100 Songs expanderar

Det är så enkelt att bolaget ofta får frågan ”Vad är haken?”. Svaret: Det finns ingen!

”100 Songs släpper bara singlar. Inga bindande långa skiv- eller artistkontrakt.
Om vi gillar det vi hör, skriver vi ett enkelt avtal och sedan finns låten tillgänglig över hela världen.”

100 Songs bildades i mars 2012 av Ola Håkansson, Klas Lunding och Ben Malén, alla med lång erfarenhet, stor framgång och näsa för hitlåtar. När sedan nytillträdde VD’n Tommy Leino knöts till teamet i november 2012, började strukturen falla på plats ordentligt.

Idén är enkel: Man hittar låten och släpper den.
Samarbetet med X5 Music gör att man snabbt kan släppa singeln digitalt och göra den tillgänglig över hela världen. Bolagets promotionteam breddar sedan vägen för musiken – inte alltid de rent traditionella. Stor vikt läggs t ex vid sociala medier.

Första singeln som släpptes på 100 Songs, ”Finders Keepers” plockades snabbt upp av EMI i Tyskland och Sverige.
Artisten bakom låten heter Miriam Bryant . Singeln fick snart stor spridning, både bland fans och på radio. I Tyskland klättrade singeln upp till topp 40 på airplaylistan. I Sverige är Miriam utsedd till Årets stjärnskott och debutalbumet släpps i dagarna. Ett rejält kvitto på att man faktiskt inte behöver vänta flera år på ett genombrott.

I november 2012 drog 100 Songs igång satsningen 100 Live, ett återkommande arrangemang för branschfolk, media, artister och musikälskare; en perfekt plattform för osignade artister att visa upp sig för musikbranschen och nätverka. Ytterligare spännande förgreningar och samarbeten i det svenska bolaget kommer att presenteras inom kort. Snart öppnar ett 100 Songs-kontor i Frankrike och Tyskland och England står på tur att öppna egna filialer.

Scroll to Top