Walter Trout släpper coverplatta

Walter Trout – Luther’s Blues – A Tribute To Luther Allison släpps 10 juni via Mascot Label Group/Provogue Records/Warner Music Sweden som CD och dubbel-LP.

Walter Trouts bakgrundshistoria är som en spännande thriller du inte kan lägga ifrån dig. Den sträcker sig över fem decennier och innehåller spänning, romantik och skräck! Under kapitel som musikaliska fyrverkerier, kritikerrosor och höjda nävar i triumf kan man även läsa om år i periferin och narkotikaberoende. Där finns historien om lärotiden som gitarrist med John Mayalls Bluesbreakers, tiden med Canned Heat som mynnar ut i åren som soloartist som ännu pågår efter tjugofem otroliga år.

Av alla toppar under Trouts liv rankar han nog sina minnen av den legendariske bluesmusikern från Chicago högst. Det är 1986 och han befinner sig då i det palats ovanför Genevesjön där grundaren av Montreauxs Jazz Festival Claude Knobs bjuder på lunch.

”Där sitter vi uppe i alperna,” minns Trout, ”i denna enorma sal tillsammans med John Mayall, Buddy Guy, Junior Wells, Robert Cray, Otis Rush, och medans vi äter underhåller Dr John oss vid pianot. Jag satt tillsammans med Luther Allison och vi fick väldigt fin kontakt. Han var helt fantastisk,” fortsätter han, ”och när jag sedan fick se honom lira vart jag fullständigt knäckt av hans energi och hur hängiven sin musik han var. Ett verkligt unikum. Vi spelade bara ihop en enda gång och det på just den festivalen och precis när vi kliver av scen så sträcker någon fram en kamera och tar en bild då vi håller om varandra och garvar. Den bilden var ett självklart val som omslag till plattan. När Luther dog (1997) så började jag fundera på att göra den här plattan och nu är den äntligen klar”

Rulla till toppen