Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 8th, 2009

Hårdrocksbandet Violent Divine från Norrköping släpper nu den första singeln och videon “Blackheart” från deras kommande album “In Harm’s Way” (Misty Recordings) som släpps den 31 januari. Plattan spelades in med hjälp av Hammerfalls gitarrist Pontus Norgren som producent. Videon producerades av Jonas Andersson från Harpunfilm och den kan du se nedan. Violent Divine spelar på Palladium i Katrineholm den 24 januari följt av en London-spelning en vecka senare.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 8th, 2009

surkin

Surkin (FR) – remixad av Justice, Klaxons och Foals
26 februari 2009 – Oslo, Parkteatret
27 februari 2009 – Stockholm, Debaser Medis
28 februari 2009 – Köpenhamn, Rust

Ed Bangers yngsta superstjärna, tjugoåriga Benoit Heitz, hoppade av konstskolan och flyttade till Paris för tre år sedan. Han bytte ut sin besatthet av rap mot kärlek till hård klubbmusik och blev Surkin, en vacker yngling med perfekt känsla för skitig och brutal electro. Killen som kan starta ett dansgolv var som helst, när som helst alltid.

2006 signades han av Institubes och släppte raskt två skivor, nämligen ”Ghetto Obsession EP” och ”Radio Fireworks”. Responsen var total, inte minst från Ed Banger/Erol Alkan, Boys Noize och Tiga, som spelade Surkins låtar sönder och samman. ”Radio Fireworks” är proppfull med dansgolvshits som varje Disc Jockey med stil har på sin repertoar. Han har dessutom blivit remixad av hjältar som Justice, Klaxons, Foals… listan är oändlig och hypen runt Surkin likaså. Nu är han tillbaka med EP:n ”Next of Kin” och spelningar i Sverige. ”Next of Kin” bjuder på de snyggaste produktionerna, de bästa nittiotalsbeatsen, den knarkigaste technon och det bästa dansgolv du varit med om. En hård bas rakt in i kroppen så att hjärtat hoppar och huvudet exploderar.

BILJETTER
Se respektive spelställe

HEMSIDA
www.myspace.com/surkin

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 8th, 2009

moto-boyI januari byter vi ut klockspel mot hårdrocksgitarr och placerar Moto Boy, några stråkar och ett piano i två favoritkyrkor. Den 25 januari ser vi honom i Uppenbarelsekyrkan i Hägersten i Stockholm och den 27 januari i Caroli Kyrka i Malmö.

När Moto Boy i december förra året släppte minialbumet For Martha började vi fundera på vilket som egentligen var den bästa kontexten för de falsett- och elgitarrkryddade klassiska styckena. Vi hade ju under sommaren och hösten sett Malmös högklackade sweetheart förtrolla publik på både stora festivalscener och mindre klubbscener, men här krävdes något lite extra. Något som var lite större, men ändå enklare. Lite mer eftertänksamt. Ännu vackrare. Precis som For Martha faktiskt låter. Valet föll på två kyrkor, en i Hägersten i Stockholm och en i Malmö.

Moto Boy, Oskar Humlebo, släppte sitt debutalbum i januari 2008 och möttes av idel rosor och beröm. Året blev till en enda lång succé som avrundades med minialbumet For Martha. Albumet innehåller fyra klassiska stycken, bland annat ”Ave Maria” och ”Pie Jesu”, och en helt ny Moto Boy-låt.

I slutet av januari ser vi Moto Boy tillsammans med vänner på stråkar och klaviatur i Uppenbarelsekyrkan och Caroli Kyrka. Det blir andakt, visioner och stora drömmar!

Konsertinfo:
25.1 Stockholm, Uppenbarelsekyrkan i Hägersten
27.1 Malmö, Caroli Kyrka

Biljetter:
Inget förköp.

...
Av Redaktionen
1 kommentar
Jan 8th, 2009

Det göteborgska metalbandet Hostile Cell har släppt en ny video för låten “Nothing” som ni kan se nedan. Videoklippet regisserades av Magnus Peterson från PGF Motion i Borås. Hostile Cell bildades i Göteborg 2006 av Per Romvall, Martin Söderqvist och Eric Olausson. En andra gitarrist vid namn Johan Svensson rekryterades följande år. Basisten Per Romvall lämnade nyligen bandet och de söker i nuläget efter en ersättare.

Debutplattan, med samma namn som bandet, släpptes den första oktober förra året via bandets egna etikett Coreshot Productions med distribution genom Plugged Records. Hostile Cell kommer att spela på Sticky Fingers i Göteborg den 16 januari och på Glassheim i Jevnaker, Norge den 21 februari tillsammans med gamla Kiss-trummisen Eric Singers band Eric Singer Project.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 8th, 2009

Blott nitton år gamla countrysångerskan Taylor Swift toppar för femte veckan Billboards topp 200 med sitt album “Fearless” (Big Machine) vilket den senaste veckan sålde i 90,000 exemplar i USA. På andra plats hittar vi fortfarande Beyonces senaste alster “I Am … Sasha Fierce” (Music World / Columbia). Kanye West har klättrat upp från femte till tredje plats med “808s and Heartbreak” (Roc-A-Fella / Def Jam).

Bland övriga album i topp 10 hittar vi bland annat Nickelbacks “Dark Horse” (Roadrunner) på plats fem och Britney Spears med “Circus” (Jive) på sjätteplatsen. Försäljningen denna vecka har sjunkit med sex procent jämfört med föregående år.

Taylor Swift

Taylor Swift

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 8th, 2009

Det Malmö-baserade prog metal-bandet Andromeda släpper den 27 februari sitt fjärde album “The Immunity Zone” via det tyska skivbolaget Silverwolf Productions. Plattan släpptes i Nordamerika redan förra året av Nightmare Records. Bandets nuvarande medlemmar är:

Johan Reinholdz – gitarr (Nonexist, Opus Atlantica, Skyfire)
David Fremberg – sång (Space Odyssey)
Thomas Lejon – trummor (Embraced)
Martin Hedin – keyboard
Fabian Gustavsson – bas

andromeda

Nedan kan du se flera klipp från Andromedas DVD “Playing Off The Board” vilken släpptes i april 2007 via tyska bolaget Massacre Records.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 8th, 2009

hultsfredsfestivalen

Organisatörerna av Hultsfredsfestivalen har bekräftat att Medelpads rockhjältar Takida och singer-songwritern Frida Hyvönen kommer att spela på årets upplaga av den anrika festivalen.

Takida spelade även på Hultsfred förra året som blev ett intensivt år för det framgångsrika rockbandet. Just nu arbetar de på sitt kommande album som beräknas släppas i maj.

Vinnaren av Nöjesguidens musikpris 2005 – Frida Hyvönen från Robertsfors – har även hon haft ett framgångsrikt år med den kritikerrosade nya plattan “Silence Is Wild.

Bland tidigare bokade artister finns dubbla grammisvinnaren Anna Ternheim och de amerikanska folk-punkrockarna i Dropkick Murphys. I nuläget är följande artister klara för 2009 års Hultsfredsfestival:

– ANNA TERNHEIM [S]
– DROPKICK MURPHYS [US]
– FRIDA HYVÖNEN [S]
– THE HEART STRINGS [UK]
– LARS WINNERBÄCK x4 [S]
– LENKA [AU]
– MAIA HIRASAWA [S]
– MARKUS KRUNEGÅRD [S]
– REGINA SPEKTOR [US]
– SONIC SYNDICATE [S]
– TAKIDA [S]
– TIMBUKTU [S]

Takida

Takida

Från och med 1 januari kostar biljetterna till Hultsfred 09 1390 kronor + förköp. Fast det är ju fortfarande 200 spänn billigare än förra året. Exakt vad slutpriset blir har ännu inte beslutats om.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 8th, 2009

Det amerikanska metalbandet Clutchs skivbolag Weathermaker Music har skrivit ett flerårigt kontrakt med RED Distribution (ägt av Sony/BMG) för Nordamerika. Först ut är det nya albumet “El Rojo!” från The Bakerton Group, ett instrumentalt sidoprojekt som involverar samtliga medlemmar i Clutch där psykadelisk jazz spelar en stor roll. Albumet släpps den 17 februari och där kommer vi också att höra svensken Per Wiberg (Opeth, Spiritual Beggars) som spelar piano och synt på samtliga albumets tio låtar.

the-bakerton-group-el-rojo

Låtlista för “El Rojo!”:
1. Time Horizon
2. Chancellor
3. Peruvian Airspace
4. Bien Classico
5. Life on Lars
6. M(f)HS
7. The Gigantowakhia
8. Work ’em
9. Last Orbit
10. Bill Proger’s Galaxy

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 8th, 2009

Årets tittarmätningar av MMS (Mediamätning i Skandinavien) visar att Melodifestivalen fortsätter att vara det populäraste programmet hos Sveriges befolkning. Inte mindre än sju av de tio mest sedda sändningarna under 2008 stod schlagertävlingen för. Topp tio presenteras nedan. Bland övriga musikaliska inslag kan nämnas Allsång på Skansen (22:a) och Dansbandskampen (47:a).

1. Melodifestivalen final, 4 046 000 (SVT1)
2. Melodifestivalen, delfinal, 3 410 000 (SVT1)
3. Melodifestivalen, delfinal, 3 341 000 (SVT1)
4. Melodifestivalen, delfinal, 3 241 000 (SVT1)
5. Kalle Ankas jul, 3 213 000 (SVT1)
6. Melodifestivalen, delfinal, 3 109 000 (SVT1)
7. Melodifestivalen, delfinal, 3 090 000 (SVT1)
8. Fotboll, Grekland-Sverige 2:a halvlek 3 030 000 (TV4)
9. Eurovision song contest, 2 810 100, (SVT1)
10. Fotboll, Sverige-Ryssland 2:a halvlek, 2 699 00 (TV4)

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 8th, 2009

Magdalena Konefal blev uppmärksammad i samband med tävlingen Metro Music Challenge våren 2008 och juryn motiverade hennes höga placering bla med att hon hade “Grymt skön röst, härligt gung och ball style”. Sen dess så har intresset för hennes musik ökat lavinartat. Hon har flera hundra besökare på sin My Space-sida varje dag och har bla hörts i P3 Lab, P3 Svea, SR Metropol och spelat live i Musikplats Stockholm i P4. Nu är hon färdig med inspelningarna till sin debut EP och firar releasen på Mosebacke den 27 januari . Musiken är en mix av akustiska, samplade och elektroniska sounds. Låtarna har tydliga avstamp i den äldre melodiösa soulen men flörtar vilt med pop och soul som sträcker sig över flera decennier. Texterna får stort fokus och det bjuds även på poetiska inslag och spokenword

Magdalena Konefal uppmärksammades redan under gymnasietiden av lokal media som ung, lovande jazzsångerska. Vid 19 års ålder flyttade hon till Italien och samarbeten med filmmusik-kompositören Maurizio Abeni och Oscarbelönade Luis Bachalow resulterade bl.a i medverkan på soundtracket till filmen La Quindicesima Epistola. En längre resa till Sydafrika gjorde att hon kunde fördjupa sig i intresset för slampoetry och spoken word. Hemma i Sverige påbörjades samarbetet med Povel Ohlsson, (producent till bla Navid Modiri o Gudarna / Cobra Charlie) under 2006 där Magdalena står för allt låtmatrial. Det initiala skapandet resulterade i en rad demoinspelningar bl.a i SR Metropol Nöje och P3 Lab. Våren 2008 uppmärksammades ännu en demolåt av skivbolag och branchfolk genom att kvalificera sig bland topp 20 i tävlingen Metro Music Challenge för osignade artister och juryn skrev: “Blev direkt intresserad. Grymt skön röst. Härligt gung och ball style. Håller bra internationell klass”.

Ep´n ”Mixtape of a life sound 0,5” släpps den 28 januari och firas med spelning på Mosebacke den 27/1.

magdalena-konefal-ep

...