U2 kommer till Sverige i sommar

u2

Fyra års väntan är över. Som enda konsert i Norden spelar U2 på Ullevi i Göteborg den 31 juli. Biljetterna släpps på fredag den 13 mars klockan 09.00.

U2 kan idag bekräfta att turnén som går under namnet 360° kommer att inledas i Barcelona på Nou Camp Stadion den 30 juni i år. Turnén, som är sponsrad av BlackBerry och är bandets första stadiumturné sedan Vertigo Tour 2005/2006, är en uppföljning av deras kritikerrosade album No Line On The Horizon. Albumet är U2:s tolfte studioalbum och toppar redan försäljningslistorna i England, Irland, Frankrike, Tyskland, Belgien, Japan och Tjeckien.

Turnén, som är producerad av Live Nation Global Touring, kommer att besöka 14 europeiska städer inklusive Milano, Amsterdam, Paris, Nice, Dublin, Berlin, Gelsenkirchen, Chorzow, London, Sheffield, Glasgow och Cardiff. Efter Europa kommer U2 att fortsätta turnén i USA, med start på Chicagos Soldier Field den 12 september 2009. U2 landar i Sverige, på Ullevi i Göteborg, den 31 juli.

Show Director för turnén är Willie Williams, som än en gång samarbetat med arkitekten Mark Fisher (ZooTV, PopMart, Elevation och Vertigo) för att skapa en innovativ 360° design vilket erbjuder publiken en fullständig visuell upplevelse. U2 360° blir den första turnén där ett band spelar på en sådan originell och unik konstruktion (som kan beskådas på u2.com).

”U2 har alltid varit som allra bäst då de är omringade av sin publik och den här scensättningen blir ett gigantiskt framsteg. Med 85% av biljetterna för mindre än 95 Euro har vi arbetat mycket hårt för att försäkra att U2:s fans ska kunna köpa biljetter till rimliga priser med en fantastisk sikt”, säger U2:s manager Paul McGuinness.

Arthur Fogel, CEO på Global Touring/Chairman på Global Music Live Nation, kommenterar: ”Som en uppföljning på den globala succé som Vertigo innebar då varje tillgänglig biljett såldes så är förväntningarna på den här turnén, och dess revolutionära produktion, enorma. Som vanligt kommer fansen inte att bli besvikna.”

Paul McGuinness tillägger:
”Den här turnén är det första steget i en relation och delad framtidsvision mellan BlackBerry och U2, vilket vi tror kommer leda till nya och innovativa sätt att utveckla den mobila musikupplevelsen inom plattformen för BlackBerry.”

I linje med U2:s tradition kommer bandet att välkomna en rad gästande supportakter till turnén vilka inkluderar bland andra Glasvegas, Elbow, Kaiser Chiefs, Snow Patrol och Black Eyed Peas. Information om vilka supportakter som besöker vilka städer kommer att aviseras längre fram.

Biljetter till U2 360° i Göteborg den 31 juli går till försäljning nu på fredag, den 13 mars, klockan 09.00.

All information om turnén, biljettsläpp och en virtuell modell av turnéns unika scenproduktion hittas på U2.com. Som vanligt kommer redan existerande medlemmar på U2:s hemsida att få möjlighet att inhandla biljetter tidigare än vid biljettsläpp.

För mer information, se www.u2.com

TURNÉSCHEMA EUROPA:

30-JUNI, BARCELONA, SPANIEN, NOU CAMP
07-JULI, MILAN, ITALIEN, SAN SIRO
11-JULI, PARIS, FRANKRIKE, STADE DE FRANCE
15-JULI, NICE, FRANKRIKE, PARC CHARLES EHRMANN
18-JULI, BERLIN, TYSKLAND, OLYMPIC STADIUM
20-JULI, AMSTERDAM, HOLLAND, ArenA
24-JULI, DUBLIN, IRLAND, CROKE PARK
31-JULI, GÖTEBORG, SVERIGE, ULLEVI
06-AUG, CHORZOW, POLEN, SLASKI STADIUM
10-AUG, ZAGREB, UNGERN, MAKSIMIR STADIUM
14-AUG, LONDON, STORBRITANNIEN, WEMBLEY STADIUM
18-AUG, GLASGOW, STORBRITANNIEN, HAMPDEN PARK
20-AUG, SHEFFIELD, STORBRITANNIEN, DON VALLEY STADIUM
22-AUG, CARDIFF, STORBRITANNIEN, MILLENNIUM STADIUM

TURNÉSCHEMA USA:

12-SEPT, CHICAGO, IL, SOLDIER FIELD
16-SEPT, TORONTO, ON, THE ROGERS CENTRE
20-SEPT, BOSTON, MA, GILLETTE STADIUM
24-SEPT, NEW YORK, NY, GIANTS STADIUM

I september och oktober kommer U2 360 även att besöka: Atlanta, GA; Charlottesville, VA; Dallas, TX; Houston, TX; Las Vegas, NV; Los Angeles, CA; Norman, OK; Phoenix, AZ; Tampa, FL; Washington, DC och Vancouver, BC. Detaljerad turnéinformation kommer inom kort.

Senast U2 spelade i Sverige var på Ullevi i juli 2005

Biljettinformation:
31.7 Ullevi, Göteborg

Biljetterna släpps fredagen den 13 mars klockan 09.00

Biljetterna kostar 400 – 1175 kr plus serviceavgift och säljs via Livenation.se, Ticnet tel 077-1707070, Got Event Biljett Scandinavium 031-81 10 20, samt direktköp och uthämtning hos Ticnetombud.

Observera att det inte går att köpa eller hämta biljetter hos ATG-ombud.

Max antal biljetter / person: 6.

1 reaktion på ”U2 kommer till Sverige i sommar”

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen