Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 6th, 2009

dreamlandTre av medlemmarna i svenska hårdrocksbandet Dreamland från Göteborg råkade förra veckan ut för en trafikolycka på E6:an precis norr om Varberg i Halland. Gitarristerna Eric Rauti och Nils Olsson samt sångaren Joacim “Jake E” Lundberg var på väg till Andy La Rocques studio Sonic Train när de hamnade i en fyrbils-krock men trots att bilen förvandlades till oigenkännligt skrot så klarade sig samtliga utan allvarligare skador.

Dreamland spelar för närvarande in sitt tredje album efter att ha släppt “Future’s Calling” (2005) och “Eye For An Eye” (2007) för det tyska bolaget Dockyard 1. Deras senaste album spelades in med hjälp av Hammerfalls sångare Joacim Cans i Moonshine Studio och Andy La Rocque i hans gamla studio Los Angered Recordings. Nedan kan du se videon för låten “Fade Away” från deras debutplatta.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 6th, 2009

Umeå-baserade art rock-bandet Cult of Luna har avslöjat titeln på sin kommande DVD vilken beräknas släppas någon gång i vår. “Fire Was Born” kommer att innehålla deras framträdande på Scala i London förra året och en helt ny intervju med bandet.

Photographer: Anna Ledin

Photographer: Anna Ledin


Bandets senaste platta, “Eternal Kingdom” (Earache), släpptes i juni 2008 och är baserad på en äkta journal från ett gammalt mentalsjukhus där vi får följa en patient vars fru mördats. Cult of Luna inleder den 10 februari en veckolång turné i Nya Zeeland och Australien.

Nedan kan du se bandet framföra sin låt “Adrift” på XO Club i Moskva den 21 december förra året samt en professionell video för låten “Back To Chapel Town” från deras album “Somewhere Along the Highway” (Earache, 2006).

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 6th, 2009

Kina inleder det nya året genom att fortsätta att samla poäng som världens enda icke-demokratiska stormakt. Ledande politiker anklagar sökmotorer som Baidu och Google för att sprida porr och annat vulgärt material. Igår meddelade sju kinesiska myndigheter den nya kampanjen som syftar till att hindra företag från att skada moralen och den fysiska såväl som psykiska hälsan hos landets ungdomar.

Vid annonseringen av kampanjen listades nitton internetoperatörer och större webbplatser som misslyckats med att rensa ut vulgärt material trots varningar från kinesisk censur. Bland de utpekade finns den ledande sökmotorn i Kina, Baidu, samt Google som är den ledande internationella aktören på landets sökmotormarknad och Sina.com.

Utspelet är en del av kommunistpartiets arbete med att stävja protester i en tid då den ekonomiska motorn saktar ner och året innehåller en rad känsliga årsdagar, särskilt med tanke på att det är tjugo år sedan det blodiga svaret mot demonstrationerna för demokrati 1989.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 6th, 2009

bruce-springsteenRocklegenden Bruce Springsteen laddar upp inför släppet av hans kommande album “Working On A Dream” (Columbia) den 27:e januari genom att erbjuda sina fans gratis nedladdningar genom Amazon.com och “Guitar Hero”. Plattans tredje singel, “Life Itself”, finns redan nu tillgänglig utan kostnad på Amazon.com tillsammans med en ny video.

Låtarna “My Lucky Day” samt “Born To Run” kommer att vara gratis att ladda ner för de som äger en Xbox 360, PS3 eller Wii’s “Guitar Hero: World Tour” från det att albumet släpps till den 4:e februari och därefter kommer de kosta 2 USD. Eventuella turnéplaner är ännu inte bekräftade.

...