Tracer släpper nytt album

Alla som såg den australiska powertrion Tracer under sina många och långa turnéer 2012 insåg bandets enorma potential. Då dom nu släpper sin andra fullängdare, El Pistolero, bevisar bandet detta. Med Kevin Shirley (Led Zeppelin, Iron Maiden, Slayer, Silverchair) i producentstolen är bandet redo att bli årets snackis 2013.

Michael: “Jag tycker att våra låtar har blivit avsevärt mycket bättre…dom har på något sätt börjat leva sitt eget liv vilket är något vi strävat efter. Kevin lyckade med att krama ur precis allt ur varje låt och han fick oss att spela på sätt vi aldrig tidigare gjort vilket lyft oss till helt nya nivåer. Jag tror att denna platta kommer att sätta tonen för vad Tracer står för och att vi faktiskt inte låter som något annat band.”

För var och en som lyssnar på El Pistolero blir detta självklart, en högoktanig mix av stoner-rock, bikerattityd och klassisk power-trio rock…inte för att Tracer är något retro band. Från titelspåret till Scream In Silence eller från There’s A Man till Dirty Little Secret via Ladykiller hörs ett band av idag som gjort sin absolut bästa platta. Energin sprutar ur denna samling låtar som har allt man vill ha av ett rockband; hett, högljutt och svettigt.

Plattan släpps den 2 maj via Mascot Label Group/Mascot Records/Warner Music Sweden.

Rulla till toppen