U2 säljer ut över hela Europa

u2

312.000 biljetter såldes under två dygn

Extraföreställningar tillagda i schemat i Göteborg, Milano och Amsterdam och Dublin. Biljettsläpp i England, Frankrike, Irland, Italien och Polen den här veckan.

Med över 312.000 biljetter sålda under 24 timmar får U2:s fans världen över göra sig beredda att ”get on their boots” när U2 360° Tour, som presenteras av Blackberry®, bekräftar utsålda arenor i Göteborg, Milano och Amsterdam under helgen som var.

I fredags morse var trycket på biljetterna till U2 på Ullevi den 31 juli så högt att en ytterligare show, den 1 augusti, adderades efter bara en timme. Innan dagen var slut hade 56.000 biljetter per show sålt ut. I Amsterdam, där biljetterna till showen på ArenA den 20 juli släpptes i lördags, sålde man samtliga 60.000 biljetter på 15 minuter. Ytterligare en show den 21 juli bekräftades och sålde ut under dagen. I Milano, där kapaciteten på San Siro ligger på 80.000, såldes arenan slut på en dag och ytterligare en show adderades för den 8 juli. Biljetterna till den släpps nu på fredag, den 20 mars.

I Dublin var reaktionerna på förra veckans turnébekräftelse så starka att ett andra datum på Croke Park utannonserades innan biljetterna ens släppts. Biljetter för både den 24 och 25 juli släpps på fredag den 20 mars. Andra länder som släpper sina biljetter den här veckan är Paris och Nice; Chorzow, London, Glasgow, Sheffield och Cardiff.

Enligt tradition välkomnar U2 en rad fantastiska supportakter till sin turné. Bland dessa återfinns Snow Patrol (Milano, Nice, Göteborg); Glasvegas (Dublin, Glasgow, Cardiff), Elbow (London, Sheffield), Kaiser Chiefs (Paris, Dublin), och Black Eyed Peas. Fler artister kommer att bekräftas.

U2 360° Tour följer releasen av bandets tolfte studioalbum “No Line On The Horizon” som gick in som nummer ett i över trettio länders försäljningslistor.

U2 360° Tour sponsras av BlackBerry® och produceras av Live Nation Global Touring.

Rulla till toppen