Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2009

larz-kristerz

Idag släpper Larz-Kristerz från Älvdalen sin hyllade singel “Carina”. Låten framfördes av Larz-Kristerz i finalprogrammet av “Dansbandskampen” då bandet vann överlägset över sina medtävlare. Låten är en svensk originallåt skriven av Christian Antblad och Mats Ymell.

“Carina” har snabbt blivit en bejublad publikfavorit på Larz-Kristerz spelningar och ingår i bandets efterlängtade album “Hem till dig” som släpps den 18 februari. Längre ner ser du bandet framföra låten i “Dansbandskampen” i slutet av förra året.

Skivan består av paradnummer från “Dansbandskampen”, flera svenska originallåtar samt popklassiker som Larz-Kristerz framför på sitt eget sätt.

Larz-Kristerz är just nu ute på Sverigeturné och spelningarna slår publikrekord.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2009

16 tjänster försvinner vid Rikskonserter under 2009. Tillsammans med projektanställningar av olika slag innebär detta att 22 personer lämnar företaget på grund av det minskade anslaget.

De fackliga förhandlingarna är nu avslutade på Rikskonserter. Till följd av Riksdagens beslut att reducera Rikskonserters anslag med 10 miljoner har Rikskonserter tvingats skära ner verksamheten såväl vad avser produktionen som de fasta kostnaderna för personalen under 2009.

Produktioneninklusive omkostnader kommer att minskas med 17, 7 miljoner enligt tidigare beslut. Antalet tjänster kommer från den 1 februari 2009 att minskas till 41,75 som ett resultat av förhandlingarna med facken. Jämfört med december 2008 är detta en minskning med 16 tjänster. Tillsammans med projektanställningar som upphör innebär det att sammanlagt 22 medarbetare lämnar Rikskonserter. Kostnaden för omställningen uppgår till 8,7 miljoner.

2009 blir därför ett tufft år för Rikskonserter. Tonsättare, musiker och ensembler får betydligt färre uppdrag och engagemang från Rikskonserter samtidigt som att den personal som blir uppsagd självfallet drabbas hårt. Lönebudgeten för 2010 kommer dock att reduceras med 6 miljoner jämfört med 2008, vilket kommer att innebära en påtaglig förstärkning av produktionsbudgeten 2010. Nu står Rikskonserter bättre rustat inför de krav som ställs på verksamheten i framtiden.

En av de viktigaste uppgifterna för Rikskonserter – oavsett vad Kulturutredningen kommer att föreslå – är att underlätta för ett levande musikliv i hela landet. Därför är Rikskonserters operativa roll synnerligen angelägen också i framtiden. Det är också viktigt att vi fortsätter det förändringsarbete som inletts under det senaste året,

* där vi som promotor för unga artister och ensembler skapar fler engagemangsmöjligheter,
* där integreringen mellan Caprice Records och programavdelningen i turnéproduktionen kraftigt ökar
* där vi utökar vårt internationella samarbete
* där Rikskonserters roll som viktig samarbetspartner till alla delar i det svenska musiklivet förstärks och
* där medborgarna i hela landet får möjlighet till än fler och stimulerande musikupplevelser.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2009

På grund av Ron Ashetons plötsliga bortgång har IGGY & The Stooges beslutat ställa in samtliga framträdanden i sommar, bland dessa festivalen Putte i Parken i Karlskoga. Våra tankar går till Ron´s familj och de närmast sörjande.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2009
Foto: Patric Ullaeus

Foto: Patric Ullaeus

Göteborgs metalveteraner In Flames kommer i slutet på mars och början på april att ge sig ut på en turné i Östeuropa där de hittills spelat ytterst sparsamt. Det kommer därför vara flera nya länder som besöks när de om ett par månader ger sig in i Kroatien, Österrike, Slovenien, Serbien, Bulgarien, Rumänien, Ungern, Slovakien, Tjeckien och Polen.

Tidigare denna månad tog In Flames hem en grammis i kategorin Hårdrock / metal och mottog priset av ingen mindre än Joey Tempest från Europe som passade på att hålla ett relativt fånigt brandtal för hårdrocken. In Flames framförde även låten “Alias” live på galan tillsammans med Timo Räisänen vilket du kan se här nedan.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 28th, 2009

vanessa-hudgens

Hon är tjugo år gammal och slog igenom som skådespelare som femtonåring i storfilmerna “Thirteen” och “Thunderbirds”. Hennes andra soloplatta som sångerska och artist släpptes i Japan och Nordamerika i slutet av förra året. Den 18 februari är det dags för europeiska lyssnare att få njuta av tonerna från Vanessa Hudgens nya album “Identified”.

Den första singeln från plattan heter “Sneakernight” och videon till denna ser du längre ner.

Vanessa låter inte offra sin skådespelarkarriär för musikens skull utan är även aktuellt för den kommande “High School Musical 3”. Hon kommer dessutom att synas i komedin “Rock On” där hon spelar med Alyson Michalka, Gaelan Connell och Lisa Kudrow.

...