Timoteij släpper nytt album

timoteij-tabuMed sin unika blandning av modern pop och etno är nu gruppen Timoteij redo att släppa sitt andra album. Albumet ”Tabu” släpps 16 maj.

Timoteij slog igenom 2010 då de deltog i Melodifestivalen med låten ”Kom” som resulterade i en femteplats i den nationella finalen. Debutalbumet ”Längtan” släpptes i april samma år och fick ett varmt mottagande och albumet sålde guld.

I årets Melodifestival deltog de med låten ”Stormande hav” där de gick vidare till ”andra chansen”.

Timoteij består av Cecilia Kallin, Johanna Pettersson, Elina Thorsell och Bodil Bergström. Förutom att alla sjunger spelar tjejerna dessutom gitarr, fiol, flöjt och dragspel. De är alla klasskamrater från gymnasieprogrammet Music and Production, MoP, i Skara.

På det nya albumet ”Tabu” har man bl.a. tagit hjälp av producent teamet Play Production från Örebro (Rascal Flatts, Ashley Tisdale) vilket bidragit till ett fräscht och modernt sound.

Cecilia och Johanna beskriver det nya albumet Tabu ”som en platta med mycket energi och glädje, samtidigt som den är coolare och mer dansgolvsvänlig än vårt förra album. Vårt sound har utvecklats till det lite modernare och vi tror att den här skivan kommer att passa bra på dansgolven i sommar. Självklart kommer man fortfarande att känna igen oss och vår musik, och våra instrument kommer alltid att ha en viktig plats i vårt musicerande.”

Rulla till toppen