Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2009

hide-the-knives-500

Rockbandet Hide the Knives från Göteborg/Chicago släpper sin debutplatta i Sverige via Gain Music Entertainment den 11 februari och den är i nuläget en av Sveriges mest förhandsbeställda skivor. Den 5 februari kommer vi också få se bandet i Nyhetsmorgon på TV4 och det kommer att hållas ett releaseparty på Sticky Fingers i Göteborg den 12 februari.

Den 24 januari spelar Hide the Knives på en endagsfestival på Folkets Park i Trollhättan tillsammans med Divison of Laura Lee, Kid Down, Marissa Burns Trey och Early to Bed. Längre ner kan du se bandet framföra singeln “Holy Banner” live på Henriksberg i Göteborg den 24 november 2007.

Hide the Knives bildades så sent som 2007 och blandar svenska melodier med det amerikanska grunge-arvet. Sångaren Glen Gilbert skriver mycket om sin tid i den amerikanska flottan i Mellanöstern vilket starkt präglar debutalbumet. Hide the Knives är:

Glen Gilbert – Sång
Martin Johansen – Gitarr
Ola Lindström – Trummor
Magnus Persson – Bas

Mer information, nyheter och ljudklipp hittas på bandets MySpace-sida.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2009

Den amerikanska organisationen The Parents Television Council (PTC) varnar föräldrar och radiostationer för att spela Britney Spears singel “If U Seek Amy” eftersom de anser att den bryter mot lagen om oanständighet i sändning om den spelas mellan klockan 6 på morgonen och 22 på kvällen. Organisationens ledare Tim Winter säger att om man uttalar låttiteln snabbt så liknar det det berömda F-ordet och att texten inte kan feltolkas. Låten handlar helt klart inte om en tjej vid namn Amy, menar han.

Uppståndelsen kring “If U Seek Amy”, som är den tredje singeln från Britneys senaste platta “Circus” (Jive), har hittills inte stoppat radiostationerna i USA från att spela den på bästa sändningstid. Hennes skivbolag har ännu inte uttalat sig i frågan men de har släppt en annan version av låten där ordet “Seek” har ändrats till “See”. Radiostationen WFLX har dessutom spelat en skämtversion där deras morgonvärd ropar ut sitt eget namn varje gång ordet “Amy” dyker upp i låten.

britney-spears

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2009

amazing-baby

Amazing Baby (US)
20 feb – Malmö, Debaser Malmö
21 feb – Stockholm, Debaser Slussen/Fritz’s Corner

New York-området måste vara tömt på folk nuförtiden – varenda invånare verkar vara med i något rockband. Men som med allt annat skräp som några fyllon uppfinner på krogen går det alltsomoftast inte att lyssna på. Riktigt tidlösa rockband snubblar inte bara in genom dörren så där plötsligt – de utvecklas sakta, noggrant och över ibland smärtsamt lång tid. Förutom psykrockarna Amazing Baby från Brooklyn då. Längre ner ser du musikvideon till deras låt “Head Dress”.

De här skäggaporna har blott lirat tillsammans sedan juletid 2008, men låter redan som om de tror att de äger världen som en annan Barack Obama. Och att döma av deras nukleära livespelningar kommer de nog faktiskt att lyckas. Efter att ha lyssnat på den täta, psykedeliska snurren på den utsökta debut-EP:n ”Infinite Cross” skulle man kunna tro att det här är ett band som skulle ha svårt att duplicera sitt sound live. Ack ack. Så fel du tänker.

Amazing Babys medlemsantal verkar högst godtyckligt – ibland är de fyra, ibland sju, ibland…typ tre – men i centrum står frontmannen och sångaren Will Roan och gitarristen Simon O’Connor. Det är en underbart knasig mishmash att bevittna. Roan är den där enigmatiska Jim Morrisson-minnande shamanen som smyger omkring längs scenkanten och trollbinder med sin peka-ut-i-luften-och-handen-på-höften-dans; tänk en blandning Michael Jackson, Howlin´ Pelle och Gandalf. O’Connor å sin sida ser oväntat nog ut som en metalskalle som trampade in på fel audition, men som har full koll på de snirklande gitarrpassagerna och de elektriska rytmerna.

Knasigt par kan tyckas, men tillsammans med de andra emanerar de så mycket karisma och kraft att man skulle vilja hälla upp dem på flaska och sälja som energidryck.

Med en liveshow från rymden och musik som åker av och an mellan rockreferenserna – ena minuten Rolling Stones med lite electrofuzz eller Bowie på Valium, nästa minut stört klistriga refränger á la Queens Of The Stone Age och 70-psykedlia – kanske det inte är så konstigt att Amazing Babys rykte föregår dem. Här är ett band som turnerar planeten runt utan ett ”riktigt” skivkontrakt. Nä, just det: inget kontrakt med hett bolag (även om ett säkert dimper ned i knät på dem endera sekunden). Amazing Baby är ett sådant där band som bara bildats, lirat, lirat och lirat utan att tänka efter. Att horder av skrikande fans och derglande kritiker ändå slickar deras skor kan väl inte de hjälpa? När Amazing Baby kommer till Sverige i februari kommer vi också att stå där och yla, var så säker.

HEMSIDA
www.theamazingbaby.com

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2009

Taylor Swift toppar Billboards albumlista för sjunde gången med sitt senaste album “Fearless” (Big Machine), något som inte hänt sedan Usher intog förstaplatsen inte mindre än nio gånger år 2004 med sitt mästerverk “Confessions”. Under veckan som gått sålde “Fearless” i 63,000 exemplar vilket dock innebar en minskning med 11% jämfört med föregående vecka.

Bakom Swift klättrar Beyonce upp på silverplatsen med “I Am … Sasha Fierce” (Music World / Columbia) medan rockgiganterna Nickelback snubblar ner en plats med “Dark Horse” (Roadrunner).

Taylor Swift

Taylor Swift

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2009

satyricon

Norska blackmetal-pionjärerna Satyricon kommer till Sverige! Den 21 april ser vi dem på Klubben i Stockholm. Biljetterna släpps den 26 januari.

Satyricon är bandet som förra året rev ner stående ovationer från den samlade metalkritikerkåren med albumet “The Age of Nero”. Plattan spelades in i samma studio som huserade Metallica för inspelningen av “Death Magnetic”, och om resultatet sa Mattias Kling (Aftonbladet) “Rysligt bra, helt enkelt.”. Längre ner ser du videon till låten “Black Crow On A Tombstone” från detta alster.

Men räkna bort de vanliga blackmetalattributen. Satyricons frontperson Sigurd “Satyr” Wongraven har beskrivits som en snygg metaldandy som kör Porsche och dricker dyra viner. Trots alla motsägelser befäste Satyricon sin plats på black metal-kartan tidigt, kanske redan genom debuten Dark Medieval Times. Idag är de utan tvekan ett av nordens viktigaste bidrag till scenen. I april ser vi dem i Sverige!

Det rapporteras även om en spelning på Folkparken i Mariestad den 17 april.

Konsertinfo:

21.4 Stockholm, Klubben – Fryshuset

Biljettinfo:

Biljetterna kostar 230 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Eventim ombud & callcenter 0771-651 000. Observera att biljettförsäljning inte sker via Ticnet.

Eventims ombud i Stockholm är Stockholm Visitors Board i Sverigehuset, Pet Sounds Records samt Mega Store på Sergels Torg. Övriga ombud i landet hittas på LiveNation.se.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2009

pete-doherty

Den skandalomsusade Babyshambles-sångaren Peter (Pete) Doherty släpper sitt debutalbum som soloartist den 11 mars via Parlophone Records. Albumet heter “Grace/Wastelands” och föregås av den första singeln “Last of The English Roses”. Plattan spelades in i Olympic Studios i London i höstas och producerades av legenden Stephen Street (The Smiths, Blur).

Längre ner ser du Pete Doherty framföra Babyshambles-låten “Albion” live på Glastonbury-festivalen i England i juni förra året. “Grace/Wastelands” gästas av en rad kända musiker, bland dessa flera av bandmedlemmarna från Babyshambles, Blurs gitarrist Graham Coxon och sångaren Dot Allison. Låtarna på plattan är som följer:

 • Arcardie
 • Last Of The English Roses
 • 1939 Returning
 • A Little Death Around The Eyes
 • Salome
 • Through The Looking Glass
 • Sweet By and By
 • Palace Of Bone
 • Sheepskin Tearaway
 • Broken Love Song
 • New Love Grows on Trees
 • Lady, Don’t Fall Backwards

www.frenchdogblues.com
www.myspace.com/babyshambles

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2009
Jonas Kullhammar

Jonas Kullhammar

Mattias Hellberg (ex-The Hellacopters) & The White Moose spelning på Göteborgs Filmfestival, i filmfestivaltältet nu på lördag 24/1 kommer förgyllas lite extra med hjälp av ingen mindre än den framstående jazzmusikern Jonas Kullhammar på blås! Längre ner kan du se Mattias Hellberg & The White Moose framföra “Mermaid Stomp” på Nyhetsmorgon i TV4 i december förra året.

Kvällens spelning tillägnas minnet av Ron Asheton, gitarrist i The Stooges som tyvärr gick bort den 6/1-09. Därmed inte sagt att några Stoogeslåtar kommer att spelas.

Observera att speltiden är 21:00 prick, då det inte finns tillstånd för levande kultur i form av musik efter kl. 22:00!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2009

molotov-jive

Indierockbandet Molotov Jive är aktuella med sitt andra album, “Songs For The Fallen Apart”, som släpps den 21/1. Detta firas med releasespelning den 29/1 på Debaser Slussen i Stockholm.

Molotov Jive har fått mycket uppmärksamhet i media och radio och första singeln “Paint The City Black” roterar flitigt på P3 och studentradio.

Videon till låten snurrar på både ZTV och MTV och du kan själv se den längre ner. Bandet har haft över 80 spelningar i 7 olika länder (Sverige, Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, England och Spanien). De har spelat förband till The Enemy, Sugarplum Fairy och även öppnat för The Arctic Monkeys. I Sverige har bandet synts på scener som Way Out West, Where The Action Is och Peace & Love Festivalen.

Molotov Jive är kända för sin energi på scen. Det här bandet vill du inte missa!

BILJETTINFO
Dörrar 19, på scen 21.
Entré 80 sek. Ej förköp

HEMSIDA
www.molotovjive.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2009

animal-collective

Animal Collective (US)
4 mars – Oslo, Rockefeller
5 mars – Lund, Mejeriet
6 mars – Köpenhamn, Amager Bio

Animal Collective är de fyra bästa vännerna Avey Tare (David Portner), Panda Bear (Noah Lennox), Deakin (Josh Dibb) och Geologist (Brian Weitz), från Baltimore, Maryland. Bandet bildades år 2000, och har på nio år hunnit med flera världsturnéer samt vunnit respekt bland både kritiker och publik. Alla indiekids favoritband hade man kunnat kalla dem.

Längre ner ser du videon för “Peacebone”, den första singeln från deras förra album “Strawberry Jam” (Domino, 2007).

Deras naturliga förmåga att experimentera med popmusik är det som definierar deras sound. De listar gärna gamla och nya influenser, men härmar aldrig någon eller försöker låta retro. Animal Collective har en förmåga att alltid låta som sig själva, unikt, melodiöst, rockigt, psykedeliskt, och med en djup tro på sin egen musik.

Som de själva säger: ”Alla våra skivor kombinerar kärleken för fria ljudtolkningar, elektronika, gospel, skräck, hiphop, soul, pop, galenskap, och för alltsammans till något som (förhoppningsvis) är ibland helt tillfredsställande och andra gånger totalt läskigt och förvirrande. Det viktigaste är dock att det är uppfriskande i denna galna, galna värld.”

Nu är de aktuella med sitt senaste alster ”Merriweather Post Pavilion”. Pitchfork gav skivan 9.6 i betyg och skrev såhär:

“This album, which finds Animal Collective completely owning their unique sound, feels like the crucial next step in that conversation. What they’ve constructed here is a new kind of electronic pop– one which is machine-generated and revels in technology but is also deeply human, never drawing too much attention to its digital nature. It’s of the moment and feels new, but it’s also striking in its immediacy and comes across as friendly and welcoming. Animal Collective have spent the decade following their own path, figuring out what their music is capable of while also working to bring more listeners into their world. On Merriweather Post Pavilion, their commitment has paid off tremendously.”

Animal Collective har gjort sig kända som ett fantastiskt liveband, passionerade och orädda. De har en motvilja att acceptera det normer, och vill gärna förändras och rör sig snabbt framåt, något som lämnar publiken ständigt ovetandes om vad de kan förvänta sig. pelningen på Mejeriet är den enda i Sverige under klubbturnén i mars, och självklart vill vi inte bygga upp förväntningarna, men fan, det kommer att bli galet bra!

SENASTE SKIVSLÄPP
“Merriweather Post Pavillion” ute 30 januari 2009

BILJETTINFO
Lund. Biljetter 185:- + avgift, släpps 22/1 via Ticnet.se

HEMSIDA
www.myspace.com/animalcollectivetheband

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 22nd, 2009

3-ma

3 Ma är ett unikt samarbete mellan tre afrikanska musiker från tre olika kulturer i Marocko, Mali och Madagaskar. Med traditionella instrument skapar de en tät väv av musikalisk kommunikation som de under februari tar på Sverigeturné för Rikskonserter.

Ballaké Sissokoär från Mali och hör till de främsta i den nya generationen koraspelare. Genom att utforska den traditio­nella koramusiken har han utvecklat en egen stil, fylld av svindlande improvisationer och ett raffinerat melodisinne, allt präglat av känsla och uppfinningsrikedom.

Även den marockanska oudspelaren Driss El Maloumi räknas till de allra främsta på sitt instrument. Med stor lyhördhet smälter han samman drag från sin uppväxts berbermusik med stänk av musik från både öst och väst.

Rajery kommer från Madagaskar och spelar vahila (en tubharpa). Han är enhänt sedan barndomen och har därför skapat en egen teknik på instrumentet. Genom att plocka melodier med vänsterhanden och slå an strängarna med höger arm har han funnit ett unikt uttryck. Rajery ser som sin yttersta uppgift att göra vahilan känd utanför landets gränser, och han medverkar ofta i gränsöverskridande projekt smälter hämtar influenser från jazz, rock eller reggae, eller som här i ett möte med två andra afrikanska traditioner.

Tillsammans är 3 MA tre stora musiker som är nyfikna på nya och gemensamma upplevelser i musiken. ” Vad är det för glädje med traditionell musik om man inte har ett utbyte och tar den ett steg till genom att dela med sig? som Driss El Maloumi har sagt.

Turné:
Sö 8/2 kl 19 Stockholm Stallet
Må 9/2 kl 19 Södertälje Estrad
Ti 10/2 kl 19 Hallstahammar Missionskyrkan
On 11/2 kl 19.30 Gävle Konserthuset
To 12/2 kl 19 Surahammar Ramnäs Folkets Hus
Fr 13/2 kl 19 Norberg Kulturhuset
Lö 14/2 kl 19.30 Östersund Gamla Bryggeriet
Sö 15/2 kl 19 Orsa Hembygdsgården
Må 16/2 kl 19 Borlänge Wasabryggeriet
Ti 17/2 kl 19.30 Malmö Inkonst
On 18/2 kl 19.30 Helsingborg Dunkers Kulturhus

...