Tommys släpper nytt album

Ett av Sveriges allra populäraste dansband släpper nytt album idag den 30 januari. Tommys platta Nånting bjuder på en härlig blandning av gammalt och nytt, bugg och foxtrot.

”Dansant är ett honnörsord när vi väljer låtar, men det är också viktigt att man ska kunna njuta av en Tommysplatta bara genom att lyssna” säger kapellmästaren Tom Käldström.

Lasse Berghagen har tillsammans med Thomas Enroth skrivit två låtar till albumet, En duva med bruten vinge och fartfyllda Det é okej. Tommys har även gjort en inspelning av en 15 år gammal Svensktoppslåt (med Wizex) som heter Halva Vägen – nu framförs den i duett med åländska Ramona Nordberg. Bland övriga godbitar hittar vi också en härlig ny version av Alf Robertsons klassiker Hundar, ungar och hembryggt äppelvin.

”Plattans titelspår Nånting skrevs på uppdrag av finska riksradion till ett av deras populäraste önskeprogram”, berättar Tom som även skrivit låten med lite texthjälp av Calle Kindbom.

Hans Martin grundade dansbandet Tommys 1980. Under de första tio åren spelade bandet huvudsakligen i Österbotten och i svensktalande delar av södra Finland. Karriären i Sverige tog rejäl fart 1991 då bandet skrev skivkontrakt med Frituna, medverkade i Café Norrköping och gav ut storsuccén Vår dotter. Numera är det kapellmästaren och sångaren Tom Käldström som tagit över rodret efter Hans Martin, och Tommys ser fram mot vårens och sommarens spelningar i Sverige, där dansbandsveckan i Malung är en av höjdpunkterna.

”Det här är vår starkaste skiva någonsin, med 14 handplockade låtar av mig, CalleKindbom och bandet. Allt är i sann Tommysanda, en skiva full med landsplågor!” hälsar Tom Käldström.

Nånting finns i butik idag!

Rulla till toppen