Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 15th, 2008

abba-museum

Den globala kärlekshistorien med ABBA blir mer och mer passionerad för varje dag. Inom kort kommer möjligheten att få uppleva ABBA i alla tänkbara dimensioner via en unik upplevelse – ”ABBA the Museum World Tour”. En världsturné står för dörren innan museet permanentas i Stockholm. Var premiärutställningen öppnar är inte klart, men förhandlingar pågår med internationella intressenter. Hela konceptet har möjliggjorts genom att företaget Touring Exhibitions AB köpt verksamheten ABBA the Museum av grundarna Ewa Wigenheim-Westman och Ulf Westman.

Med de stora framgångarna från musikalen och filmen Mamma Mia, DVD och soundtracket i ryggen prepareras nu den utställning som under 2009 ska ge världen en möjlighet att uppleva gruppen mer intimt än någonsin, då ABBA the Museum reser på turné.

ABBA the Museum World Tour kommer att sätta besökarna mitt i ABBAs historia från dåtid till nutid. Det blir en perfekt upplevelse för hela familjen med mycket att se, höra, känna och uppleva. Besökarna kommer bl.a. virtuellt få uppleva hur det är att sjunga ABBA hits på en scen framför en fullsatt stadion, säger Magnus Danielsson, VD Touring Exhibitions.

Utställning blir den enda i sitt slag fylld med musik, original scenkläder, historia, bilder, instrument och mer än 750 föremål från gruppens storhetstid. Anni-Frid Lyngstad, Benny Andersson, Björn Ulvaeus, och Agnetha Fältskog har alla bidragit med föremål. Det blir också en interaktiv upplevelse med den senaste tekniken inom ljud, bild, multimedia och kommunikation.

Vi är glada att den utställning och det interaktiva koncept vi utvecklat tar nästa steg, nu när museet inte blir av som tänkt i Stora Tullhuset i Stockholm. För vår del kommer vi fortsatt att fokusera på konceptutveckling av utställningar, attraktioner, museer med mera där ABBA the Museum blir ett av uppdragen, säger Ulf Westman, grundare av ABBA the Museum och VD Attraction Design AB.

Touring Exhibitions AB stöds av Park & Resorts Scandinavia (ägare av Kolmården, Gröna Lund och Skara Sommarland), Polar Music (bolaget bakom ABBAs original succéer, som idag är en del av Universal Music), Synergera Rättighetsförvaltning AB, Eventum samt Live Nation, världens största live musik företag. VD för Touring Exhibitions blir Magnus Danielsson, som har ett förflutet som Europachef för Feld Motor Sports, tidigare Live Nation Motor Sports. Styrelseordförande blir Staffan Holm, tillika styrelseordförande för Live Nation Sweden och Eventum.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 15th, 2008

Det amerikanska rockbandet Papa Roachs förre trummis David Buckner har stämt bandet, deras skivbolag Universal Music Group samt Cherry Lane Music Publishing för obetalda royalties. Buckner sparkades från bandet i december 2007 och han vill även att rätten löser upp Papa Roach och deras företag. Buckner hävdar bland annat att bandet lånat 210 000 dollar av Broadway Federal Bank utan hans vetskap samt ytterligare drygt 400 000 dollar från Universal för att finansiera inspelningar och en musikvideo.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 15th, 2008

rodney_crowell

Med vidöppet hjärta berättar Rodney Crowell berättelser från livet. Ibland andas och svettas musiken Johnny Cash. I andra fall är den så egensinnig att något liknande inte går att hitta. Den 30 januari ser vi honom på KB i Malmö, den 2 februari på Storan i Göteborg och den 4 februari på Södra Teatern i Stockholm. Biljetterna släpps den 16 december.

En av americanarockens främsta konstnärer. Countrygenrens ständige nytänkare. Rodney Crowell, uppvuxen i Houston, Texas, är en bejublad låtskrivare, producent och sångare. Crowells kommersiella genombrott kom 2001 när albumet The Houston Kid nådde butikerna. Med på plattan fanns bland annat en duett med Johnny Cash, en version på Cash’s egen ”Walk The Line”. Ryktet om Crowell som en av världens bästa och ärligaste låtskrivare och musiker började dock spridas redan 1975 när han utgjorde en del av Emmylou Harris The Hot Band. Idag pratar man om Crowells fyra senaste utgåvor (The Houston Kid, Fate’s Right Hand, The Outsider och Sex & Gasoline) som absoluta mästerverk som även hjälpt den breda skaran att få upp ögonen för honom.

I september i år släppte Crowell sitt fjortonde album, Sex & Gasoline. Albumet innehåller en samling historier som berättas av Crowell själv, men i många fall utifrån en kvinnas perspektiv. Albumet är den första utgåva countryfilosofen inte producerat helt själv. I producentstolen har istället Joe Henry suttit och albumet har mottagit lysande recensioner världen över.

Turnéinfo:

30.1 Malmö, KB
2.2 Göteborg, Storan
4.2 Stockholm, Södra Teatern

Biljettinfo:

Malmö: Biljetterna kostar 275 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet: 077-170 70 70 samt Ticnet- och ATG-ombud.

Göteborg: Biljetterna kostar 260 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se och Storan: www.storan.nu

Stockholm: Biljetterna kostar 320 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se och Södra Teatern: www.sodrateatern.se

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 15th, 2008
Evergrey

Evergrey

Göteborgsbandet Evergrey som just nu är högaktuella med sin senaste platta “Torn” är klara som support till legenderna Whitesnake, när de intar Hovet i Stockholm den 16 dec och Scandinavium i Göteborg den 17 dec.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 15th, 2008

Mando Diao

Mando Diao

I april 2009 ser vi äntligen Mando Diao på svenska scener igen. Den 23 april spelar de på Mejeriet i Lund, den 24 april på Lisebergshallen i Göteborg och den 25 april på Annexet i Stockholm. Biljetterna släpps den 18 december.

I februari släpper Mando Diao sitt femte studioalbum, “Give Me Fire”. Bandet påbörjade arbetet med nya albumet strax innan sommaren och nu, ett halvår senare, är allt färdiginspelat. Albumet har spelats in i Mando Diaos egna, nybyggda studio “De La Santa” i Trångsund samt i Salazars studio i Norsborg. Text och musik är signerat Björn Dixgård/Gustaf Norén och produktionen är ett samarbete mellan Mando Diao och The Salazar Brothers från The Latin Kings.

I fredags hade Mando Diaos nya singel “Dance With Somebody” videopremiär på MySpace. Singeln snurrar a-rotation på P3 och flippades i kanalens ”Flipp eller Flopp” förra veckan. På onsdag, den 17 december, är det livepremiär när Mando Diao medverkar i Morgonpasset i P3. “Dance With Somebody” släpps digitalt den 19 december och albumet “Give Me Fire” ges ut den 13 februari 2009.

Drygt två månader senare åker ett av Sveriges absolut bästa band ut på vägarna. Och precis som vanligt när vi snackar Mando Diao är det mästerlig rock i finaste livekostym som gäller.

Mando Diao är:
Gustaf Norén
Björn Dixgård
Carl-Johan Fogelklou
Samuel Giers
Mats Björke

www.mandodiao.com
www.myspace.com/mandodiao

Turnéinfo:

23.4 Lund, Mejeriet
24.2 Göteborg, Lisebergshallen
25.2 Stockholm, Annexet

Biljettinfo:

Lund: Biljetterna kostar 295 kr och säljs via LiveNation.se, Ticnet: 077-170 70 70 samt Ticnet- och ATG-ombud.

Göteborg: Biljetterna kostar 310 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet: 077-170 70 70 samt Ticnet- och ATG-ombud.

Stockholm: Biljetterna kostar 320 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Ticnet: 077-170 70 70 samt Ticnet- och ATG-ombud.

...