William Fitzsimmons till Sverige i november

william-fitzsimmons

William Fitzsimmons sägs vara nästa stora singer/songwriter i samma skola som Bon Iver, Elliott Smith och Iron & Wine. Den 4 november kommer Illinois skäggigaste till Sverige för en spelning på Södra Teatern i Stockholm. Biljetterna släpps den 20 augusti.

Uppvuxen med två blinda föräldrar har ljud alltid varit en viktig del av William Fitzsimmons liv. Av sin mamma lärde han sig tidigt allt som fanns att veta om James Taylor, Joni Mitchell, Bob Dylan bland många andra, dock på bekostnad av kunskap och erfarenhet om saker som klasstillhörighet, relationer och rakning. Musiken, som då var en hobby, lades på hyllan under några år till förmån för utbildning och arbete med mentalt sjuka. Med i bilden då fanns billig inspelningsutrustning som William köpt genom insamlade småpengar, men det var inte förrän han tog examen som terapeut som han faktiskt färdigställde inspelningen av debutalbumet ”Until When We Are Ghosts”.

I oktober släpps Fitszimmons första studioinspelade album, ”The Sparrow and The Crow”. Soundet för tankarna till Sufjan Stevens, Elliott Smiths senare låtar och Iron & Wine. Och som vanligt är det lika välskrivet, välriktat och välkomponerat som allt denne speciella man tidigare släppt ifrån sig. Missa inte William Fitzsimmons första Sverigebesök!

Lyssna här: www.myspace.com/williamfitzsimmons

Konsertinfo:
4.11 Stockholm, Södra Teatern

Biljettinfo:
Biljetterna släpps den 20 augusti, kostar 195 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se samt sodrateatern.com.

Rulla till toppen