med ett företag för att även börja sälja musik som mp3-filer, uppger BBC.

Inledningsvis berörs inte de nordiska länderna utan enbart kunder i exempelvis Storbritannien, Frankrike och Tyskland, men Sverige väntas få funktionen “inom några veckor”.

Till en början kommer köpare att slussas vidare till en annan butik för själva inköpen, men enligt BBC News jobbar företaget på att köpen ska kunna ske direkt i Spotifyspelaren.

Spotifys främsta konkurrent inom streamad musik, Last FM, har sedan tidigare en liknande funktion.

...