The Sounds spelar i Stockholm i april

the-sounds-2009

Den 10 januari år 49 f Kr lät Julius Caesar sina legioner gå över gränsfloden Rubicon för att gripa makten i Rom. Han lyckades ganska bra. Sedan dess har uttrycket ”att korsa Rubicon” använts som en metafor för situationer där man inte kan vända om.

Drygt två tusen år senare tyckte The Sounds det var dags att kalla ett album ”Crossing the Rubicon”. Maja, Felix, Johan, Jesper och Fredrik kan nämligen inte heller vända tillbaka. För tio år sedan var de en lokal angelägenhet i Helsingborg – i dag har de 17 244 086 spelningar på sin Myspace och hinner knappt spela i Sverige eftersom suget efter deras självhäftande new wave-hits är så stort i resten av världen.

Egentligen borde de inte kunna ge en konsert i en så pass liten lokal som Debaser Medis i Stockholm, där de spelar den 29 april 2010. Den tiden borde vara förbi för ett gäng som har gästat tolkshowgiganter som David Letterman och Jimmy Kimmel hörts i tv-serien ”Vampire Diaries”. Eller som ägnade den gångna sommaren åt att vara förband på No Doubts vansinnigt stora återföreningsturné (varje kväll, inför runt tjugo tusen personer, spelade de två banden Adam & The Ants ”Stand and Deliver” tillsammans!).

Detta är alltså en rätt sällsynt chans att se The Sounds i Sverige utan att gå på någon sommarfestival. Vilket betyder att det blir en ännu roligare, svettigare, intensivare, trallvänligare, gladare och mer dansant konsert än vanligt. The Sounds må vara internationella popstjärnor, men som Aftonbladets Per Magnusson skrev om senaste albumet: ”Man kan aldrig tvivla på att de gör så med passion och järnvilja som är blott ett hårdhudat småstadsband förunnat”.

Snart står de på en scen nära dig. Tärningen är kastad, som Julius Caesar skulle ha sagt.

Hemsidor:
the-sounds.com
www.myspace.com/thesounds

Speldatum:
TORSDAG 29 APRIL – DEBASER MEDIS, STOCKHOLM

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Rulla till toppen