Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2008
Marit Bergman

Marit Bergman

Marit Bergman åker på turné tillsammans med ett piano. Efter några soloframträdanden i somras, samtliga väldigt lyckade, passar nu Marit på att resa hela riket runt på samma sätt. Turnépremiären är i Uppsala den 8 april och sedan besöks ytterligare 13 städer!

Datum:
8.4 Uppsala, Reginateatern
9.4 Linköping, Konsert & Kongress
10.4 Göteborg, Konserthuset
11.4 Vänersborg, Fairfest
12.4 Stockholm, Rival
13.4 Karlstad, Scalateatern
16.4 Växjö, Växjö Teater
17.4 Malmö, Victoriateatern
18.4 Malmö, Victoriateatern
19.4 Borås, Sagateatern
22.4 Gävle, Spegeln
23.4 Västerås, Sigurdsgatan 25
24.4 Luleå, Kulturens Hus
25.4 Skellefteå, Nocks
26.4 Umeå, Idun

Biljetter:
Biljetter släpps via sedvanliga förköpsställen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2008
ZZ Top

ZZ Top

Ryktet gjorde gällande att ZZ TOP bara skulle spela i Karlstad under sommaren, men inget kan vara mer fel. Det är ju på Sweden Rock Festival man skall se världens mest berömda skägg uppträda och självklart låter vi inte er missa detta legendariska band.

Så varsågoda:
ZZ TOP TILL
SWEDEN ROCK FESTIVAL 2009!

Kan ett band bli mer legendariskt? Alla minns vi ZZ Top som bandet bakom 1983 års multi-multimiljonsäljande album “Eliminator” och dunderhitsen “Gimme All Your Lovin'” och “Sharp Dressed Man”. Men låt oss inte glömma att detta bara är toppen på isberget. Denna trio har spelat in sammanlagt fjorton album, samtliga rågade till brädden med obetalbart svängig musik av högsta klass: bluesigast tänkbara hårdrock, eller hårdrockigast tänkbara blues – bägge beskrivningarna fungerar! Och hemma i USA blev bandet stora redan på 70-talet tack vare hits som “La Grange” (1973) och “Tush” (1975) – låtar som sedan dess förklarats som odödliga klassiker även för var europeisk rockälskare.

2009 firar ZZ Top 40-årsjubileum, nu som alltid med originalsättningen intakt: Billy Gibbons (sång/gitarr), Dusty Hill (sång/bas) och Frank Beard (trummor). Hur många band kan skryta med det? Dessutom firar de världsberömda skäggen i de båda förstnämndas ansikten 30-årsjubileum! Dessa saker firar man med att spela in sitt femtonde album med producenten Rick Rubin (Slayer, AC/DC, Johnny Cash med flera), och självfallet med att spela på SRF för första gången någonsin. Garanterat en av festivalens mest efterlängtade debuter någonsin – får ej missas! Det är ju på Sweden Rock Festival dom hör hemma!

HITTILLS KLARA BAND

Heaven & Hell (UK/US)
In Flames (S)
ZZ Top (US)
Dream Theater (US)
Europe (S)
Foreigner (US)
Hammerfall (S)
Motörhead (UK/S)
Johnny Winter Band (US)
Lita Ford (USA)
Volbeat (DK)
Uriah Heep (UK) Obs! Spelar onsdagen den 3 juni
Marillion (UK)
Amon Amarth (S)
Riot (USA)
Blackfoot (USA)
Soilwork (S)
Forbidden (US)
The Outlaws (USA)
The Tubes (USA)
Eric Sardinas (USA)
H.E.A.T (S)
Bullet (S)
Seventh Wonder (S)
Stormzone (Irl)
Torch (S)
Enforcer (S)
The Chair(S)

C:a 50 band tillkommer!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2008
AC/DC

AC/DC

I morse klockan 09.00 släpptes biljetterna till AC/DCUllevi den 21 juni 2009. På mindre än två timmar hade samtliga biljetter sålt slut.

När biljetterna till AC/DC:s två konserter på Globen i februari nästa år släpptes sålde de slut på rekordfart. Förra veckan kunde Live Nation glädjande bekräfta att AC/DC, med bröderna Angus och Malcom Young i spetsen, återvänder till Sverige för en arenaspelning på Ullevi i juni 2009. Biljetterna, omkring 53.000 till antalet, släpptes imorse klockan 09.00 och hade efter knappa två timmar sålt slut.

Tor Nielsen, promotor på Live Nation, kommenterar den enorma efterfrågan: “AC/DC är arenabandens arenaband med en fantastisk liveshow och en gigantisk fanskara. Det är roligt att kunna erbjuda så många möjligheten att se sina hjältar på Sveriges största arena till sommaren”.

För de som inte fått tag på biljetter rekommenderas att hålla ögonen öppna på måndag morgon, då eventuella returer släpps. Det kan även finnas en sista chans via bandets egen fanclub på adressen: https://tickets.acdc.com/.

Biljettinformation:

21.6 Ullevi, Göteborg – SLUTSÅLT

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2008
Sabaton

Sabaton

BULLET och SABATON kommer under våren tillsammans med HAMMERFALL att göra en stor Europaturné med namnet “Any Tour Necessary 2009”!

Turnén börjar i Rijssen, Holland, den 26 februari 2009 och fortsätter genom hela Europa med totalt 26 spelningar. Det hela avslutas i Scandinavium i Göteborg den 27 mars och på Hovet i Stockholm den 29 mars.

Releasen av BULLET´s andra album, det av Nicke Andersson mixade albumet “BITE THE BULLET” resulterade i en 3:e plats på den Svenska Topplistan. Efter släppet turnerade bandet i hela Europa tillsammans med BACKYARD BABIES!

SABATON släppte sitt fjärde album, “THE ART OF WAR”, den 30 maj och har sedan dess turnerat på heltid. Under sommaren spelade de på alla viktiga festivaler och under hösten/vintern över hela Europa och Norden.

Bandet har fått extremt stor uppmärksamhet i Polen på grund av texten till låten 40:1 och hyllas av det polska folket som nationalhjältar!!

Bullet

Bullet


Även här hemma händer det saker! SABATON är nominerade till flera
viktiga musikpriser:

GRAMMIS – Årets Hårdrock

BANDIT ROCK AWARDS – Bästa Grupp och Bästa Album

För att se videon till deras första singel “Cliffs Of Gallipoli” vänligen klicka på följande länk:

http://www.youtube.com/watch?v=oOCe2Y7iVF8

För att se Bullets första video från albumet “Bite The Bullet” på låten
“Dusk Til Dawn” klicka här:

http://www.youtube.com/watch?v=GlWg82aVm14

För turnédatum och annan information:
www.sabaton.net / www.myspace.com/sabaton

Bullet:
www.bullet.nu / www.myspace.com/bulletsweden

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2008

27 april 2009 – Malmö, Debaser Malmö
28 april 2009 – Oslo, Rockefeller
29 april 2009 – Bergen, Ole Bull Scene/Bergenfest
1 maj 2009 – Stockholm, Debaser Medis
2 maj 2009 – Huskvarna, Popadelica

…And You Will Know Us by the Trail of Dead gav oss med EP:n “Festival Thymes” en liten försmak på det som ska komma, nämligen monumentala fullängdaren “The Century of Self”, som släpps 20 februari nästa år. Av de nya låtarna att döma stämmer bandets egna utsago om att de har tittat tillbaka på sina rötter, innan de fastnade i skivbolagens snåriga värld, där pressen att skapa radiovänlig musik alltid fanns närvarande. Nu har bandet brutit med sitt gamla skivbolag, eller ”sitt fängelse” som de själva uttrycker det, och ”The Century of Self” släpps på egna etiketten Richter Scale Records. Skivan är episk i ordets rätta bemärkelse och det märks att Trail of Dead har hittat hem igen. ”De nya låtarna är väldigt personliga,” säger Conrad Keely, en av bandets två grundare. ”Vissa av dem är självbiografiska. Vi bygger på allt vi nånsin har gjort, ser tillbaka på hela vår karriär och hittade mycket inspiration i vår tidiga musik. Vi fortsätter att utveckla vårt koncept och försöker att införliva nya idéer. Vi försökte aldrig att skriva låtar man hör på kommersiell radio. Vi vet att singlar är viktiga för marknaden och det struntar vi i.”

Men Trail of Dead har aldrig brytt sig speciellt mycket. Bandet bildades i Austin, Texas. Första skivan kom 1998 och efter en förbandsturné med Superchunk blev Interscope intresserade och resten är historia. Efter femton år fortsätter Trail of Dead att förnya sig och utvecklas. Vid en punkt i karriären där många andra band skulle vila på sina lagrar och halvhjärtat släppa samlingar med greatest hits har Trail of Dead bara börjat.

Senast vi såg Trail of Dead live i Sverige var på den smått legendariska klubbspelningen under Way Out West 2007. Där skulle bandet spela för en sittande publik på Pusterviksteatern, men redan under första låten var kaoset ett faktum och gränsen mellan publik och band suddades ut. En spelning som alla såg, men bara ett fåtal egentligen var närvarande på. Nu får vi chansen igen.

BILJETTER
180kr + 15kr serviceavgift (205kr i dörren). KÖP BILJETT.
Lugerbiljetter säljs på www.luger.se/biljetter.
Biljetterna säljs även på Pet Sounds, Record Hunter och Sound Pollution.

SENASTE SKIVSLÄPP
Albumet “The Century of Self” ute 20 februari 2009

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2008
Sonic Syndicate

Sonic Syndicate

Sonic Syndicate från Falkenberg har haft ett minst sagt makalöst år. Ett nytt album i form av “Love and other disasters” gick högt upp på den svenska och tyska albumlistan när den släpptes, omfattande turnéer med storheter som Nightwish och In Flames har betats av och i dagarna så passerade deras video till singeln “Jack of Diamonds” en miljon visningar på Youtube vilket få om ens några svenskproducerade videos slår under 2008.

http://www.youtube.com/watch?v=boEypavY46w

I dagarna blev det även klart att Sonic Syndicate åker på en omfattande turné med svenska Deathstars vars album “Night Electric Night” släpps den 30 januari. En turné som sträcker sig över hela Europa i form av 32 datum där givetvis ett par stopp i Sverige är inkluderat.

7 februari – Klubben, Stockholm
(Obs, endast Sonic Syndicate i Stockholm)
8 februari – Brewhouse, Göteborg
10 februari – Tivoli, Helsingborg
14 mars – KB, Malmö

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2008

I slutet av förra veckan försattes det danska bolaget Dicentia A/S i konkurs. Diskussioner förs för närvarande med Sony DACD om ett köp av hela koncernens verksamhet. I Sverige har dotterbolaget Dicentia Sweden 48 anställda i Stockholm och Göteborg men enligt VD Anders Sandström ska inte deras verksamhet påverkas.

Dicentia A/S är marknadsledande inom digital media i Skandinavien. Bland deras tjänster finns tillverkling av DVD och CD samt studiotjänster och system för digital distribution över internet. Bolaget bildades så sent som 2006 genom en sammanslagning av danska SDC DanDisc A/S och svenska DCM AB och har sedermera även inkluderat Tocano/Toft & Fischer A/S i koncernen.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2008

Vid en mottagning på UD presenterades de fem nominerade till Regeringens Musikexportpris vilket kommer delas ut på grammisgalan den 7:e januari nästa år. Handelsministern Ewa Björling fick även äran att överlämna ett speciellt instiftat pris kallat “Lifetime Achievement Award” för mångåriga insatser för främjandet av svensk musik i utlandet till Robert von Bahr som grundat skivbolaget BIS Records vilka sedan starten 1973 levererat klassisk musik av yppersta kvalitet.

Årets fem nomineringar är de gamla Abba-rävarna Björn Ulvaeus och Benny Andersson, årets dubbla UK-etta Basshunter, låtskrivaren / producenten Max Martin, albumaktuella September samt klarinettisten Martin Fröst. Juryns egna motiveringar till nomineringar följer:

”Bra poplåtar är ofta skrivna för att fånga ett magiskt ögonblick i stunden och för att sedan, med så omedelbar verkan som möjligt, snabbt ge det största möjliga genomslagskraft. Det är ytterst få förunnat att kunna skapa pop som både blomstrar i själva nuet och får det eviga liv, som för sångerna och melodierna vidare från generation till generation till generation. Till det exklusiva fåtal som har lyckats med den bedriften hör Björn Ulvaeus & Benny Andersson. År 2008 – mer än 30 år efter det att många av parets klassiska pärlor första gången hördes med ABBA, fortsatte paret oförtrutet att slå nya och fullständigt makalösa rekord. På skiva, på scen och nu även på film.”

”Basshunters techno-pop är på flera sätt en slags motsvarighet till 50-tals rock’n’roll – särskilt i den talande bemärkelsen att många i den äldre generationen varken kan dechiffrera eller förstå sångtexternas alla smarta metaforer och kryptiska teckensymboler. Men att den 23-årige svenska hitmakaren Jonas Altberg trots det har en stor publik runt om i världen bevisades med eftertryck 2008, då han bland annat lyckades placera sig överst på såväl singel- som albumlistorna i Storbritannien. Ytterligare ett antal Topp 10-placeringar i Österrike, Holland, Schweiz, Tyskland, Polen, Tjeckien, Ungern, Rumänien, Bulgarien, Estland, Lettland, Singapore, Nya Zeeland, Sydafrika och Förenade Arabemiraten, samt i alla våra nordiska grannländer, bidrog till ett exceptionellt stort genomslag på YouTube, där Basshunter totalt står för mer 160 miljoner visningar. Ett odiskutabelt tecken på framgång i tiden.”

”Nästan utan att skapa några rubriker på hemmaplan har September de senaste åren lagt grunden till en fantastisk internationell karriär, med otaliga listframgångar världen över – i såväl USA och Kanada som Storbritannien, Tyskland, Polen, Australien och Japan. Megahiten Cry For You har nu passerat en miljon sålda exemplar och totalt haft mer än 30 miljoner visningar på YouTube.
2008 var året som det framgångsrika teamet med sångerskan Petra Marklund, låtskrivaren och producenten Jonas von der Burg med låtskrivarkollegorna Anoo Bhagavan och Niclas von der Burg samt Michel Petré på det svenska skivbolaget Catchy Tunes definitivt markerade sin position på den internationella scenen.”

”Klarinettisten Martin Fröst nomineras till Svenska Musikexportpriset 2008 för ett konstnärskap som förenar virtuositet och stark scennärvaro med lidelsefull marknadsföring av svenska tonsättare och svensk musik. Martin Fröst är en av Sveriges mest eftersökta instrumentalister internationellt sett, hör till skivbolaget BIS bästsäljande artister och är sedan 2006 konstnärlig ledare för en musikfestival i Mora. Med Martin Fröst som ambassadör placerar sig svensk konstmusik på en större arena, och får ett enastående gensvar från såväl den helt unga publiken som de mer rutinerade konsertbesökarna.”

”Redan 1999 – för tio år sedan – tilldelades Max Martin Regeringens Musikexportpris. Året därpå – 2000 – fick han sedan ta emot priset en andra gång, då som en del av Cheirons legendariska studioteam. År 2008 tillhör Max Martin fortfarande en av de främsta spjutspetsarna på den imponerande talangfulla och oerhört begåvade blågula låtskrivarscen som de senaste decennierna har hållit många av de största världsstjärnornas öron och ögon riktade mot Sverige. Under det gångna året har geniet Max Martins oemotståndligt starka melodier och låtar hörts på skiva med bland andra Britney Spears, Pink, Kate Perry, Sugababes och Cyndi Lauper.”

Även Robert von Bahr erhöll en smickrande motivering av juryn:

”Robert von Bahr har sedan han grundade skivbolaget BIS 1973 med lidelse och stort kunnande verkat för att ge svenska musiker och tonsättare en plattform för sin musik. Världsledande svenska artister som Christian Lindberg, Martin Fröst, Sharon Bézaly, Svenska Kammarorkestern, Dan Laurin med flera musiker och ensembler har fått odla sitt konstnärskap och växa med uppgiften, och utgör i dag en självklar del av varumärket BIS. Dessutom förknippas BIS med en rad utländska namn med internationell lyskraft, samtliga representerade med produktioner vilka präglas av stor originalitet och högsta tänkbara ljudkvalitet.
Varumärket BIS har prisbelönats i en rad olika sammanhang, senast Label of the Year 2008. BIS har tack vare Robert von Bahr kommit att bli en betydelsefull marknadsförare av svensk musik och svenska artister, inspelade på högsta tänkbara nivå. BIS skivor – i dagsläget ca 1500 titlar, av vilka von Bahr själv medverkat som producent vid 434 – sålde internationellt sett ca 500 000 skivor under år 2008, distribueras i 46 länder på 5 kontinenter och finns dessutom att ladda ner på de flesta större sajter. Totalt har BIS sedan starten sålt ca 12 miljoner skivor.”

Regeringens Musikexportpris instiftades för tio år sedan (1998) på initiativ av dåvarande handelsministern Leif Pagrotsky. Juryn anno 2008 har följande medlemmar:

Michael Treschow (ordförande)
Fredrik Wetterqvist (UD)
Wera Körner (Rikskonserter)
Sofia Nyblom (musikjournalist för bl.a. Svenska Dagbladet)
Maria Engström (KK-stiftelsen)
Anders Hjelmtorp (ExMS)
Nutta Hultman (SMFF)
Thomas Stenmo (IFPI)
Claes Olson (Musikindustrin)

Bland tidigare vinnare av Regeringens Musikexportpris finns välkända svenska namn såsom The Cardigans, årets nominerade Max Martin, Cheiron Productions, Björn Ulvaeus och Benny Andersson, Roxette, The Hives, Esbjörn Svensson Trio, Anne Sofie von Otter och In Flames.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2008
The Hellacopters

The Hellacopters

Tidigare i år tillkännagav The Hellacopters att de ämnade sätta punkt för sin magnifika karriär som band. Efter tretton år som Sveriges rock’n’roll ambassadörer nummer ett avslutar de en av den svenska rockhistoriens absolut lyckligaste rocksagor med en totalt utsåld Europaturné. De fyra allra sista spelningarna för detta enastående band gick av stapeln på Debaser Medis den 25 och 26 oktober.

Och nu börjar det trilla in nominerigar för bandet!

GRAMMIS – Bästa Grupp och Bästa Liveakt!!

P3 GULD – Guldmicken!

BANDIT ROCK AWARDS – Bästa Grupp, Bästa Album och Bästa Live Akt

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 17th, 2008

antony

19 mars – Stockholm, Cirkus

Den 20 januari släpper Antony and the Johnsons sitt efterlängtade tredje album, ”The Crying Light” (Secretly Canadian 2009), men redan nu kan vi berätta att Antony and the Jonsons kommer till Sverige för en exklusiv spelning på Cirkus den 19 mars.

Antony and the Johnsons har sedan debuten år 2000 spelat i Sverige en handfull gånger, frontsångaren Antony Hegarty har tjusat svenskarna med sin androgyna röst och transexuella utstrålning. Den som besökte Antony and the Johnsons fantastiska spelning i Dalhalla förra sommaren vet att bandet bjuder på en liveupplevelse utöver det vanliga.

Konserten arrangeras tillsammans med Blixten & Co.

BILJETTER
450kr + serviceavgift. Släpps 18 december.
Biljetterna säljs via Cirkus på 08-660 10 20, www.ticnet.se, 077-170 70 70, samt alla Ticnet- och ATG-ombud

HEMSIDOR
www.antonyandthejohnsons.com
www.myspace.com/antonyandthejohnsons

...