Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 31st, 2008

Musiknyheter.nu hoppas alla haft ett bra 2008 och önskar alla läsare ett ännu bättre 2009. Gott nytt år!

Vi kommer att inleda det nya året med en förändring av Musiknyheter.nu. Från och med nu kommer alla läsare och besökare ha möjlighet att kommentera och diskutera nyheterna som publiceras. Vi hoppas att ni kommer att uppskatta denna förändring och ber er vara vänliga att använda ett vårdat språk.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 29th, 2008

Oasis bandfoto

Oasis bandfoto

Nyårsafton närmar sig med stormsteg. Därefter väntar ett sprillans nytt år. Plötsligt känns låttitlar som Live Forever och  Don’t Look Back In Anger mer aktuella än någonsin.

Julklappsstressens soundtrack blev I’m Outta Time och nu  är det snart festblåsa och Champagne Supernova som gäller. Eventuellt  också en smula Cigarettes and Alcohol. Och på torsdag, det nya årets  första dag, nynnar vi på Morning Glory samtidigt som vi filar på  nyårslöftena och intalar oss The Importance Of Being Idle.

Kort sagt – det är Oasis som avslutar vårt 2008 och inleder vårt 2009. Med senaste singeln ”I’m Outta Time” som högsta nykomling på årets sista Trackslista är indiepopens giganter aktuellare än någonsin. Förra årets 16 wembleyshower och 300.000 entusiastiska engelsmän i publiken talar sitt tydliga språk. Den 25 och 28 januari gästar bröderna Gallagher Göteborg och Stockholm. Förband på båda showerna är Caesars.  Redan idag börjar förfesten.

Live Nation önskar Er ett gott nytt 2009!

Oasis spelar förutom i Göteborg och Stockholm även i Köpenhamn den 24 januari och Oslo den 27 januari. För mer information, besök: www.oasisinet.com

Biljettinformation:

Biljetter till konserten i Göteborg den 25 januari kostar 495 kr + serviceavgift och säljs via Livenation.se, Ticnet 077-1707070, samt Got Event Biljett Scandinavium, 031 81 10 20.

Biljetter till konserten i Stockholm den 28 januari kostar 345 – 495 kr + serviceavgift och säljs via Livenation.se, Ticnet 077-170 70 70 samt Globenarernorna 077-131 00 00

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 29th, 2008

Dödsmetallbandet Blood Mortized från Stockholm har skrivit kontrakt med Singapore-baserade Vrykoblast Productions. Bland medlemmarna finns bl.a. gitarristen Anders Hansson som spelade med Amon Amarth på deras två första album (“Sorrow Throughout The Nine Worlds”, Pulverised Records, 1996 and “Once Sent From The Golden Hall”, Metal Blade Records, 1998). Bandets nuvarande sättning är som följer:

Mattias Parkkila – Sång (Stigmata, Malfeitor)
Benny Moberg – Gitarr (Malfeitor)
Anders Hansson – Gitarr (Amon Amarth)
Mattias Borgh – Trummor (Embryo, The Wood Ensemble, Crypt of Kerberos, Arcana)

Bandets självbetitlade debutalbum ska släppas i början av 2009.

Blood Mortized bandfoto

Blood Mortized bandfoto

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 27th, 2008

Det japanska bandet Girugamesh bildades 2003 i en förort till Tokyo. Fem år senare har fenomenet J-Rock exploderat och bandet hör till de absolut största inom genren. För drygt ett år sedan gjorde de sitt första Sverige-besök och nu är de alltså åter på väg hit. Ett band man absolut måste se live!

Stad: Stockholm
Venue: Klubben
Datum: 10/5
Biljettsläpp: 20 januari

Girugamesh

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 25th, 2008

Kristinehamns egna hardcorestorheter Burst kommer att ge sig ut på en turné i Europa i februari och mars 2009. Bandet, som släppte sin femte fullängdare “Lazarus Bird” via amerikanska Relapse Records i september i år, slår då följe med tyska The Ocean, Kanadas Bison B.C. och finska uppkomlingarna Medeia.

Turnén har tagit lång tid att planera och den presenteras av Visions Magazine, Fuze och Slam Magazine. Spelningar i Skandinavien planeras för närvarande. Ytterligare detaljer om turnén hittar ni på Tartarean Desire.

Burst

Burst

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 24th, 2008

Svenska thrash metal-bandet The Haunted fortsätter att utöka sitt turnerande för 2009 som ser ut att bli ett intensivt år för göteborgarna. Med start den 2:a april i Kalifornien ger de sig ut på de nordamerikanska vägarna i följe med Nachtmystium, Kylesa och Intronaut. Den månadslånga turnén sponsras av Decibel Magazine och MetalSucks. För närmare detaljer kring turnén var vänlig besök Tartarean Desire.

The Haunted spelade nyligen också in en ny video för låten “Trenches”, tagen från deras senaste platta “Versus” vilken släpptes i september i år.

The Haunted

The Haunted

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 24th, 2008

Musiknyheter.nu önskar er alla en riktigt god jul!

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 23rd, 2008

Heavy metal-bandet Manimal från Göteborg är glada att kunna bjuda på en tidig julklapp till alla fans, i form utav tre nya gig-bokningar!

Gig 1:
The Poodles & Manimal
Var: Tanumstrand, Grebbestad (www.tanumstrand.se)
När: 27 december
Åldersgräns: 18 år
Biljetter: 200kr (www.ticnet.se)

Gig 2:
Manimal
Var: Henriksberg, Göteborg (www.henriksberg.se)
När: 16 januari
Åldersgräns: 18 år?

Gig 3:
Manimal
Var: Hestra Midgård, Borås
När: 13 mars
Åldersgräns: ingen
Biljetter: 20kr

Ni hinner alltså knappt smälta julmaten innan det är dags att dra på sig nitarna och lädret.

Första anhalt; Tanumstrand den 27:e. Då bjuder Manimal och Poodles på jul-show i metal-tappning.

Vi ses där!

Manimal

Manimal

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 22nd, 2008

leaves_eyes_dvdÄntligen är den här – den nya dubbel-DVD:n från goth metal-bandet Leaves’ Eyes, bandet som bildades 2003 av f.d. Theatre of Tragedy-sångerskan Liv Kristine och medlemmarna i det tyska bandet Atrocity inklusive hennes nuvarande man Alex Krull. Samlingen består dels av “We Came With the Northern Winds”, en två timmar lång dokumentär om bandet, och dels av “En Saga I Belgia”, en inspelning av deras spektakulära framträdande vid festivalen Female Voices. DVD:n kommer att släppas den 27:e februari nästa år.

Leaves’ Eyes har under sin relativt korta karriär hittills gjort 222 spelningar i inte mindre än 34 länder i Nordamerika, Sydamerika, Mexiko, Australien och Europa. De arbetar för närvarande på sin tredje fullängdare “Njord”.

...
Av Redaktionen
0 Kommentarer
Dec 22nd, 2008

I juni i år avled den svenske jazzpianisten Esbjörn Svensson tragiskt efter en dykolycka. Hans sista inspelning med Esbjörn Svensson Trio – postuma avskedsplattan “Leucocyte” – nådde efter julhandeln GLF:s (Grammofonleverantörernas Förening) gräns för guldskiva i jazzgenren. Vid skivsläppet i augusti klättrade albumet ända upp till andra plats på den svenska albumlistan.

“Leucocyte” har inte bara sålt bra inom Svea rikes gränser. I Frankrike toppade man jazzlistan och i Tyskland har Esbjörns toner resulterat i en platinautmärkelse. Albumet är nominerat till Grammisgalan i kategorin Årets jazz och trion är dessutom nominerad i kategorin Årets kompositör.

esbjorn_svensson_trio

...