Volbeat till Sweden Rock

Danska Volbeat har, bland mycket annat, bevisat två viktiga saker. Originalitet lönar sig, och även i vår tid är det möjligt för en artist att bli riktigt, riktigt stor.

I hemlandet slog Volbeat igenom redan med debutalbumet ”The strength/The sound/The songs” (2005). Sedan dess har bandet inte upplevt ett enda bakslag i karriären. Vart och ett av albumen – ”Rock the rebel/Metal the Devil” (2007), ”Guitar gangsters & Cadillac blood” (2008), ”Beyond hell/Above heaven” (2010) och ”Outlaw gentlemen & shady ladies” (2013) – har sålt bättre än det föregående. I dag ärVolbeat stora på båda sidor av Atlanten och ett arenaband i Europa.

Vilket är då deras framgångsrecept? För det första är grundidén för musiken smart och säljbar – Johnny Cash möter Metallica, med allehanda kryddningar från svängig rotrock och brutal metal. För det andra är bandledaren Michael Poulsen (ex-Dominus) både en genial låtskrivare och utomordentlig frontman med enastående publikkontakt. SRF-publiken, som följt bandet och sett det växa, är mycket medvetna om detta. Många lär ha förutsett det och nu ska det ske: Michael Poulsen, gitarristen Rob Caggiano (ex-Anthrax), basisten Anders Kjølholm och trummisen Jon Larsen blir ett av huvudbanden på SRF 2014, som några av nuets och framtidens superstjärnor.

Sweden Rock Festival går av stapeln 4-7 juni 2014 och bland övriga klara band finns Black Sabbath, Alice Cooper, Wasp m.fl. Totalt blir det 80 band!

Rulla till toppen