TV on the Radio till Sverige i juli

tv-on-the-radio

Den 30 juli 2009 har Accelerator den stora äran att presentera TV on the Radio på Debaser Medis i Stockholm. Brooklyn-bandet har på alla sina skivor varit osedvanligt svårdefinierade. Keyboardisten David Sitek, som också agerar producent, får till maffiga arrangemang med en mix av kraut, pop, funk och postpunk. På fjärde skivan ”Dear Science” känns det lite som om bandet har hittat hem – de monumentala ljudmattorna har fått ge plats åt ett skönt sväng och det elektroniska. Det är eklektiskt, men samtidigt lättillgängligt.

Senast TV on the Radio var i Sverige var det även då under Accelerators vingar; 2007 på Acceleratorfestivalen vid Stockholms Universitet.

2009 blir det ingen Acceleratorfestival dock, den håller semesterstängt. Vi lägger allt krut på TV on the Radio i år.

Och Accelerator bjuder på mer nyheter. Det är nämligen avkomlingar att vänta. Accelerator är en av fötterna på en ny klubb på Strand som startar i sommar. Några fredagar kommer att förgyllas av denna klubb. Namn och datum kommer snart. Förutom Accelerator-Robin drivs klubben av Adrian Nilsson (Bloggen Extra Allt, Sveriges 70:e bästa DJ. Mykonos), Stefan Thungren (Slow Blow, Go Bang! Mykonos, Blogg/Seriestrip: Stockholmsnatt), Henrik Hallberg (Slow Blow, Go Bang!), Niklas Lundell [ingenting, Trädgår’n] och Magnus Högmur (Mykonos, Klubb 33, Promotionnisse).

BILJETTER
240 kr + 15 kr serviceavgift (265 kr i dörren). KÖP BILJETT.
Lugerbiljetter säljs på www.luger.se/biljetter.
Biljetterna säljs även på Pet Sounds, Record Hunter och Sound Pollution.

HEMSIDA
www.tvontheradio.com

Rulla till toppen