Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2009

handsome-furs

1 maj – Stockholm, Strand /Klubb Popaganda
6 maj – Oslo, Garage
7 maj – Linköping, Herrgår’n /John Doe
8 maj – Malmö, Debaser Malmö

Handsome Furs svänger på det där sättet som popband sällan svängt sedan det glada 80-talet, utan att för den skull låta gamla och dammiga. Kanadensarna är helt enkelt lika fräscha som ett nybadat spädbarn och troligtvis det band du kommer bli mest förälskad i under 2009.

Längre ner ser du musikvideon till bandets låt “Dumb Animals”.

Bakom de elektroniska looparna, melodiska gitarren och geniala harmonierna står de Montreal-baserade äkta makarna Alexei Perry, författare och Dan Boeckner från Wolf Parade. Alexei skriver noveller till vardags och bandets namn kommer från något hon skrev på med samma namn vid den tid då bandet formades.

Dan sjunger med en längtande tonårings spruckna, känslosamma röst till Alexeis kalla, avskalade loopar och toppar med den murriga varma gitarren. Handsome Furs har ett sound och ett uttryck som är både genuint och som säger något, utan att de för den skull är uttalat politiska eller ett band som drivs av en agenda.

Men det är lätt att bli förförd av textmakare som lekande lätt snor ihop en mening som säger mer än många tegelstensromaner. “I don’t know but I’ve been told, every little thing has been bought and sold” skanderar Alexei med en lockande, längtande stämma som låter som en återuppstånden Springsteen från I’m on fire-tiden.

Handsome Furs har tidigare släppt en fullängdare som mottagits väl och bäddat för stor förväntan inför det stundande albumet som släppts i början av februari. Skivan har fått namnet ”Face Control” efter ett fenomen de upptäckt under sina resor i Östeuropa och Ryssland, där klubbkidsen betalar för sitt bord i förväg, men ändå inte är garanterade en plats; dörrvakten kan nämligen neka dem tillträde till klubben baserat på utseende, en företeelse som kallas just face control. Få dig lite Handsome Furs till livs och hitta din inre ljudrebell. Det blir nästan inte bättre än så här.

HEMSIDA
www.myspace.com/handsomefurs

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2009

Efterdyningarna av finanskrisen fortsätter att drabba även skivbolagen hårt. I fredags tvingades ett tjugotal anställda vid amerikanska Interscope Geffen A&M att lämna sina jobb. Det handlar mestadels om anställda inom A&R och marknadsföring. Interscope kommer de närmaste månaderna att släppa flera efterlängtade album med 50 Cent, U2 och Eminem.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2009

per-gessle

Per Gessle debuterar som soloartist på den Europeiska klubbscenen i vår. Med sig tar han ett urval av sina många världshits + förstås ett knippe från senaste platina-albumet ”Party Crasher”.

”Jag ser verkligen fram emot att spela på klubbar igen, jag har inte gjort det sedan 1989 då Roxette gjorde sin första internationella turné! Vi kommer att köra en engelskspråkig gitarrbaserad låtlista så bandet och jag ser fram emot att ha hur kul som helst med massor av hits och härligt tuffa powerpop-riff” säger Gessle.

Klubbturnén avslutas på Cirkus i Stockholm – ladda för ett låtfyrverkeri den 9 maj. Det blir en exklusiv kväll på Cirkus, där Per inte har spelat sedan MTV Unplugged 1993. Biljetterna till Cirkuskonserten släpps torsdag den 29 januari.

”Party Crasher” kom ut strax före jul i Sverige där den passerat platina. Första singeln ”Silly Really” intog Topplistans första plats och alldeles i dagarna kommer 2:a singeln ”Sing along”. Europa går till radio med ”Silly Really” i slutet av januari och albumet släpps i mars.

Längre ner kan du se musikvideon till “Silly Really”.

På scen får han sällskap av:

Clarence Öfwerman, keyboards
Christoffer Lundquist, gitarr och sång
Helena Josefsson, sång
Pelle Alsing, trummor
Magnus Börjesson, bas och sång

Turnéplan
16.4 Helsingfors, Tavastia Club
19.4 Oslo, Rockefeller
20.4 Köpenhamn, Vega
22.4 Warsawa, Stodola
23.4 Prague, Luccerna Hall
25.4 Hamburg, Grunspan
27.5 Köln, Gloria Theatre
28.4 Zürich, Kaufleuten
29.4 München, Muffathalle
2.5 Gent, Handelsbeurs
4.5 London, Shepherds Bush Empire
6.5 Amsterdam, Melkweg
9.5 Stockholm, Cirkus

Konserten på Cirkus den 9 maj i Stockholm arrangeras i samarbete med Blixten & Co.

För mer information www.gessle.com

Biljetter till Cirkus säljs via LiveNation.se Eventim-ombud & callcenter 0771-651 000. (Köpta biljetter kan hämtas ut på ATG- eller Eventim-ombud.)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2009

micadelia

Med inspiration hämtad i lika delar västerbottnisk vildmark och sin fars skivsamling är det dags för nittonåriga Micadelia att albumdebutera. På ”Free Ride” (ute 18/2, Diesel Music) tolkar hon klassiker som The Beatles ”Long Long Long”, Nirvanas ”Polly” och The Church ”Under The Milky Way”, men det egna låtskrivandet får också utrymme.

Tjuvlyssna här: www.micadelia.com

Se Micadelia live i Stockholm:
18/2 Fritz’s Corner, Lilla Hotellbaren
21/2 Last Waltz, Bonden Bar

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2009

choir-of-young-believers

Dags för ännu ett grymt danskt band att inta Sverige. I vår ser vi Choir of Young Believers på svenska scener. Miniturnén börjar på Pustervik i Göteborg den 24 februari. Biljetterna släpps lokalt.

Choir of Young Believers är Jannis Noya Makrigiannis. I Sverige känner vi honom kanske bäst från bandet Lake Placid. I Danmark har soloprojektet hunnit mycket längre än så. Choir of Young Believers släppte debut-ep:n ”Burn The Flag” i hemlandet redan 2007. Singeln ”Sharpen Your Knife” låg hela åtta veckor först på Danmarks indie-lista och under året avklarades bland annat en bejublad Roskilde-konsert. 2007 vann även Choir of Young Believers pris som ”Årets Nykomling” samt kritikerpriset ”Årets Hopp” på den danska P3 Guld Awards.

Längre ner kan du se Choir of Young Believers framföra låten “Why Must it Always be This Way” live på Bymuseet i Köpenhamn någon gång under 2007.

I slutet av augusti förra året släpptes debutalbumet This Is for the White in Your Eyes i Sverige. Albumet är en fortsättning på vad som påbörjades på Burn The Flag, och det låter precis lika bra som föregångaren.

Turnéinfo:
24.2 Göteborg, Pustervik *
25.2 Stockholm, Landet
27.2 Stockholm, Strand *

* tillsammans med Wildbirds & Peacedrums

Biljettinfo:
Biljetterna släpps lokalt, kontakta respektive spelställe för mer info.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2009

stricken-city

19 mars 2009 – Oslo, Garage
20 mars 2009 – Malmö, Debaser Malmö
21 mars 2009 – Stockholm, Debaser Slussen/Fritz’s Corner

Gillar du skitiga indie-klubbar, tighta brallor och svettiga t-shirts så kommer du inte att bli besviken på Stricken City. Med uppriktig dansant och ärlig brittpop äntrar detta brittiska band indie-pop/rock havet som en frisk fläkt bland välklippta sne-luggar och låter det melodiskt enkla och dansanta mixas med det experimentella och nyskapande på ett bekymmerslöst sätt som gör att du bara behöver flyta med.

Längre ner ser du bandets första musikvideo för låten “Tak o Tak” från förra året.

När grundstommen (Rebekah Raah sång/synthesizer och Iain Pettifer, gitarr) i bandet träffades för första gången, på en mattelektion i högstadiet, hade de exakt likadana kläder på sig. Även om de inte visste då att de några år senare skulle stå med en hel rad indie-bolag och superlativs-generösa recensioner i ryggen så måste man ju ändå säga att ett band född ur en sångerskas tristess över universitetet och viljan att se sig själva och sin musik tryckt på en vinyl, toppat med en trummis som passande nog heter Kit, en sångerska som heter Rebekah Raah samt en utstrålning som ger känsla av att de lika gärna spelar hemma i vardagsrummet som för en stor publik gör ju denna osminkade musik till ett klart vinnande koncept.

Det går inte riktigt att sätta fingret på vad det är, Rebekah Raahs karakteristiska och obekymrade rörelsemönster på scen, den ärliga och nonchalant säkra rösten som fullbordar den elektrotoppade musiken eller det faktum att detta band framgår som lite DIY punk/garage fast indie-pop gör att musiken känns som något som bara kanaliseras genom bandet och rakt in i hjärtat för att stråla ner i fötterna på ett sätt som gör det närapå omöjligt att stå still. Blundar du kan du nästan känna lukten av valfri källarbaserad underground indie-klubb där man tidig morgon fortfarande dansar ogenerat. Så släng på dig dina äldsta cheap mondays och en skitig t-shirt, stoppa undan problem och tråkiga bekymmer en stund och dansa bort natten tillsammans med Rebekah, Ian, Mike och Kit till en musik jag närmast skulle vilja kalla för ren och skär garage-indie helt enkelt.

HEMSIDA
www.myspace.com/strickencity

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2009

eugene-mcguinness

14 februari 2009 – Stockholm, Strand/Daydream Nation
15 februari 2009 – Oslo, Garage Bar

Eugene McGuinness springer cirklar runt andra musiker. Hans eklektiska, inspirerade och känslofyllda låtskrivande har ett bäst före-datum som sträcker sig långt längre än vad du föreställer dig och då han lär ha en lång karriär framför sig, är det bara att tacka och ta emot.

Den unge Liverpool-baserade musikern är nämligen bara 23 år gammal i år men det är lätt att tro att han är långt äldre och mer väderbiten än så. Hans musik är den totala motsatsen till förutsägbar och han är en av de musiker som helt enkelt är briljant, och behöver därför inte, i något dammigt Oasis-manér, slå sig på bröstet för att basunera ut budskapet. Musiken talar för sig, och Eugene McGuinness har rakt igenom fått strålande recensioner både på sin debut EP som släpptes 2007, och det efterlängtade debutalbumet som kom i oktober förra året.

Eugene McGuinness är lika överraskande och nervkittlande som en bergochdalbana. Texterna passar alltid som hand i handske till musiken och McGuinness bjuder för det mesta på snillrika vardagsbetraktelser.

Nedan kan du se videon till Eugenes låt “Moscow State Circus”.

McGuinness är varken singer/songwriter eller traditionell popartist. Han är heller inte gammaldags, även om historiens vingslag ibland kan höras i hans musik. Många kritiker ställde sig frågande till hur en så ung man kunde låta så gammal, men enligt Eugene själv så betyder det ingenting. I slutändan är han en brittisk musiker som kallas poppoet i pressen, men som själv mest tycker att han skriver poplåtar. Och när resultatet är så pass bra som vad McGuinness presterar, så kvittar det vad du kallar det. På spelningarna i Stockholm och Oslo uppträder Eugene McGuinnes solo.

HEMSIDA
www.myspace.com/eugenemcguinness85

BILJETTINFORMATION
Stockholm. Inget förköp, 80:- i dörren
Gratis entré i Oslo

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2009

svedala-music

Den 1 februari lanserar Sony Music en ny svensk label under namnet Svedala Music som kommer att drivas av Mr Radar Music Group genom ett unikt samarbetsavtal.

Svedala Music är en del av ett långsiktigt samarbetsavtal mellan Sony Music och Mr Radar, där Mr Radar kommer att tillhandahålla A&R-tjänster (Artist & Repertoire) för ett antal utvalda Sonyartister. Mr Radars uppgift är även att, med Norden som bas, hitta och utveckla nya artister för internationell lansering. Labeln ägs av Sony Music men drivs som en independentlabel av Mr Radar i nära samarbete med Sony Music Sverige.

Mr Radar kommer att rapportera till Sony Music Sveriges nye VD Hasse Breitholtz samt Sony Music International i London.

Hasse Breitholtz kommenterar:

-Det här är en av Sony Sveriges nya storsatsningar som innebär ett viktigt och fantastiskt spännande steg mot att ytterligare stärka vår artistrepertoar i Sverige såväl som internationellt, men också ett steg närmare vår framtid som ett heltäckande musikbolag. Jag är stolt över att än en gång få möjlighet att jobba med Sveriges bästa A&R-team som jag firat stora framgångar med under årens lopp.

Mr Radar har tills nu drivits av tre ägare. Managern och musikförläggaren Daniel Larsson har bakgrund från bland annat Murlyn Music där han tillsammans med Christian Wåhlberg jobbade med låtskrivare och producenter som Bloodshy & Avant och Anders Bagge, som under denna tid producerade artister som Jennifer Lopez, Britney Spears, Jordin Sparks, etc. Torbjörn Sten, A&R och entreprenör, är grundare av legendariska Diesel Music där han rönte stor framgång med artister som Titiyo, Lisa Nilsson, Mauro Scocco, Eagle-Eye Cherry, Koop och Esbjörn Svensson Trio. Torbjörn är även en av grundarna och delägare i det internationellt framgångsrika engelska förlaget Kobalt Music. Den tredje ägaren är filmproduktionsbolaget Efti vars debutfilm “Låt den rätte komma in” belönades med fem guldbaggar och en mängd internationella filmpriser.

Från och med 1 februari blir Per Lindholm från Sony Music Sverige den fjärde delägaren i Mr Radar Music Group. Per har de senaste 15 åren etablerat sig som en av Sveriges tyngsta A&R med signingar som Kent, Sahara Hotnights, Christian Walz, Marit Bergman, samt A&R-ansvarig för Bo Kaspers Orkester, Peter LeMarc med flera.

Per Lindholm säger:

-Att gå in som partner i ett litet, kreativt företag som Mr Radar känns oerhört inspirerande. Att samtidigt ha förmånen att fortsätta jobba med flera av de artister jag arbetar med idag, Hasse Breitholtz och resten av den kompetenta arbetsstyrkan på Sony Music, känns som ett perfekt scenario. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba med Daniel och Torbjörn på Mr Radar där vi kommer att kunna erbjuda fantastiska utvecklingsmöjligheter för artister.

Arbetet för Sony Music kommer drivas av Daniel Larsson, Torbjörn Sten och Per Lindholm.

Torbjörn Sten och Daniel Larsson:

-Vi är oerhört glada att Sony Music gör en sån här satsning på A&R-sidan. Med Sonys globala organisation i kombination med vår expertis inom olika områden har vi nu en komplett plattform för att kunna utveckla artister, såväl lokalt som internationellt.

Sony Music Sverige fortsätter att driva övriga lablar med den befintliga A&R-avdelningen med målet att utöka verksamheten, att attrahera och framgångsrikt förvalta svenska artister.

Mr Radar Music Group AB grundades i mars 2008 och är ett nytt musikbolag baserat i Stockholm, med en musikförlag och management setup. Med Skandinavien som bas, identifierar och kontrakterar Mr Radar talang såsom låtskrivare, producenter och artister för internationell exploatering. På kort tid har Mr Radar redan haft en singel på Top 40 Mainstream Radio Chart i USA samt fyra synchar på samma singel. Vidare jobbar Mr Radars låtskrivare med kända låtskrivare som Cri$tyle (Mariah Carey, Janet Jackson, Brandy, Natasha Bedingfield), Claude Kelly (Leona Lewis, Akon, Britney Spears). Mr Radar har även framgång med flera singlar och albumspår i Japan. Daniel Larsson är VD i Mr Radar Music Group och Torbjörn Sten är styrelseordförande.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2009

För första gången gör Oslo Filharmoniska Orkester en längre turné för Rikskonserter i södra Sverige. Denna kanske internationellt högst rankade av symfoniorkestrarna i Norden framträder med internationellt anlitade norske dirigenten Eivind Aadland, den unga violinisten Vilde Frang. På programmet vid sidan av moderna och romantiska klassiker står ett nytt verk av norrmannen Jon Øyvind Ness. Ett efterlängtat och ovanligt gästspel.

Vilde Frang hör till Norges mest lovande unga violinister och har nyligen turnerat med Anne-Sophie Mutter. Hon tolkar Prokofjevs suggestiva violinkonsert nr 2 från 1935. På programmet i övrigt står Dvoráks populära symfoni nr 9 “Från Nya världen”.

Oslo Filharmoniska Orkester har en historia som går tillbaka till 1870-talet. Den blev fast institution 1919 och fick 1995 status som norsk nationalorkester. I konserthuset i Oslo ger orkestern sedan 1977 årligen 60-70 konserter. De senaste decennierna har orkestern turnerat flitigt och gjort en lång rad skivinspelningar bland annat under ledning av Mariss Jansons. Amerikanske André Previn, som var chefdirigent 2002-2006, ledde orkestern i en omfattande USA-turné år 2005, då Norge firade 100-årsjubileum. 2006 blev Jukka-Pekka Saraste chefdirigent. Turnéer och inspelningar finansieras av Hydro, orkesterns huvudsponsor sedan 1990.

Eivind Aadland är en av Norges ledandedirigenter, chefdirigentoch konstnärlig ledare förTrondheims symfoniorkester. Han arbetar även regelbundet med många andraorkestrar i Skandinavien samt i övriga Europa, bland anant i Frankrike och Tyskland.Aadland var ursprungligen violinist och konsertmästare hos Bergens filharmoniker innan han studerade för Jorma Panula och uppmuntrades av Mariss Jansons i sin dirigentkarriär. Som violinist studerade Aadland med bland andra Yehudi Menuhin, med vilken han även spelat tillsammans i kammarmusiksammanhang.

Vilde Frang debuterade offentligt tio år gammal med Norska radioorkestern för att två år senare på dirigenten Mariss Jansons inbjudan debutera med Oslos Filharmoniska Orkester. Hon har sedan dess framträtt som solist med en rad orkestrar i Skandinavien och övriga Europa samt vid många prestigefyllda festivaler. I oktober turnerade Vilde Frang i USA tillsammans med Anne-Sophie Mutter och Camerata Salzburg och framträdde därefter med Maxim Vengerov hos Bergens filharmoniker. Sedan 2003 uppbär hon Anne-Sophie Mutter stiftelsens stipendium och tilldelades Norska Solistpriset 2009.

Turné 2009:
7/2 Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress kl. 19.30 (Uppsala Konsert & Kongress)
8/2 Stockholm, Konserthuset kl. 15.00 (Stockholms Konserthusstiftelse)
10/2 Växjö, Konserthuset kl. 19.00 (Musik i Syd i samarbete med Växjö kommun)
11/2 Linköping, Konsert & Kongress kl. 19.00 (Arenabolaget i Linköping AB)
12/2 Göteborg, Konserthuset kl. 19.30 (Göteborgs Symfoniker AB)
13/2 Vara, Konserthuset kl. 19.30 (Vara Konserthus)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 27th, 2009

sebastian-karlsson

Sebastian Karlsson följer nu upp sina tidigare två guldsäljande album: Sebastian och The Vintage Virgin med en tredje fullängdare. Precis som tidigare har Sebastian samskrivit med låtskrivaren och producenten Peter Kvint men med på nya skivan finns även låtar som helt och hållet är Sebastians egna. Sebastian valde dessutom att arbeta med en annan skivproducent den här gången: Ronald Bood (Mando Diao, The Plan, Sugarplum Fairy bl a). – ett beslut som Sebastian är mycket nöjd med. Bood har kryddat låtarna med det där lite råare soundet som Sebastian är ute efter. Efter ett och ett halvt års arbete i studion kommer albumet “The Most Beautiful Lie”.

– Jag ville att hela processen med skapandet av plattan skulle få ta längre tid den här gången, göra det mer på riktigt och ge skivan mycket mer av det som är jag, säger Sebastian.

Singeln “My Getaway” släpptes redan i höstas (videon till denna kan du se längre ner), och två veckor före albumrelease släpps låten “Serial Lovers” digitalt. Skivan som kommer i slutet på januari följs upp av en klubbturné under våren samt – om Sebastian själv får bestämma – en sommarturné och en höstturné.

Den 25 februari inleds vårturnén på Sticky Fingers i Göteborg och avslutas i Lund den 7 mars.

Hemsidor:
www.sebastiankarlsson.se
www.myspace.com/sebastiankarlsson

Speldatum:
Onsdag 25 februari – STICKY FINGERS, GÖTEBORG
Torsdag 26 februari – SKYLTEN, LINKÖPING
Fredag 27 februari – SIGURDSG. 25, VÄSTERÅS
Lördag 28 februari -LOTUS, ESKILSTUNA
Onsdag 4 mars – KÄGELBANAN, STOCKHOLM
Torsdag 5 mars – METROPOL, HULTSFRED
Fredag 6 mars – PALLADIUM, VÄXJÖ
Lördag 7 mars – MEJERIET, LUND

Biljetterna till turnén släpps den 27 januari och säljs via Ticnet, www.ticnet.se, samt lokala Ticnet-ombud. Bokade biljetter kan lösas ut hos valfritt ATG-ombud.

Åldersgräns: 13 år. Eskilstuna och Hultsfred, 18 år.

...