Tommy Nilsson och Zekes i BingoLotto

tommy-nilsson

Andra advent står för dörren och i BingoLotto på söndag kommer Tommy Nilsson på besök hos Lotta Engberg. Tillsammans med dansbandet Zekes gör han allt för att lysa upp i decembermörkret. Förutom bingospel, massor av vinster och skön musik kommer tittarna att få ta del av Tommy Nilssons mindre kända sidor.

Att han kan sjunga det vet vi, men att han dessutom målar tavlor, är en fantastisk kock och är en mästare på grimaser är kanske lite mer okända sidor hos sångaren Tommy Nilsson. Som tonåring var han med och tog hem fina medaljer i både basket och fotboll. Några år senare skrev han på ett skivkontrakt i Frankrike värt miljoner. Tommy Nilssons liv fick ett tvärt kast då han som tjugoåring lämnade kompisarna och sporten hemma i Stockholm för en internationell sångkarriär. Efter några intensiva år bar det hemåt igen där han skulle sätta avtryck i den svenska musikhistorien: Allt som jag känner, En dag och den flitigt spelade ”reklam”-låten Dina färger var blå är några av alla de hitar som associeras med Tommy Nilsson. Tommys röst har dessutom ofta hörts i animerade filmer som Aladdin, Pocahontas, Kejsarens nya stil med flera.

Tommy Nilsson, som en gång faktiskt tackade nej till rollen som sångare i Toto, ställer sig på söndag på Lottas scen för att framföra Addicted to love.

Mer musik blir det då dansbandsfinalisterna Zekes laddar för finalen i Dansbandskampen. Zekes fokuserar på flyktvägar i sina låtval: den egna låten I ett fönster och en egen version av Tommy Nilssons låt Öppna din dörr står på repertoaren.

Tommy Nilsson var en riktig sportkille som ung. Han kunde lika gärna ha blivit en stjärna inom idrottens värld såväl som musikens. Denna bakgrund har påverkat honom i hans val av vem som ska få veckans föreningsbidrag. 10 000 kronor går denna vecka till ishockeyklubben Järvsö IK – och en sport som Tommy är mycket förtjust i.

Veckans finalspelare hittar vi i Malung. Där bor Gunnel Gustafsson som till helgen styr kosan mot Göteborg och Lotta Engbergs spelhåla, där tre miljoner kronor hägrar.

BingoLotto sänds i TV4Plus söndagen den 6 december, klockan 19.00-21.00

Rulla till toppen