The New Christs till Sverige i juni

the-new-christ

Det har varit en intressant och turbulent resa för det australiensiska rockbandet The New Christs sedan de bilades 1984 av legendariska Radio Birdman’s frontfigur Rob Younger i samband med att de skulle agera support åt Iggy Pop under hans Australiska turné.

Framgången inleddes med ett antal singel utgåvor och därefter följde flera medlemsbyten, först 1989 släpptes deras debutalbum ‘Distemper’. Efter en avslutad succé fylld Europa turné splittrades bandet men återbilades 1990, denna gång för att supporta The Ramones. Ännu en gång tog bandet ett uppehåll, denna gång varade det i tre år innan Rob återtog samarbetet med Christian Houllemare (Happy Hate Me Nots) och Bill Gibson (Lemonheads, Eastern Dark) för att spela in ‘The Pedestal’ och ‘Woe Betide’.

Albumet ’Lower Yourself’ kom ut 1997 och nästa tänkta utgåva
’We Got This’ tog sin form i början av 2001. Diverse skivbolagsbekymmer bidrog till att produktionen drog ut på tiden och när det var dags för release hade bandet återigen gått skilda vägar.

Efter att Rob tillbringat ett par år med att producera andra band och turnera med det pånyttfödda Radio Birdman bildade han under 2006
den nuvarande versionen av The New Christs.

Tidigare basisten Jim Dickson återvände, Stu Wilson (trummor),
Dave Kettley (gitarr) och Brent Williams (gitarr) tillkom och den nya
sammansättningen har kommit att bli den mest stabila konstellationen.

THE NEW CHRISTS har under åren förvärvat sig en kultstämpel, bland både publik, recensenter men även hos andra musiker och de efterfrågas runt om i Europa av hyllande fans. Med den nya väl fungerande banduppställningen har bandet under senare år hunnit med att turnera i bl.a. Australien, Spanien, Frankrike, Tyskland och Belgien och lagt grunden för ett nytt album.

Nu kommer The New Christs till Skandinavien med pinfärska ”Gloria”
i bagaget, inför besöket finns de tillgängliga för intervjuer.

På sin visit i Skandinavien stannar de till på:
3 Juni – Cafe Mono, Oslo, Norge
4 Juni – Cafe Black Rock, Tromso, Norge
5 Juni – Debaser, Stockholm, Sverige
6 Juni – Feelgood, Halden, Norge

www.myspace.com/theofficialnewchrists

1 reaktion på ”The New Christs till Sverige i juni”

  1. Hur kunde jag missa detta? Glömmer aldrig då jag lusläste Sound Affects i början av 90-talet och ”hittade” både Radio Birdman och The New Christs via dem och en annons som löd nåt som ”Australiensisk Rock”.

    Någon som såg TNC när de var här?

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen