Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2009

no-doubt

Det amerikanska rockbandet No Doubt, med Gwen Stefani vid rodret, kommer att göra ett gästspel i tonårsserien “Gossip Girl”. Enligt Billboard Magazine så kommer de att medverka i ett avsnitt som sänds i USA den 11 maj. Gwen Stefani uppges sjunga 80-talshiten “Stand and Deliver” med Adam and the Ants.

No Doubt bildades i Anaheim i Kalifornien 1986 men slog inte igenom på riktigt förrän tio år senare med albumet “Tragic Kingdom” och monsterhiten “Don’t Speak”. Gwen Stefani ersatte den ursprungliga sångaren John Spence som sköt sig 1987, endast 18 år gammal. Stefani har de senaste åren koncentrerat sig på sin framgångsrika solokarriär men No Doubt arbetar nu med en ny platta och planerar sin första turné på fem år.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2009

anna-ternheim-2

Dubbla grammisvinnaren Anna Ternheim har spelat in en ny video till låten “No, I Don’t Remember” tillsammans med regissören Christian Haag. Anna säger följande om låten och inspelningen:

Jag skrev “No, I don´t remember” förra hösten när jag var på turné i Tyskland. Jag kommer ihåg att jag satt på ett litet hotellrum med rosa heltäckningsmatta och röda sammetsgardiner. Jag var ledig och det var en fin dag så man kunde ha fönstret öppet. Jag ställde upp mitt piano precis bredvid fönstret, tog fram dator, pennor, papper, hörlurar och började spela. Hela dagen gick och jag hann inte se något av staden, jag kommer inte ens ihåg vart jag var någonstans. Jag hade precis börjat jobba med låtarna till “Leaving on a mayday” och det här var en bland de första som skrevs.

Ett år senare när skivan var klar spelade jag in den här avskalade versionen med Leo och Nils från mitt band, filmregissör Christian Haag är med och dokumenterar hela inspelningen. Jag tycker den här tagningen har fin nerv och vill ge dig första chansen att titta på inspelningen.

Videon kan du se på Anna Ternheims hemsida:
www.annaternheim.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 28th, 2009

helena-eriksson

Helena Erikssons sång rör sig gärna i gränslandet jazz, pop och visa. Mycket av sin inspiration har hon hämtat hos Monica Zetterlund och Cornelis Vreeswijk. Men Helena och hennes musiker tar arvet vidare och skapar utifrån det något nytt och högst personligt.
Nu ger de sig ut på Musik i Väst-turné i Västra Götaland.

Helena Eriksson är född i Mariestad och bor numera i Stockholm. Debuten som sångerska skedde dock på en jazzklubb i New York. Publikens uppskattning var så stor att hon stannade ytterligare tre kvällar och presenterades som “the Swedish singer with the sultry Peggy Lee sound”.

Bandet
Helenas bandmedlemmar är en imponerande skara musiker från svensk och internationell musikerelit: David Wilczewski: saxar, flöjt, klarinett, Janne Peterson: piano, Björn Lundquist: bas och Kjell Gustavsson: trummor. Musiker som spelat med Brian Wilson, Ola Magnell, Mikael Rickfors, Kjell Höglund, Marie Bergman, Cornelis Vreeswijk, Lisa Nilsson, Eric Gadd med flera…

Pressklipp
om skivan Enkelt

“Välsjungen jazzpop med det lilla extra.” 
Åsa Brolin, Femina november 2007
“Helena Eriksson må ha Monica Zetterlund som förebild, och visst finns influenserna där, men här känns det kanske mer som en Lill Lindfors i högform eller som Sylvia Vrethammars bästa dagar eller som..? Fast mest är det som Helena Eriksson. Det räcker långt.”
Lennart Götesson, Dalademokraten 2007-10-03
“MZ skulle gilla det här.” 
Per-Roger Carlsson, Sundsvalls Tidning 2007-10-06
“Titeln ‘Enkelt’ är väl vald. Precis som Monica Z, men väldigt få andra jazzsångare, tar Helena Eriksson hellre en ton för lite än en för mycket. Hon sjunger inte rakt igenom låtarna, hon bär upp dem.” 
Jan Gradvall, Icakuriren september 2007

Offentliga konserter
4 mars Brunnskyrkan, Lundsbrunns kurort
5 mars Folkets hus, Kungshamn
6 mars Kulturen, Vårgårda
20 april Folkets hus, Otterbäcken
21 april Servicehuset, Vara
22 april Café XO, Åmål
23 april Folkets hus, Lilla Edet
24 april Närebo, Lidköping
Helena Eriksson Band ger också konserter på äldreboenden i Gullspång, Vara, Åmål, Lilla Edet och Tolsjö.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Feb 27th, 2009

Den 4 November 2008 var en stor dag, iallafall för 150 Glasvegas fans i Stockholm, när James Allan och Rab Allan bjöd på ett akustiskt framträdande på Obaren i Stockholm. Nu äntligen kan resten av Sverige ta del av denna magiska Stockholmsspelning. Måndagen den 2 mars släpps “Acoustic session @ Obaren (Sthlm)” exklusivt på Spotify, en live-EP innehållande låtarna: Flowers And Football Tops, Geraldine, Daddy’s Gone och The Ronettes covern Be My Baby.

“Sedan Spotifys lansering i oktober 2008 har Glasvegas legat överst som vår mest streamade artist och därmed känns det naturligt att vi ska ge någonting tillbaka till alla Spotifyanvändare som har förälskat sig i bandet,” säger Mark Dennis, digitalchef på Sony Music Sverige. “I och med denna release kommer Spotifys användare att få uppleva en av de mest omtalade liveuppträdandena från förra året och det känns speciellt roligt att det skedde här i Sverige!”

Året var 2006 då musikmogulen Alan McGee upptäckte Glasvegas och på väldigt kort tid har bandet etablerat sig som ett nytt fenomen på musikscenen. De fyra vännerna från Glasgow James Allan, Rab Allan, Paul Donoghue och Caroline McKay släppte i september 2008 deras självbetitlade debutalbum och senare samma år även det uppföljande julalbumet “A Snowflake Fell (And It Felt Like a Kiss)” som spelades in i en katedral i Transsylvanien.

Glasvegas debutalbum har redan hunnit sälja Guld i Sverige. Den 6 mars (Debaser Medis) och 7 mars (Storan), samt även den 2 maj (Cirkus) kommer bandet till Sverige för utsålda konserter.

Live-EPn släpps till Spotifys premiumanvändare 2 mars och till gratisanvändare 9 mars.

GLAS.12INCH.OUTER.fhd

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2009
Coldplay

Coldplay

Ikväll kl 22.40 är det premiär för MTV:s nya liveserie World Stage. Ett helt nytt format där exklusiva konserter sänds på MTV samtidigt i 162 länder. Kvällens spelning är Coldplay från Tokyo och Saitama Super Arena. Konserten spelades så sent som förra veckan och sänds nu samtidigt i hela världen.

Varje vecka visar vi en ny konsert med artister ur olika genres. De kommande veckorna ser spelschemat ut så här:

6 mars Katy Perry & Pussycat Dolls
13 mars Slipknot
20 mars Oasis
27 mars Franz Ferdinand

Längre fram i vår väntas konserter med t ex Linkin Park, Metallica, REM, Kings of Leon, Amy Winehouse, Enrique Iglesias och The Cure.

På webben lägger vi hela tiden upp exklusiva låtar och extramaterial från MTV World Stage-konserterna. Redan nu kan du få en försmak av kvällens stora konsert – se Coldplay göra “Life in technicolor” här: http://www.mtv.se/video/?a=1111141&v=343605.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2009

Indierockbandet Broder Daniel kommer att få sin karriär förevigad i tryckt form. Journalisten Klas Ekman och Broder Daniel-fotografen Martin Norberg kommer nämligen att sammanfatta bandets historia i en ny bok. Bandet, som de flesta vet födde solostjärnan Håkan Hellström, bildades i Göteborg 1989 och gjorde sin sista spelning någonsin på den unga festivalen Way Out West i hemstaden förra sommaren.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2009

status-quo-2005

Vi svenskar har blivit bortskämda med otaliga besök av de brittiska stadiumrockarna Status Quo genom åren. Även denna sommar besöker de vårt land för två spelningar. Den 17 juli får Öland sin dos av bandet då de ger en konsert i Borgholm och dagen därpå bär det av till Klippan i Skåne. Förband blir Refreshments respektive Torsson.

Status Quo bildades i London i början av 60-talet och har sålt mer än 100 miljoner album världen över under sin långa karriär. Bandet släppte sitt senaste album “In Search of The Fourth Chord” i september 2007.

...
Av Redaktionen
2 Kommentarer
Feb 27th, 2009

Musiktjänsten Spotify har nu råkat ut för det som de misstänkte skulle hända förr eller senare. Det har nämligen dykt upp ett program på nätet som gör det möjligt för användare att kopiera all den musik som finns på Spotify. Den som använder programmet bryter dock mot det avtal man ingått med företaget och det kan dessutom bli fråga om ett brott mot upphovsrättslagen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2009

mando-diao

Det svenska rockbandet Mando Diao är vana vid framgångar. Deras nya album “Give Me Fire” släpptes i förra veckan och nu har det gått direkt upp i toppen på försäljningslistorna i Tyskland, Österrike och Schweiz. Den 18 mars påbörjar bandet en månadslång turné genom Europa med början i Amsterdam och ett avslut på Annexet i Stockholm den 25 april.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Feb 27th, 2009

Det står redan klart att många av årets bidrag i Melodifestivalen kommer att bli flitigt spelade i radio. Men vem av årets låtskrivare i Melodifestivalen har skrivit den mest radiospelade låten? Stim har svaret!

Många av musikskaparna i Melodifestivalen är väl etablerade och har skrivit låtar till en mängd artister. Musikskaparnas organisation, Stim, har tittat i registren för att ta reda på vilka av låtskrivarna i årets Melodifestival som skrivit de mest spelade låtarna i radio. Då menar vi förstås även låtar som inte varit med i Melodifestivalen.

Här följer en lista över de tio som ligger i topp*:

1. Bobby Ljunggren (samt Tommy Lydell och Lotta Ahlin): “Not A Sinner Nor A Saint”. Inspelad av Alcazar 2003

2. David Stenmarck (samt Martin Stenmarck): “Sjumilakliv”. Inspelad av Martin Stenmarck 2006

3. Alexander Bard och Anders Hansson: “Sunshine In The Rain”. Inspelad av BWO 2005

4. Peter Kvint (samt Andreas Johnson): “Sing For Me”. Inspelad av Andreas Johnson 2006

5. Sarah Dawn Finer (samt Peter Hallström): “I Remember Love”. Inspelad av Sarah Dawn Finer 2007

6. Patrik Henzel (samt DJ Mendez och Rob ‘n’ Raz): “Razor Tongue”. Inspelad av DJ Mendez 1999

7. Dille Diedricson, Ingela “Pling” Forsman och Martin Hedström: “Jag ljuger så bra”. Inspelad av Linda Bengtzing 2006

8. Jennifer Brown (samt Billy Mann och Andy Marvel): “Tuesday Afternoon”. Inspelad av Jennifer Brown 1998

9. Henrik Wikström (samt Bobby Ljunggren och Ingela “Pling Forsman): “Min kärlek”. Inspelad av Shirley Clamp 2004

10. Marcos Ubeda: “Never Let It Go”. Inspelad av Afro-Dite 2002

* Statisken bygger på mätning av radiospelningar sedan 1994.

Källa: Stim

...