Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 22nd, 2008

leaves_eyes_dvdÄntligen är den här – den nya dubbel-DVD:n från goth metal-bandet Leaves’ Eyes, bandet som bildades 2003 av f.d. Theatre of Tragedy-sångerskan Liv Kristine och medlemmarna i det tyska bandet Atrocity inklusive hennes nuvarande man Alex Krull. Samlingen består dels av “We Came With the Northern Winds”, en två timmar lång dokumentär om bandet, och dels av “En Saga I Belgia”, en inspelning av deras spektakulära framträdande vid festivalen Female Voices. DVD:n kommer att släppas den 27:e februari nästa år.

Leaves’ Eyes har under sin relativt korta karriär hittills gjort 222 spelningar i inte mindre än 34 länder i Nordamerika, Sydamerika, Mexiko, Australien och Europa. De arbetar för närvarande på sin tredje fullängdare “Njord”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 22nd, 2008

I juni i år avled den svenske jazzpianisten Esbjörn Svensson tragiskt efter en dykolycka. Hans sista inspelning med Esbjörn Svensson Trio – postuma avskedsplattan “Leucocyte” – nådde efter julhandeln GLF:s (Grammofonleverantörernas Förening) gräns för guldskiva i jazzgenren. Vid skivsläppet i augusti klättrade albumet ända upp till andra plats på den svenska albumlistan.

“Leucocyte” har inte bara sålt bra inom Svea rikes gränser. I Frankrike toppade man jazzlistan och i Tyskland har Esbjörns toner resulterat i en platinautmärkelse. Albumet är nominerat till Grammisgalan i kategorin Årets jazz och trion är dessutom nominerad i kategorin Årets kompositör.

esbjorn_svensson_trio

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 22nd, 2008

Under helgen som gick blev YouTube-besökarna utan samtliga klipp från skivjätten Warner Music Group då de valde att plocka bort all sin musik från den populära sajten efter det att de inte kommit överens med YouTubes ägare Google om ersättningar.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 22nd, 2008

Två svenska dödsmetall-veteraner har blivit klara för att spela på Norway Rock Festival vilken kommer att äga rum den 9:e-12:e juli 2009 i Kvinesdal utanför Kristiansand i södra Norge. Det handlar om grammisnominerade In Flames, vilka är ett av festivalens huvudband och Halmstad-kvintetten Arch Enemy med den karismatiska Angela Gossow vid mikrofonen.

Göteborgs stoltheter In Flames har haft ett mycket framgångsrikt år 2008 med bl.a. en stor turné i Nordamerika, sexton europeiska sommarfestivaler med en sammanlagd publikskara av 300 000 människor och avslutningsvis ytterligare en turné i Europa. Deras senaste album “A Sense Of Purpose” har ådragit sig lysnade recensioner och har varit ett av de bäst säljande i Europa och tog sig in på en imponerande 28:e plats på den amerikanska Billboard-listan.

Hittills är följande band klara för Norway Rock Festival 2009:

IN FLAMES
SATYRICON
ARCH ENEMY
W.A.S.P
SONATA ARTICA
DORO

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 22nd, 2008

Metro Station. Tänk er en framgångssaga som utspelar sig helt och hållet på Internet. Som via ett oräkneligt antal YouTube-visningar och miljontals MySpace-lyssningar har hittat hängivna fans världen över. Som det skrivits, hypats och skvallrats om på communities och bloggar ända sedan en låt började snurra runt på Internet för några år sen. Den 8 februari kommer Metro Station till Stockholm och Debaser Slussen. Biljetterna finns ute nu.

Ni vet hur det kan vara när någon börjar snacka om ett band de hört någonstans, någon annan lyssnar och tycker att det låter precis som man vill att musik ska låta. Kanske skickar denne någon vidare en MySpace-länk till en kompis, kanske Googlas det lite och kanske hittas det ett gäng andra som tycker likadant. Metro Stations historia ser ut just precis så.

Det hela började egentligen för tre år sedan när Trace Cyrus (bror till Hannah Montana-stjärnan Miley Cyrus) och Mason Mussos mammor arrangerade en slags blinddate à la rockband åt sina söner. Mason tillbringade då större delen av sin tid sittandes på sitt pojkrum, skrivandes låtar med gitarren i högsta hugg. Trace fyllde dagarna med nya piercingar, tatueringar och rockklubbsbesök. Mötet var till en början inte helt okomplicerat, men den gemensamma nämnaren var att de båda letade bandkompisar och idag är de bästa vänner.

Några fler bandmedlemmar senare är Metro Station ett av världens hetaste up coming-band. De har idag hjälp av bland annat de personer som står bakom Panic! At the Disco och Fall Out Boy. Första plattan släpptes i USA under förra året och den 11 februari kommer den äntligen till Sverige.

Men vi nöjer oss inte där. På plats på Debaser i februari ser vi även svenska Kid Down. Kid Down vann Rockbjörnens MySpace-pris förra året och satt därmed på tronen som ett av Sveriges mest lovande band. I år kom bandets andra platta där Åmål-sönerna höll vad de lovade.

Metro Station + Kid Down = årets julklapp.

Lyssna: www.myspace.com/metrostation
www.myspace.com/kiddown

Konsertinfo:
8.2 Stockholm, Debaser Slussen

Biljettinfo:
Biljetterna kostar 195 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se och Debaser: www.debaser.se.

Åldersgräns: 13 år

Metro Station

Metro Station

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 22nd, 2008

Den jamaicanska dancehall-drottningen Lady Saw ställer in sin Europaturné och därmed också den planerade Sverigespelningen. Lady Saw skulle ha spelat på Klubben i Stockholm den 10 april.

Köpta biljetter återlöses hos respektive återförsäljare fram till den 20 maj.

Lady Saw

Lady Saw

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 22nd, 2008

Sky Larkin

Sky Larkin


5 mars 2009 – Köpenhamn, Rust
6 mars 2009 – Oslo, Garage
7 mars 2009 – Stockholm, Debaser Slussen/Fritz’s Corner

Leeds-trion Sky Larkin är den sortens band som vägrar att sorteras in i ett fack. De har en tidlös och internationell känsla över sin musik, som minner om band som The Breeders, Violent Femmes och Yeah Yeah Yeahs, men samtidigt gör man trion en orätt om man jämför dem med ett enda band. Det är opretentiöst, melodiskt och dansant. Efter ett par singlar på lokala etiketten Dance to the Radio plockades de tidigare i år upp av Wichita Records. Där släpptes under hösten singeln “Fossil”, I och i februari nästa år kommer fullängdsdebuten “The Golden Spike”. Innan skivan spelades in studerade trion på skilda håll, men träffades regelbundet i Leeds och London för att spela med band som Broken Social Scene, The Gossip, Menomena och turnera med skivbolagskollegorna Los Campesinos!, innan det bar av till Seattle och inspelningar med producenten John Goodmanson (Sleater-Kinney, Death Cab for Cutie, Nada Surf) som resulterade i den slagkraftiga och knivskarpa, men samtidigt komplexa och fängslande “The Golden Spike”.

I mars får vi åter (de spelade i Sthlm med The 1990s i januari 2007) se Sky Larkin när de gör tre stopp i Skandinavien.

HEMSIDOR
Sky Larkin
MySpace

AKTUELLT SKIVSLÄPP
Debutalbumet “The Golden Spike” ute februari 2009.

BILJETTER
Se respektive spelställe för biljettinformation.

...