Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 8th, 2008

Om det finns en levande legend idag, så måste det vara Johnny Winter. Mannen från Texas som den 23 februari fyller 65 år är känd dels som musikhistoriens mest berömde albino, dels och främst som en av de mest inflytelserika bluesgitarristerna under andra halvan av 1900-talet. Sedan debuten 1969 har han oavbrutet gått i bräschen för blues i dess ursprungliga form – inte minst då hans egen store hjälte Muddy Waters – men även vågat sig in på mer hårt rockande domäner som på hans största försäljningsframgång ”Johnny Winter And Live” (1970) med själve Rick Derringer på andragitarr. Winters senaste skivsläpp ”I’m a Bluesman” (2004) Grammynominerades och visade att ”den bäste vite bluesgitarristen genom tiderna” fortfarande var ett namn att räkna med. Märkt av sitt hårda liv genomför han numera sina liveframträdanden sittande, vilket inte förtar intensiteten i hans spel det allra minsta. Missa inte en av blueshistoriens största på hans SRF-debut och enda Sverigekonsert i år!

HITTILLS KLARA BAND

Heaven & Hell (UK/US)
In Flames (S)
Dream Theater (US)
Europe (S)
Foreigner (US)
Hammerfall (S)
Motörhead (UK/S)
Johnny Winter Band (US)
Lita Ford (USA)
Uriah Heep (UK) Obs! Spelar onsdagen den 3 juni
Marillion (UK)
Amon Amarth (S)
Riot (USA)
Blackfoot (USA)
Soilwork (S)
Forbidden (US)
The Outlaws (USA)
The Tubes (USA)
Bullet (S)
Seventh Wonder (S)
Stormzone (Irl)
Torch (S)
Enforcer (S)

Drygt 50 band tillkommer!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 8th, 2008

Franz Ferdinand till Cirkus i Stockholm
– ny skiva ute i januari
21 mars 2009 – Stockholm, Cirkus

Franz Ferdinand, Europas mesta poppojkar, släpper äntligen en ny skiva i januari. Franz Ferdinand släppte sin debutskiva 2004 och dess uppföljare i en rasande takt efter, smällde till och blev popgiganter nästan över en natt. Du kan omöjligt ha missat den fullkomliga hypen. Men det är inte ytliga framgångsbekräftelser som gör bandet ständigt kittlande. Här handlar det om musik som skapas av genuint visionära musiker; klyftiga smartskallar som trots sin skärpa inte behöver vifta med forcerade pretentioner för att slå igenom. Det är istället Franz Ferdinands unika förmåga att bygga sin oberäkneliga poprock av modernism, tradition och personlig särprägel som gör att alla springer benen av sig så fort Franz är i stan och sprider stil kring sig.

Bandet gjorde en av sommarens bästa spelningar på Way Out West i år, något så tajt har aldrig skådats. Med militär precision fick de tusentals knän att gunga i takt på Göteborgs största dansgolv, en helt magisk bedrift. I Stockholm blir dansfesten till tonerna av Franz Ferdinands nya låtar, som Alex Kapranos beskriver som väldigt dansanta och med diskokänsla. Det har spekulerats mycket om deras nya sound, men något som är bekräftat är att de kommer ha med sig en stor synth. Spänningen når galna höjder så missa för allt i världen inte denna chans!

BILJETTER
335kr + serviceavgift. Släpps fredag 12e december.
Biljetter säljs via Cirkus på 08-660 10 20 och www.cirkus.se, samt Ticnet på 077-170 70 70 och www.ticnet.se. 13-årsgräns.

HEMSIDOR
www.franzferdinand.co.uk
www.myspace.com/franzferdinand

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 8th, 2008
Sonja Aldén

Sonja Aldén

Sonja Aldén rosas för sin fantastiska röst, sin personlighet och sina låttexter!

Året 2007 lossnade det rejält för Sonja och hon fick sitt välförtjänta genombrott i Melodifestivalen med balladen ”För att du finns” som senare även hyllades som ”årets låt” på Svensktoppen! Samma år släppte hon sitt debutalbum ”Till dig” som snabbt sålde guld, och Sonja erhöll stolt även en Rockbjörn för årets bästa kvinnliga artist!

I oktober 2008 släpptes sedan uppföljaren ”Under Mitt Tak” där Sonja åter igen visar sin styrka som både sångerska, textförfattare, melodimakare! Låtarna “Under mitt tak”, “Du får inte” och “Nån som du” har dessutom redan blivit radiohits!
Hon blev samma år dessutom trippelt Grammisnominerad i kategorierna: “Årets kvinnliga artist”, “Årets nykomling” och “Årets låt” för ”För att du finns”.

Sonja som startade sin musikaliska bana i Adolf Fredriks Musikskola i Stockholm och sedan fortsatte till Södra Latins musikgymnasium har vuxit upp med körsång i alla format!

”Jag älskar ju själv att sjunga i kör, och jag minns hur inspirerande det var när vår kör fick sjunga tillsammans med någon offentlig artist, så nu till min första alldeles egna konsertturné kändes det självskrivet och spännande att bjuda in lokala ungdomskörer att sjunga tillsammans med mig” säger Sonja!

Med sitt senaste album ”Under Mitt Tak” i ryggen åker nu Sonja ut på en riksomfattande konserthusturné under samma namn och i varje stad som Sonja gästar planeras det för att en lokal ungdomskör skall medverka! Information om vilken lokal kör som medverkar i resp. stad kommer att läggas upp på livenation.se så snart det är klart. Biljetterna till turnén släpps den 12 december.

Turnéplan
7.3 Stockholm, Filadelfiakyrkan
8.3 Västerås, Västerås Konserthus
11.3 Vara, Vara Konserthus
14.3 Ystad, Ystad Teater
15.3 Göteborg, Annedalskyrkan
18.3 Norrköping, Louis De Geer-Hallen, Flygeln
20.3 Jönköping, Jönköpings Konserthus
22.3 Örebro, Örebro Konserthus
26.3 Sundsvall, Tonhallen
27.3 Uppsala, Konsert & Kongress

Fler datum kan tillkomma.

Biljetter
Biljetterna säljs via Ticnet 077-170 70 70, www.ticnet.se samt lokal biljettkontor.

...