Willy Clay Band släpper nytt album

willy-clay-band

Var sak har sin tid däruppe… norr om polcirkeln. Man funderar både en och två gånger innan man agerar. Och har man inget vettigt att säga är det bättre att tiga.
Norrländsk mentalitet som medlemmarna i Kiruna-bandet Willy Clay Band vuxit upp med och som kan vara en bidragande orsak till att det tagit hela fyra år att följa upp hyllade debuten ”Rebecca Drive” med nya albumet Blue.

Tillsammans med producenten Ollie Olson (Robyn, Christian Walz m fl) har WCB med varsam hand förnyat sig. Det handlar fortfarande i grund och botten om melodiös rock med country- och americanainfluenser. Det här är musik med rötter, och WCB har skapat sig en alldeles egen nisch.

WCB skivdebuterade 2005 med ”Rebecca Drive”. Ett album som spelades in utanför Nashville med Will Kimbrough som producent och med musiker som Bucky Baxter och Garth Hudson som gäster. Hemma i Norrbotten blev plattan omedelbart en succé och sakta men säkert, tack vare mängder av goda recensioner, ett ihärdigt turnerande och, kanske framför allt mun-till-mun-metoden (detta var innan Facebook) spred sig ryktet om WCB och plattan sålde så småningom bättre än många, betydligt mer hypade, svenska band och artister.

Under resans gång har man hunnit spela, i flera omgångar, i Norge, Storbritannien och USA. Här hemma gjorde de att antal turnéer där höjdpunkterna (åtminstone publikt) var förbandsspelningar till John Fogerty i Piteå och på Globen i Stockholm 2006.

willy-clay-band-blue

28 oktober släpps då Blue, som inte bara ståtar med årets vackraste svenska albumomslag utan som även banar väg åt kommande sverigeturné i januari-februari nästa år. Releasefesten hålls i Kirunas Folkets Hus, lördagen 31 oktober. Det ser dock ut att bli utsålt – om det inte redan hunnit bli det. Ibland går det tvärtom väldigt fort där uppe… norr om polcirkeln.

Rulla till toppen