Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 23rd, 2009

totalt-javla-morker

Hardcorebandet Totalt Jävla Mörker från Skellefteå spelar just nu in sitt fjärde album vilket kommer släppas senare i år via Malmö-baserade Regain Records. Bandets basist Victor Brandt befinner sig dock för närvarande i Nordamerika där han turnerar med det norska black metal-bandet Satyricon. Nedan ser du videon till låten “Kall Värld” från deras senaste självbetitlade platta.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Jan 23rd, 2009

Idolvinnaren och den maltesiska Eurovision Song Contest-deltagaren Kevin Borg klev denna vecka upp på förstaplatsen på singellistan med sin “With Every Bit of Me” vilken spelats flitigt i både radio och TV den senaste tiden. Nedputtad till andraplatsen blev Lady GaGa med “Poker Face” och Katy Perry fick också känna sig slagen av Kevin Borg när även hon halkade ner en plats med “Hot ‘N’ Cold”. Lars Winnerbäck tog ett gigantiskt kliv upp på sjätteplatsen med sin duett med Miss Li – “Om du lämnade mig nu”.

På albumlistan ligger fortfarande dandsbandshjältarna Scotts i topp medan andraplatsen intogs av nykomlingen Antony & The Johnsons som verkar kunna se fram emot en stor succé med sitt album “The Crying Light”. Längre ner ser du en video för deras något äldre låt “You Are My Sister”. Grammisvinnaren Anna Ternheim klättrade upp ytterligare en placering till en bronsnotering med sitt album “Leaving On A Mayday”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 23rd, 2009

Opeths keyboardist Per Wiberg erbjuder sina tjänster till doom metal-bandet Krux för två spelningar i slutet av januari – på Harry B James i Stockholm den 29 januari och på O’Leary’s i Gävle den 30 januari. Han hoppar in istället för Carl Westholm (Carptree, Abstrakt Algebra, Candlemass) eftersom han verkar som läkare i Afrika. Detta blir de sista spelningarna med Krux innan de ger in i studion för att spela in sin tredje platta någon gång nästa vinter. Krux består av:

Mats Levén (Yngwie Malmsteen, Therion) – Sång
Jörgen Sandström (Entombed, Grave, The Project Hate) – Gitarr
Fredrik Åkesson (Arch Enemy, Opeth, Tiamat) – Gitarr
Leif Edling (Candlemass) – Bas
Peter Stjärnvind (Entombed, Nifelheim) – Trummor

Nedan ser du Krux spela live på Kafé 44 i Stockholm den 25 mars förra året.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 23rd, 2009

Sedan igår kväll streamar MySpace Music exklusivt det skotska indierockbandet Franz Ferdinands tredje album “Tonight: Franz Ferdinand”. Detta ger alla fans en chans att höra plattan innan den släpps i butikerna på tisdag den 27 januari.

Franz Ferdinand bildades i Glasgow 2001 och slog igenom 2004 med sin singel “Take Me Out” vilken nådde en tredjeplats på den brittiska singellistan. Samma placering nådde även deras följande självbetitlade debutalbum på albumlistan. Samma år vann de Mercury Music-priset och två utmärkelser på BRIT Awards.

Du hittar ytterligare information och kan streama albumet på bandets MySpace-sida.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 23rd, 2009

Nu när Lotta Engberg tagit ledigt passar vikarierande Harald Treutiger på att möblera om i studion – fast de stora vinsterna har han inte rört. I söndags skickade han bland annat en check på tre miljoner kronor till Ängelholm och denna vecka erbjuder han en spelare en hel årslön som vinst. Precis som i förra veckan har Harald bjudit in en dam i intervjusoffan – och precis som då är hon musikaliskt begåvad: Åsa Jinder kommer till Göteborg för att synas i sömmarna av Harald.

I söndags skickade Harald Treutiger ut stora vinstsummor till lyckliga BingoLotto-vinnare runt om i landet. Till helgen har han siktet inställd på att göra detsamma – fast nu har han också utökat antalet vinster.

– I finanskrisens spår tyckte jag att det kunde vara lämpligt att lotta ut ännu mer pengar. Därför har jag med en egenkomponerad vinst i söndagens program. Jag kommer att lotta ut en hel årslön i vinst, säger Harald Treutiger som på söndag gör sitt sista BingoLotto.

Haralds specialvinst är värd hela 240 000 kronor, efter skatt.

Artisten, kompositören och författaren Åsa Jinder sätter på söndag kosan mot Göteborg och BingoLotto. Harald Treutiger har lovat att vaska fram ännu okänd information om Åsa, som minst sagt, har många strängar på sin lyra. Att hon skriver och framför fina svenska folkvisor är allmänt känt, men vad döljer sig bakom författaren och poeten Åsa? Bollnäs Bandy får ett extra tillskott i kassan denna vecka då Åsa valt att skänka 10 000 kronor till föreningen.

Maxvinsten – tre miljoner kronor – åkte Ingrid Frisberg från Ängelholm hem med efter förra veckans finalspel. Finalspelet denna vecka spelas av Olov Stafström från Ilsbo.

BingoLotto sänds på söndagar i TV4 Plus, klockan 19.00 – 21.00.

Åsa Jinder

Åsa Jinder

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 23rd, 2009

Dagens Nyheter påstod i en artikel i tisdags att kulturutredningen kommer att föreslå en nedläggning av Statens Kulturråd. Betänkandet presenteras i sin slutliga form den 12 februari. De bidrag som kulturrådet handhar och övrig verksamhet kommer i så fall att läggas på andra myndigheter.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 23rd, 2009

Många var de som protesterade mot förslaget om en nedläggning av KY-utbildning Musik & Eventarrangörskap i Nyköping och protesterna verkar ha gett resultat. Det är nu klart att utbildningen får vara kvar sedan regeringen lagt fram ett förslag på ökad satsning på just KY-utbildningar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 23rd, 2009

Den 10 mars släpper Majestad de la Sierra sitt debutalbum “Nueava Ilusion” via skivbolaget Disa. Bandet, som leds av sångaren Humberto Duran och låtskrivaren Luis Diaz, består av flera tidigare medlemmar från duranguense-stjärnorna K-Paz de la Sierra. De har även spelat in en video till sin första singel “Eres Mi Obsesion” vilken kommer att visas i Univision TVs “Don Francisco Presenta”. Du kan själv se videon nedan. I april släpper så även K-Paz de la Sierra ett nytt album med Miguel Galindo (ex-Liberacion) på sång.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 23rd, 2009

ale-moller-band-2007

För sjunde gången är det dags för älskare av folkmusik, folkdans och folkfest att besöka sjunde himlen.

Det är alltså bestämt, det blir folkmusikfestival i Linköping hösten 2009. Närmare bestämt 9-10 oktober och platsen är som vanligt Folkets Park, Cupolen.

Studentspelmanslags-VM fortsätter, fjolårets succéartade danstävling får en uppföljare, Scendansforum spanar vidare bland folkinspirerade dansgrupper, verkstäder i allt från argentinsk tango till schottis ordnas, skickliga spelmän och sångare lär ut hur man gör, minst ett fyrtiotal akter uppträder…

Redan nu är två tunga namn klara. Ale Möller Band förenar sväng, pondus och naturlig musikalisk finess från olika delar av världen. Bazar Blå kontrasterar Johan Hedins vidunderliga nyckelharptoner med Fredrik Gille och Björn Meyers snitsiga rytmsektion.

Med glädje ser vi tillbaka på senaste upplagan. Stämningen var på topp, artister toppresterade, dansen träddes otaliga varv – allt var som vanligt alltså. De ljudproblem som fanns, kommer med en kraftansträngning åtgärdas till årets festival. 2008 sattes inte nytt publikrekord – 3250 besökare räknades in fördelat på två dagar – dock toppades resultatet endast året innan.

Folkmusik i Linköping är den ideella förening som fortsätter förvalta folkkultur, dels genom att arrangera Linköpings Folkmusikfestival, dels med program övriga delar av året.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 23rd, 2009

cecilia-klingspor

Cecilia Klingspor är en kreativ och excentrisk sångerska och låtskrivare. Bland annat driver hon grupperna Loulou och Hildegards och gör regelbundet musik till barnradion. Hon är en utpräglad liveartist som älskar scenen och har spelat på allt från events i Chicago och nattliga spanska fiestas till Riddarhuset i Stockholm och på olika behandlingshem. Den 29 januari gör hon en konsert på Södra Bar i Stockholm och den 4 februari solodebuterar hon med albumet “Ovanför molnen” producerat av Johan T Karlsson från Familjen.

“Ovanför molnen” är inspelad live på udda platser under enkla förhållanden; i ett gammalt hus i Dalarna, nattetid i en träkyrka och i köket till Fläskkvartettens replokal. Cecilia sökte efter miljöer som var fristäder från den intensiva storstadspulsen. Atmosfären från dessa platser har färgat inspelningen, men ändå inte brutit kontakten med nuet. Akustiska instrument möter den varsamt elektroniska produktionen.

På albumet medverkar bland andra Örjan Högberg och Mattias Helldén från Fläskkvartetten, Benjamin Quigley från Deltahead samt multiinstrumentalisterna Daniel Bingert, Thomas Hallonsten och Emma Nordenstam.

Första singeln från albumet heter “Gammelfarmor”. Längre ner ser du henne framföra låten live på Melloboat-kryssningen förra året ackompanjerad av Emma Nordenstam (cello) och Emika Klasdotter (sång).

Den 29 januari kl. 19.00 är det releasefest för “Ovanför molnen” på Södra bar, Södra Teatern i Stockholm. Cecilia Klingspor, Emma Nordenstam och Systrarna Loulou står på scen kl 20.00.
Fri entré.

Hemsida: www.myspace.com/ceciliaklingspor
Skivbolag: Vesper Recordings www.vesper.se

...