Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2009

Karaktärshotellet i Vimmerby gör en satsning på Allsångskvällar, med början den 14 februari, Alla Hjärtans dag!

– Det ska bli spex, sång och dans in egen regi så vi hoppas på en kommande succé, säger Micael Glennfalk på Karaktärshotellet.

Hur ofta allsångskvällarna ska arrangeras beror på intresset från publiken. Men det premiären den 14 februari har man laddat upp med ett rejält allsångsteam. Eller vad sä’gs om Stolpe och Kruse och dessutom Charlotte och Towe Widerberg.

Micael Glennfalk:

– Karaktärerna Stolpe och Kruse ska värma upp publiken med en och annan historia och en och annan sång – så gott det nu går…

Bakom dessa två karaktärer stor som bekant skådespelarna Tord Johansson (Stolpe) och Jimmy Karlsson (Kruse).

– Jag kan mycket väl tänka mig att det dyker upp andra karaktärer andra allsångskvällar. Men för att få lite “ordning på sången” tar vi in några proffs i Charlotte och Towe Widerberg så vi hoppas det ska bli bra drag i luftrören hos våra gäster den här kvällen.

Efter allsången blir det dans och i paketet ingår givetvis också en buffé.

– Vi tror att det här arrangemanget kan locka en publik för vilka det inte arrangeras så mycket. Många vill gå ut och dansa, men kanske inte på en jättestor lokal utan mer i restaurangmiljö och med god mat därtill. Vi tror också att allsången ligger rätt i tiden, och vi hoppas intresset blir så stort att vi kan återkomma och utveckla arrangemanget, slutar Glennfalk.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2009

Dödsmetallbandet Arch Enemy från Halmstad kommer att genomföra en turné i Latinamerika i slutet av april och början av maj. De kommer att besöka Colombia och Venezuela för första gången och kommer även att spela i Argentina, Brasilien och Mexiko.

I slutet av november släppte Arch Enemy DVD:n “Tyrants Of The Rising Sun: Live In Japan” vilken består av en liveshow inspelad i Tokyo förra året, en 40 minuter lång road movie och samtliga videoklipp som filmats för det senaste albumet “Rise Of The Tyrant” (Century Media, 2007). Nedan ser du en trailer för DVD:n.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2009

Den forne Hammerfall-basisten Magnus Rosén kommer att göra en unik spelning tillsammans med Göteborg Wind Orchestra i det äldsta huset i Göteborg. Konserten äger rum den 23 april på Kronhuset som byggdes omkring 1600. Magnus kommer innan dess att genomföra en turné i Kina mellan 27 februari och 10 mars. I februari kommer han dessutom att öppna ett nytt musikhus i Göteborg med replokal, workshop och en livescen där unga musiker kan möta professionella musiker för att utbyta idéer och få hjälp och råd.

Just nu befinner sig Magnus Rosén till stor del i Sonic Train Studios i Varberg där han spelar in det andra albumet med sitt nya band X-World/5. Här har han slagit följe med King Diamond-gitarristen och producenten Andy La Rocque och sångaren Nils K. Rue från norska Pagan’s Mind. Det nya albumet beräknas släppas sen vår eller tidig sommar.

Magnus Rosén var basist i Hammerfall mellan 1997 och 2007. Nedan ser du Magnus framträda live i Nyhetsmorgon i TV4 från 2006.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2009

Metalbandet Soilwork från Helsingborg har nyligen presenterat sin senaste video för låten “20 More Miles” vilken du kan se längre ner. Videon spelades in under bandets senaste turné i Europa där de bland annat spelade tillsammans med Metallica på festivalen Electric Weekend i Madrid. I videon ser du bilder som bandat ordnat på egen hand liksom material filmat av Olle Carlsson.

Imorgon påbörjar Soilwork en turné i Nordamerika tillsammans med Helsingborgskamraterna Darkane, amerikanska Warbringer och finska Swallow The Sun. Under året kommer bandets gamla skivbolag Listenable Records att återutge de klassiska första albumen “Steelbath Suicide” (1998) och “The Chainheart Machine” (1999) med bonusspår och nya konvolut.

Soilwork återförenades förra året med gitarristen Peter Wichers som varit bosatt i USA sedan en längre tid tillbaka.

SOILWORK – 20 More Miles

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2009

opeth2

Det svenska metalbandet, grammisnominerade Opeth från Stockholm kommer att göra sin debutspelning i Rumänien i sommar då de kommer att framträda på festivalen Artmania. Artmania Festival äger rum i Sibiu i centrala Rumänien den 17-19 juli. Norska Tristania är även bokade.

Opeth släppte nyligen ett unikt digitalt minialbum vid namn “Burden” som består av två svåråtkomliga låtar – bandets cover av Alice In Chains-klassikern “Would?” samt en låt som tidigare bara varit tillgänglig under en begränsad tid, nämligen “Mellotron Heart”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2009

Nästa vecka kommer streamingtjänsten Spotify, som slagit stort i Sverige de senaste månaderna, att göra vissa förändringar i sin låtkatalog. Det hela handlar om att de plockar bort en del låtar helt och hållet enligt artisters önskan och vissa andra låtar kommer att beläggas med landsbegränsningar. Inga avtal med skivbolagen har dock upphört och de flesta låtar kommer finnas kvar utan förändringar.

Då dessa restriktioner fanns med i avtalen redan vid lanseringen i oktober förra året så är det mycket märkligt att Spotify medvetet valt att bryta mot dessa och låtsas som ingenting fram till nu.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2009

freddie-wadling

Beroende på ett fantastiskt publikt gensvar släpps nu biljetter till en tredje konsert med Göteborgs-sonen Freddie Wadling i hemstaden. Det nya datumet är den 18 februari. Sedan tidigare har en matinéföreställning adderats lördagen den 28 februari.

Längre ner ser du Freddie Wadling framföra Abba-klassikern “The Winner Takes It All” tillsammans med Sebastian Öberg på Guldbaggegalan förra året.

Det nyligen utkomna dubbelalbumet ”Den mörka blomman/The Dark Flower” har fått ett väldigt gott mottagande.

Datum:
18.2 Göteborg, Konserthuset
19.2 Västerås, Sigurdsgatan
20.2 Linköping, Garden
21.2 Gävle, Spegeln
23.2 Uppsala, Reginateatern
24.2 Uppsala, Reginateatern
25.2 Borås, Sagateatern
26.2 Växjö, Växjö Teater
27.2 Lund, Mejeriet
28.2 Göteborg, Konserthuset Kl. 16.00
28.2 Göteborg, Konserthuset Kl. 19.30
1.3 Stockholm, Rival

Med sig på scen har han även denna gång:
Christoffer Berg – slagverk, elektronik
Sebastian Öberg – cello
Henrik Cederblom – gitarr, viola

Biljetter:
Biljetter är släppta via lokala biljettkontor.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2009

Nästa vecka är det Göteborgspremiär för det nyskrivna trumpetverket Hard Pace av tonsättaren Luca Francesconi. Det är specialskrivet åt den enastående svenske trumpetvirtuosen Håkan Hardenberger.

Hard Pace är Göteborgs Symfonikers beställningsverk och det är första gången det framförs här. Den italienske tonsättaren Luca Francesconi skrev det speciellt åt Håkan Hardenberger, som även är hans professorskollega vid Musikhögskolan i Malmö. Det är ett verk inspirerat av jazzen, och i synnerhet jazzikonen Miles Davies.

Håkan Hardenberger är en flitig gästsolist hos Symfonikerna, inte mindre än 36 gånger har han varit här och spelat. Med sin skicklighet och breda musiksmak rör han sig inom de flesta musikstilar från barockverk till rykande färsk nutidsmusik. Förra gången Håkan var solist med Göteborgs Symfoniker 2005 spelade han Turnages melankoliska och jazzfärgade trumpetkonsert From the Wreckage och gjorde ett strålande framträdande trots att han hade foten i gips (hälsenan hade brustit i en badmintonmatch). Håkan Hardenberger är även professor i trumpet vid Musikhögskolan i Malmö.

Tonsättaren Luca Francesconi har samarbetat med en mängd av vår tids ledande orkestrar, dirigenter och musiker och hans musik har vunnit en lång rad prestigefyllda priser. Han sattes i svenskt fokus när han för några år sedan porträtterades i den nutida musikfestivalen Stockholm New Music. I hans omfattande verkförteckning finns orkesterverk, opera, elektroakustisk musik, kammarmusik, verk för jazzensembler och mediakonst. Luca Francesconi är professor i komposition vid Musikhögskolan i Malmö.

Konserter:

4 och 5 februari kl 19.30 i Stora salen

Rossini – Uvertyr till Korints belägring
Francesconi – Hard Pace, trumpetkonsert
Musorgskij/Ravel – Tavlor på en utställning
Göteborgs Symfoniker
Dirigent Alexander Vedernikov
Håkan Hardenberger, trumpet

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 29th, 2009

kelly-clarkson

Kelly Clarksons nya singel “My Life Would Suck Without You” hoppar från 97:e till första plats på USA:s Billboardlista och slår därmed rekord för största kliv någonsin i listans 50-åriga historia. Låten toppar även USA:s digilista och i Sverige gick singeln in som högsta nykomling på radiolistan.

Nya låten “My Life Would Suck Without You”, producerad av Max Martin & Dr Luke, är det första smakprovet från Kelly Clarksons fjärde album “All I Ever Wanted” som släpps den 11 mars. På den nya skivan har Kelly jobbat med namn som Ryan Tedder, Kate Perry och Howard Benson.

Kelly Clarkson blev år 2002 den första att vinna TV programmet American Idol. Sedan dess har hon gjort succé med singlar som “Since U Been Gone”, “Because Of You”, “Miss Independent” och “Behind These Hazel Eyes”, sålt 16 miljoner album och 40 miljoner singlar världen över samt vunnit åtskilliga prestigefulla priser, bland annat två Grammy Awards och elva Billboard Awards.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Jan 29th, 2009

tina-turner

När biljetterna till konserten med rockdivan Tina Turner släpptes igår var intresset från de svenska fansen enormt. Live Nation kan idag glädjande bekräfta ytterligare en kväll på Globen med Tina Turner. Den 20 april är det dags. Biljetterna till extrakonserten släpps på måndag, den 2 februari klockan 09.00.

Efter åtta års turnéuppehåll är hon tillbaka. Världens största rockdiva, Tina Turner, besöker Sverige den 19 och 20 april för två minnesvärda kvällar på Globen i Stockholm.

Tina Turner, den åttafaldiga Grammisvinnaren, den lika ojämförbara som enastående artisten, beger sig ut på efterlängtad turné i Europa. Med en sprillans ny scenshow bjuder hon på hit efter hit från hennes hela karriär, paketerat i en spektakulär produktion med innovativ koreografi, högteknologisk ljussättning och förstås Tina Turners egna band.

Mer information på www.tinaturnerlive.com

...