The Vaccines till Sverige i mars

the-vaccines

Försök att hålla ditt band hemligt när tabloiderna står och knackar på dörren; försök att få vara dig själv när du endast släppt en enda singel men bolagen smyger längs knuten på ditt hus. Ja det är den kommande verkligheten för The Vaccines. Det är jag helt övertygad om och det kan vara sanningen redan när du läst färdigt dessa rader.

Historien om The Vaccines är skönt nog ingen invecklad eller svår sak. Nej 1 + 1 in all enkelhet: dude #1 får nog av att spela solo och bunkrar ner sig i replokalen med dude #2, #3 och #4. Tillsammans maler de på en dag ner fem decennier värt av populärkultur och ut mynnar ”Wreckin Bar (Ra Ra Ra)”, en minut och tjugofyra sekunder av det bästa som hänt musikhistorien. Seriöst. Med distorsion, reverb och solsken i ryggen är det svårt att gå vilse. ”Vi gillar Phil Spector och The Ramones. Varför ska vi inte låta som dem?” frågar de retoriskt och i samma ögonblick känns det så jävla skönt att någon äntligen vågar stå för att man inte behöva vara originell. Tack!

För alla som inte bor i Sveriges tre största städer är det dags att boka tågbiljett. Huvudstaden, Lilla London och den där staden med det vridna huset får besök i mars och alla är välkomna!

Konsertdatum
2 mars – Stockholm, Debaser Slussen
4 mars – Göteborg, Pusterviksbaren (Club Slacker)
5 mars – Malmö, Debaser Malmö

Mer information om The Vaccines Sverige-spelningar

Rulla till toppen