Tomas Ledin stöttar Volvo och Saab på turné

tomas-ledin

Tomas Ledin har bjudit in Saab och Volvo att – utan ersättning och sida vid sida – följa med på turnén i sommar visa upp sina produkter.

– Jag är stolt över Sverige, den uppenbara kreativiteten och framåtandan som finns i vårt lilla land, här långt upp i norr – och inte minst våra svenska bilmärken. Jag ville samtidigt göra en liten insats när det blåser motvind och känns allmänt motigt. I grunden handlar det om Volvo och Saab, de som jobbar med att bygga dessa unika bilar, bolagens underleverantörer och återförsäljare – men lika mycket om svenska varumärken, teknikkunnande, design och marknadsföring.

– Vad jag som artist kan bidra med, är uppmärksamhet och att förhoppningsvis skapa lite optimism. Man kan säga att jag bjuder på en strålkastare och en stor publik som i sommar får möjlighet att titta närmare på de svenska bilarna, säger Tomas Ledin.

Turnén som går under namnet ”Ut på vägarna igen” har stor premiär i Skellefteå den 3 juli följt av ytterligare ett 20-tal spelningar i Sverige, Norge och Finland. Saab och Volvo har fått ett erbjudande att helt utan ersättning visa upp sina produkter. Båda företagen har tackat ja och inlett ett unikt samarbete då de två företagen kommer att visa upp bilar i en gemensam paviljong på alla turnéplatser där det tekniskt går att genomföra.

Turnéplan
3.7 Skellefteå, Stadsfesten
4.7 Sundsvall, Gatufesten
8.7 Kristianstad, Kristianstadsdagarna
9.7 Helsingborg, Sofiero Slott*
10.7 Varberg, Socitetsparken*
11.7 Svedala, SommarRock
15.7 Borgholm, Borgholms Slottsruin*
17.7 Linköping, Bergs slussar*
18.7 Rove, Hvaler (NO)
22.7 Halmstad, Tylösand
24.7 Leksand, Sammilsdal*
25.7 Åbo (FI)
30.7 Stockholm, Skansen*
31.7 Luleå, Luleåkalaset
1.8 Vallsta, Orhalla
8.8 Örnsköldsvik, Folkets Park
14.8 Götene, Medeltidensvärld, Arnfestivalen
15.8 Arvika, Arvika Hamnfest
20.8 Göteborg, Liseberg
21.8 Porsgrund, Rådhusamfiet (NO)
22.8 Sarpsborg, Kullåsparken (NO)

* Caroline af Ugglas gästar

För mer information www.tomasledin.com och www.livenation.se.

Biljetter
Biljetter säljs via LiveNation.se, Ticnet 077-170 70 70, Ticnet- och ATG-ombud samt lokala biljettkontor. För festivalsbiljetter se resp. festivals hemsida.

Rulla till toppen