Av Redaktionen
2 Kommentarer
Jan 31st, 2009

johan-palm

Sony Music kan stolt meddela att publikfavoriten och den nya flickidolen Johan Palm från Mjölby nu ingår i bolagets gedigna artistrepertoar.

“Jag har inte sett sån här hysteri sedan Beatles,” sa Laila Bagge om de skrikande fansen som följde den blott 16 år gamla Johan under delfinalerna i Idol 2008.

Längre ner ser du Johan framföra Alice Coopers klassiker “Poison” i Idol den 7 november förra året.

Nu har Johan skrivit kontrakt med Sony Music. Debutalbumet förväntas komma under våren och Johan har precis satt igång arbetet i studion.

“Det är verkligen mäktigt att få släppa sin egen platta, 2009 känns som att det kommer bli ett roligt år. Jag ser fram emot att få jobba med min musik på heltid,” säger Johan.

www.johan-palm.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2009

burst

Kritikerfavoriterna Burst släppte i höstas albumet ”Lazarus Bird” och de har sedan dess nominerats både till P3 Guld och Manifest. Nu är det äntligen dags för dem att turnera i skandinavien. Och det blir inte bara Burst på den här turnén. Med sig har de det tyska musikerkollektivet The Ocean som senast spelade i Sverige tillsammans med Opeth.

Datumen är följande:
22.3 Århus, Train
23.3 Oslo, Garage
24.3 Stockholm, Debaser
25.3 Göteborg, Sticky Fingers

Biljetter:
Biljetter släpps via sedvanliga förköpsställen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 31st, 2009

Nästa vecka uppmärksammar Malmö SymfoniOrkester att den tyske tonsättaren Felix Mendelssohn föddes för 200 år sedan, den 3 februari 1809. Han hyllas med två konserter, där Rainer Honeck från Wienerfilharmonikerna medverkar som dirigent och på torsdag 5 februari även som violinsolist i Mendelssohns Violinkonsert. På torsdagsprogrammet finns även fjärde symfonin, “Den italienska” och den välkända uvertyren till En midsommarnattsdröm. På Efter jobbet-konserten onsdag 4 februari framförs en Oktett samt fjärde symfonin. Veckan avslutas med Nallekonsert lördag 7 februari, denna gång handlar det om dinosaurier till tonerna av bl a John Williams Jurassic Park theme.

RAINER HONECK, DIRIGENT & VIOLINSOLIST
Det har blivit en lika självklar tradition för MSO att gästas av Stehgeiger Rainer Honeck på Trettondagsaftons Wienerkonsert som att se honom i TV-rutan på Nyårsdagen, då som konsertmästare för Wienerfilharmonikerna. Nu återvänder han för att tillsammans med MSO fira Mendelssohns 200-årsdag. Rainer Honeck är född i Nenzing, Österrike, och började spela violin vid sju års ålder. Han vann första pris i Jeunesse Musicale-tävlingen i Wien 1977, vilket gav honom ett studiestipendium från Dr Karl Böhm-stiftelsen. År 1981 började Rainer Honeck spela både i Statsoperans orkester och i filharmonin i Wien. Tre år senare avancerade han till konsertmästartjänsten vid operan och sedan 1992 är han konsertmästare i Wienerfilharmonikerna. Sedan dess har han bl a hunnit med ett antal av de populära Nyårskonserterna som årligen TV-sänds världen över från Musikverein i Wien. Honeck är dessutom välrenommerad som solist och framträder främst i hemlandet, men också runtom i Europa, bl a på Promskonsert i Royal Albert Hall, London samt i USA och Japan. Honeck har spelat in Dvoráks och Mendelssohns violinkonserter tillsammans med Pragfilharmonikerna för skivmärket Pony Canyon. Han är även en aktiv kammarmusiker som ledare för Wiens stråksolister sedan 1982 och som primarie för Wienensemblen sedan 2000, med vilka han gjort ett stort antal radio-, TV- och CD-inspelningar. Den senaste utmaningen för honom har varit att dela med sig av sina många års orkestererfarenheter i rollen som dirigent eller som Stehgeiger (kombinerad violinist och dirigent, ett av de ursprungliga sätten att leda orkestern med stråken som taktpinne). Rainer Honeck ville experimentera med denna gamla metod och har vunnit stort gehör för den hos både musiker och publik bl a i Österrike, Italien och Japan.

Rainer Honeck spelar på en Stradivariusviolin från 1714, ett instrument som ställs till hans förfogande av Bank Austria.

PROGRAM

Malmö Konserthus
Onsdag 4 februari 2009 kl 18.00

Den italienska/Efter jobbet

Malmö SymfoniOrkester
Rainer Honeck, dirigent
Rainer Honeck samt ur MSO: Jörgen Svensson, Håkan Rudner, Klas-Göran Wahlgren, Gunnar Jedvik, Rein Ader, Niels Ullner och Samuli Örnströmer framför Mendelssohns Oktett

Felix Mendelssohn: Oktett
Felix Mendelssohn: Symfoni nr 4, “Den italienska”

———————————–

Malmö Konserthus
Torsdag 5 februari 2009 kl 19.30

Mendelssohn 200 år

Malmö SymfoniOrkester
Rainer Honeck, dirigent & violinsolist

Felix Mendelssohn: En midsommarnattsdröm, konsertuvertyr
Felix Mendelssohn: Violinkonsert e-moll
Felix Mendelssohn: Symfoni nr 4, “Den italienska”

———————————–

Malmö Konserthus
Lördag 7 februari 2009 kl 12.00, 14.00 och 16.00

På liv och död med Al
NALLEKONSERT®

Malmö SymfoniOrkester
Per-Otto Johansson, dirigent
Torbjörn Lillieqvist, nallevärd
Elever från Skånes musik- och kulturskolor medverkar (denna konsert särskilt fokus på tuba)

Maurice Ravel/arr Christoffer Nobin: Boléro
Gullan Bornemark/arr Dan Bornemark: Nallesången
John Williams: Jurassic Park theme
Gustav Mahler: Symfoni nr 3: inledningen av sats 1
Modest Musorgskij: Kievs stora port ur Tavlor på en utställning
Igor Stravinskij/arr Christoffer Nobin: ur Våroffer
Trad arr Björn Claeson: Krokodilen i bilen
Modest Musorgskij: Tuilleries ur Tavlor på en utställning
Antonín Dvorák: Symfoni nr 9, “Nya världen”: inledningen av sats 2
Gioacchino Rossini: ur Uvertyren till Silkesstegen
John Williams: Imperial march
Carl Orff/arr Christoffer Nobin: Olim lacus colueram ur Carmina Burana
Wolfgang Amadeus Mozart: Introitus ur Requiem

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2009

madonna

Madonna spelar på Ullevi i Göteborg den 9 augusti!

Biljetterna släpps den 9 februari klockan 09.00

Madonnas obeskrivligt framgångsrika “Sticky & Sweet Tour” är redan den mest ekonomiskt framgångsrika för en soloartist genom tiderna. Nu adderas ännu en serie av konserter, med start den 4 juli i London. Nedslagen kommer inkludera framträdanden i länder och städer där världsstjärnan aldrig tidigare spelat, såsom Werchter Belgien, Marseille Frankrike, Hamburg Tyskland, Oslo Norge, Helsingfors Finland, Tallinn Estland, Ljubljana Slovenien, liksom Rumänien, Ungern, Serbien och Bulgarien, meddelar Live Nation idag. Vid sidan av dessa gör Madonna, för första gången på 15 år, återbesök i Madrid, München och Göteborg. Senast Madonna spelade i Sverige var 1990, på Eriksbergs Varv i Göteborg.

”Det här är första gången jag förlänger en turné. Jag är mycket förväntansfull inför att få komma ut på vägarna igen, besöka ställen jag aldrig varit på och återvända till platser jag älskar”, kommenterade Madonna de nya turnédatumen.

Världen över har yran runt turnén varit enorm. London Times skrev ”I täten av ligan av sång- och dansgalor står ’queen of pop’ bortom all tävlan”. ”Koreografin, de visuella effekterna och hennes livetalang är i världsklass och ofattbart väl genomförda, intelligenta och med glimten i ögat”, skrev brittiska The Independent.

Under 2008 sågs The Sticky & Sweet Tour av 2,350,285 fans i 58 städer. Turnén innebar en rekordförsäljning av biljetter under 2008, med 650,000 sålda biljetter i Sydamerika, 72,000 i Zurichs Dübendorf Airfield – vilket var den största publiken någonsin att besöka en show i Schweiz – 75,000 i London och fyra utsålda Madison Square Garden (60,364 sålda biljetter).

”De nya datumen kommer i ännu högre grad förstärka Madonnas position som en av de största liveartisterna genom tiderna”, säger Arthur Fogel, Live Nations chairman of Global Music, tillika CEO of Global Touring/Artist Nation.

Som speciellt inbjuden gäst under Sticky & Sweet Tour 2009 kommer publiken att se Paul Oakenfold, som under en lång tid varit ett av de viktigaste namnen inom modern klubbkultur. Han har remixat The Rolling Stones, Madonna, Justin Timberlake, Snoop Dog, Muse, New Order, The Cure, Massive Attack och Elvis Presley, och producerat The Happy Mondays. Tvåfaldigt Grammynominerad finns han att hitta i Guinness rekordbok som världens största DJ. Hans nya album, Pop Killer, kommer ut senare i år.

Madonnas flerfaldigt Grammynominerade album Hard Candy gick in som nummer ett på över 37 länders försäljningslistor.

För komplett information om turnén, biljettsläpp, fanklubb, VIP-paket, merchandise och annat, vänligen besök: WWW.MADONNA.COM

MADONNA 2009 STICKY & SWEET TOUR SCHEMA:

4.7 London, England, The 02 London (biljettsläpp 6 februari)
7.7 Manchester, England, MEN Arena (biljettsläpp 6 februari)
11.7 Werchter, Belgien, Festivalpark (biljettsläpp 7 februari)
14.7 Milan, Italien, San Siro (biljettsläpp 6 februari)
21.7 Barcelona, Spanien, Olympic Stadium
23.7 Madrid, Spanien, Vicente Calderon
28.7 Hamburg, Tyskland, Bahrenfeld
30.7 Oslo, Norge, Vallehovin (biljettsläpp 9 februari)
4.8 Tallinn, Estland, Tallinn Song Festival Ground
6.8 Helsingfors, Finland, West Harbour (biljettsläpp 9 februari)
9.8 Göteborg, Sverige, Ullevi (biljettsläpp 9 februari)
11.8 Köpenhamn, Danmark, Parken (biljettsläpp 9 februari)
13.8 Prag, Tjeckien, Chodov Natural Amphitheatre
15.8 Warsawa, Polen, Bemowo Airport
18.8 München, Tyskland, Olympic Stadium
20.8 Ljubljana, Slovenien, Hippodrome

Biljettinformation:

9.8 Ullevi, Göteborg

Biljetterna släpps måndagen den 9 februari klockan 09.00

Biljetterna kostar 695 – 1195 kr plus serviceavgift och säljs via via Livenation.se, Ticnet tel 077-1707070 eller www.ticnet.se, Got Event Biljett Scandinavium 031-81 10 20, samt direktköp hos Ticnetombud. Observera att det INTE går att köpa eller hämta biljetter hos ATG-ombud.

Max antal biljetter / person: 6.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2009

Spelningen med det tyska metalbandet Edguy i Stockholm den 4 februari har flyttats från Arenan till den mindre Klubben. Detta medför även att antalet återstående biljetter nu är mycket få så har du väntat in i det sista så bör du köpa en biljett snarast. Bandets management gav denna något kryptiska anledning till flytten:

När Tobias fick reda på att spelningen skulle äga rum på precis samma ställe som förra turnén och kom ihåg de märkliga känslor han upplevde på scen så lät han en student av det övernaturliga undersöka platsen. Denne konstaterade att det fanns flera vattenflöden under marken som korsar varandra precis under scenen. Utöver detta så kunde Tobias som praktiserande Feng shui-ist inte gå med på att lägga scenen på andra sidan i lokalen. Han accepterade dock att spela på Klubben och ber om ursäkt för besväret.

Vi har mottagit ett meddelande från Tobias: “Jag vill påpeka att det har absolut ingenting alls att göra med merchandise-andelen på 35% som de tar i den större lokalen vilket skulle ha inneburit att tröjorna hade blivit enormt dyra för våra fans. Det är bara en trevlig bieffekt att de nu blir mycket billigare!”

Nedan ser du musikvideon till låten “Ministry Of Saints” från bandets nya platta “Tinnitus Sanctus”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2009

j-tillman

J. Tillman (US)
4 mars – Stockholm, Södra Teatern
Support: First Ait Kit + Pearly Gate Music (US)

Innan Fleet Foxes blev bandet med stort B var bandets skönsjungande trummis J Tillman artist på egen hand och han har i och med nya skivan “Vacilando Territory Blues” släppt hela fem skivor. Som soloartist är Tillman aningen kärvare än Fleet Foxes, det är en tidlös folkrock med hjärtat i blues/country/rotmusik, som minner om Ryan Adams hjärtskärande storhetstid. I mars får vi se J. Tillman på en av Stockholms vackraste scener, Södra Teatern.

Som sällskap får han duon First Aid Kit – som tolkat Fleet Foxes “Tiger Mountain Peasant Song” på ett föredömligt sätt – och “Pearly Gate Music”, som är Tillmans bror, Zach.

Längre ner ser du J. Tillman framföra låten “Jesse’s Not A Sleeper” live på Sasquatch Music Festival i maj förra året.

BILJETTER
DIREKTLÄNK
Biljetter säljs via Södra Teaterns Biljettkassa på 08-531 99 490 och www.sodrateatern.com. På Scen 20:00.

HEMSIDOR
www.myspace.com/jtillman
www.myspace.com/thisisfirstaidkit
www.myspace.com/pearlygatemusic

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2009

YAMAT0 - The Drummers of Japan 'Matsuri'

Den japanska gruppen Yamato har i mer än tio års tid gjort succé världen över med sina storslagna trumshower. Deras föreställningar har setts av över två miljoner människor i ett trettiotal länder. I vår åker de på ännu en världsturné med nya föreställningen Matsuri – Fiesta! I mars är det Sveriges tur att ta del av deras unika trumspel när Riksteatern turnerar med Yamato. De tretton urstarka slagverkarna leker sig fram på allt från små cymbaler till Wadaiko-trummor som mäter upp till två meter i diameter – allt med samma exceptionella precision och fysik. Sverigepremiär 2 mars på Kulturhuset i Ytterjärna.

Längre ner ser och hör du Yamato från ett liveframträdande i Tyskland.

Yamato gästade Sverige första gången 2007 med showen Shin on, då de var hedersgäster på Kulturfestivalen i Stockholm. Konserten framför Kungliga Operan på Gustav Adolfs Torg lockade mer än 6 000 personer. Yamato hann också med ett bejublat framträdande på Stockholm Water Prize i Stockholms Stadshus för bland annat det svenska kungaparet. Gruppen har blivit en global världssuccé med 1 800 föreställningar och en publik på över två miljoner människor i ett trettiotal länder har sett gruppen.

Yamato grundades 1993 av Masa Ogawa i Nara som sägs vara den Japanska kulturens vagga. Idag hör de hemma i Asuka Village och reser över hela världen med sina traditionella, japanska Wadaiko-trummor. De turnerar med flera dussin trummor, inklusive en Odaiko, gjord av ett stort 400 år gammalt träd. Deras shower visar både instrumentens mångfald och instinktiva attraktionskraft. Upplevelsen är mystisk, direkt, exotisk, underhållande.

Medverkande: Misato Sugiyama, Gen Hidaka, Marika Nito, Maiko Doi, Saori Higashi, Takaoki Masui, Tomoko Kawauchi, Midori Tamai, Tetsuro Okubo, Mika Miyazaki, Satomi Ikeda, Akiko Ogawa och Takeru Matsushita

Föreställningens längd: cirka 2 timmar inklusive paus

Turnéplan Yamato

2009-03-02 Ytterjärna, Kulturhuset, Ytterjärna
2009-03-03 Ytterjärna, Kulturhuset, Ytterjärna
2009-03-06 Östersund, Storsjöteatern
2009-03-10 Umeå, Folkets Hus, Idun
2009-03-11 Umeå, Folkets Hus, Idun
2009-03-12 Umeå, Folkets Hus, Idun
2009-03-16 Linköping, Konsert o Kongress, Konsertsalen
2009-03-18 Skövde, Stadsteatern
2009-03-21 Kungsbacka, Kungsbacka Teater
2009-03-23 Trollhättan, Hebeteatern
2009-03-26 Växjö, Växjö Konserthus, Christina Nilsson-salen
2009-03-28 Halmstad, Halmstad Teater
2009-04-01 Gävle, Gävle Teater
2009-04-04 Säffle, Medborgarhuset, Olof Trätälja teatern
2009-04-06 Falköping, Stadsteatern

...
Av Redaktionen
2 Kommentarer
Jan 30th, 2009

official-secrets-act

Det började med att de fick sparken från jobbet på Operan och bildade bandet APA (Aldrig på arbetet). En fick vara med för att en i bandet var skyldig honom en hundralapp. Sedan slutade de spela ett antal år. Man kan tala om kultband och kultband. Bob Hund står i en klass för sig. I sommar kommer bandet till festivalen Putte i parken i Karlskoga. Dessutom gör heta brittiska Official Secrets Act (OSA) sin första spelning i Skandinavien.

Nedan ser du musikvideon till Official Secrets Acts låt “Girl From The BBC”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2009

Den kubansk-amerikanska sångerskan Gloria Estefan kommer att äras som detta års BMI-ikon vid BMI:s årliga gala Latin Awards. Festligheterna äger rum den 12 mars på The Breakers Hotel i Palm Beach, Florida och är endast öppet för speciellt inbjudna gäster. Bland tidigare pristagare kan nämnas Los Tigres del Norte och Carlos Santana.

gloria-estefan

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Jan 30th, 2009

I onsdags (28 januari) avled Humberto Garcia Hernández, keyboardist och andre vokalist i tierra caliente-bandet Los Player’s från Mexiko. Han blev endast 21 år gammal. Garcia avled i en bilolycka tillsammans med en av bandets anställda. Han var även delaktig i produktionen av bandets nya album “Vuelve Conmiga” vilket ska släppas nästa månad.

...