Viktor Norén presenterar: Viktorious

viktor-noren-viktorious

Vi känner Viktor Norén som frontman i Sugarplum Fairy. Nu går han solo under namnet Viktorious. På måndag den 25 oktober släpps singeln ”When We Were 10” till radio (29/10 tillgänglig digitalt) och debutalbumet ”I Am Hope” kommer i början av 2011.

Så här beskriver Viktor själv sitt soloprojekt:
”När jag växte upp var popstjärnor som superhjältar. Michael Jackson var Batman. Madonna var Catwoman. Mick Jagger var Hulken. Beatles var en gammal serietidning om Turtles från 60-talet. Overkliga. Odödliga. Större än livet.
Jag älskade mina superhjältar.

Genom rockposer, läderjackor, blod, svett och turnéer med Sugarplum Fairy har jag alltid haft i mitt bakhuvud att en dag skapa min egen superhjälte. Jag ville kliva ur mig själv. Bli någon annan. Ända sedan jag var tio år har jag haft en dröm om att bli Viktorious.

Till skillnad från vad många tror har jag alltid älskat den moderna popmusiken. När jag varit på klubbar runt om i världen har det alltid varit den som har fått mig att dansa mest. Mer än Rolling Stones och Beatles. Jag ville uppnå samma känsla med min egen musik.

För två år sedan började jag forma Viktorious. Jag ville utmana mig själv musikaliskt, så jag slängde gitarren och använda datorn som mitt enda instrument. Det öppnade en helt ny värld för mig.

”Video Killed The Radio Star” med The Buggles var den första låten som spelades på MTV.
”Internet Killed The Popstar” borde ha varit den första låten som lades upp på Youtube.
Men det finns hopp. Kärleken till popmusiken är hopp. Lady Gaga är hopp. Zlatan är hopp. 10-talet är hopp.
”I Am Hope” var den första låten jag skrev till Viktorious.”

Viktor Norén

Rulla till toppen