100 Monkeys till Sverige

100-monkeys-liveJackson Rathbone är inte bara en av superstjärnorna från TWILIGHT-filmerna, han är också sångare i det superhypeade indiebandet 100 Monkeys från LA. Efter lång väntan från Europeiska fans, som hotat med att åka över till USA och bokstavligt talat ta bandet med sig hit, kan vi nu meddela att de äntligen kommer till Europa och Sverige.

Den 28 november spelar de på Klubben på Fryshuset i Stockholm. Biljetterna finns ute nu.

100 Monkeys bildades 2008 i Los Angeles och skaffade sig snabbt ett namn i underground-kretsar genom sina spektakulära och teatrala spelningar där vad som helst kan hända på scenen. De byter sångare och instrument med varandra var och varannan låt.

Det faktum att en av medlemmarna, Jackson Rathbone, är en av skådespelarna från den enorma film-succén Twilight har såklart inte påverkat bandets popularitet negativt. Men det krävs inte många sekunders lyssning innan man förstår att bandets framgång inte bygger på att man har en Hollywood-kändis med i bandet, utan de gör riktigt bra musik.

SPIN Magazine beskriver 100 Monkeys musik som ”funk rock”, Rolling Stone Magazine kallar det ”tribal sounds with vocals recalling Jim Morrison’s baritone croon” och MTV beskriver bandet som en blandning av ”Iggy Pop and the Raconteurs”.

Den 28 juni släpper de sitt första riktiga studioalbum ”Liquid Zoo” och åker då ut på en lång USA-turné. Med en låtlista som aldrig upprepas och ett band som verkligen vet hur man bjuder på något extra kommer de därefter till Europa och Sverige i slutet av november. Vi tackar och bockar och säger varsågod till er!

Konsertinfo
28.11 Stockholm, Klubben

Mer information om 100 Monkeys Sverige-spelning

Scroll to Top