Tower of Power till Sverige i november

tower-of-power

”Om du ser någon sitta still under en konsert med Tower of Power är det inte lönt att kolla deras puls. Personen är redan död.” Så beskrev en recensent den amerikanska musikinstitutionen Tower of Power för några år sedan. Mer behöver man egentligen inte veta när detta älskade tiomannaband kommer till KB i Malmö den 15 november och Nalen i Stockholm den 16 november. En spelning med dessa veteraner är själva definitionen av puls, liv, glädje och passion, känslor som sitter kvar i lyssnaren veckor efteråt.

Allt började 1968, när soulbandet The Motowns bytte namn till Tower of Power och tenorsaxofonisten Emilio Castillo började skriva eget material tillsammans med baritonen Stephen ”Doc” Kupka. Resten är, som det brukar heta, historia: låtar som ”You’re Still A Young Man”, ”So Very Hard To Go” och ”What Is Hip?” blev hits och är fortfarande, nästan fyrtio år senare, självklara på repertoaren.

Utöver sina egna album, närmare tjugo stycken, har bandets berömda blåssektion spelat med bland andra Elton John, Aerosmith, Rod Stewart, John Lee Hooker och Santana – artister som förmedlar samma sväng, värme och livskraft som Tower of Power själva.

I åratal har de vägrat spela covers på klassiska funk- och soullåtar eftersom de – med all rätt – tyckte att de gjorde lika bra sådana låtar själva. Men i våras kom coverskivan ”The Great American Soulbook”, det första studioalbumet på sex år och en hjärtlig hyllning till hjältar som Stevie Wonder, Otis Redding, Aretha Franklin och Marvin Gaye.

Med andra ord lär du få uppleva ett Tower of Power som känns mer klassiskt och tidlöst än någonsin förut. Philly- och Motown-soul, ljuva ballader, R&B, funk och disco, allt levererat av musiker som brunnit för det de gör i fyrtio år. Gillar du inte det är det inte lönt att kolla din puls.

Hemsida:
www.towerofpower.com

Speldatum:
SÖNDAG 15 NOVEMBER – KB, MALMÖ
MÅNDAG 16 NOVEMBER – NALEN, STOCKHOLM

Biljetter till konserten släpps den 13 augusti, Malmö kostar 350+ serviceavgift och säljs på www.eventim.se, Stockholm kostar 440+ serviceavgift och säljs på www.tickster.se.

Åldersgräns: 13 år i Malmö och 18 år i Stockholm

Rulla till toppen