Way Out West samlade in 100 000 kr till svältoffer

way-out-west-end-hunger

Way Out Wests och Svenska FN-förbundets insamling till förmån för Afrikas horn gav 100 000 kronor till FN:s hjälparbete. En tavla signerad av Håkan Hellström inbringade mest pengar i den internetauktion som genomfördes efter festivalen.

Way Out Wests och Svenska FN-förbundets insamling till de hungrande på Afrikas horn blev en stor framgång. Insamlingsaktiviteter under musikfestivalen och den efterföljande auktionen gav sammanlagt omkring 100 000 kronor till FN:s hjälparbete. De auktionsföremål som inbringade mest var en signerad tavla av Håkan Hellström (2 225 kronor), en konsertaffisch med Rolling Stones från 1982 (2 075 kronor) och en signerad skiva med Kanye West (1 775 kronor). Utöver föremål donerade av artisterna på Way Out West förekom även föremål donerade av konsertarrangören Live Nation och skivbolaget Universal Music.

Anne Poulsen, chef för FN:s livsmedelsprogram i Köpenhamn, tackar alla som har bidragit:
Det kostar mindre än 100 kronor att ge en människa på Afrikas horn mat i en hel månad – de här bidragen hjälper alltså till att rädda hundratals liv.

Tack vare Way Out Wests besökare kan FN också bjuda 16 000 barn på lunch i skolan. Linda Nordin Thorslund, generalsekreterare i Svenska FN-förbundet, tackar arrangörer, sponsorer och restauranger på festivalen för samarbetet:
Insamlingen visar vilken kraft som finns när engagerade människor samarbetar. Människorna på Afrikas horn behöver stöd även framöver och jag vill uppmuntra alla att fortsätta att bidra till FN:s arbete i området.

Läs mer om FN-förbundets insamling på www.fn.se/hunger.

Rulla till toppen